AUTO Ako uzatvoriť povinné zmluvné poistenie cez internet

2007-12-03 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Užívatelia portálu www.zoznam.sk si môžu v sekcii služieb pod názvom Autopoistenie, pohodlne a jednoducho vybrať a uzatvoriť poistenie motorových vozidiel prostredníctvom špeciálneho internetového formuláru.



 

Otvorte si stránku www.netfinancie.sk a pripravte si:

Technický preukaz (u vozidiel registrovaných pred vstupom do EÚ) alebo Osvedčenie o evidencii poisťovaného motorového vozidla (u vozidiel registrovaných po vstupe do EÚ) v prípade, že už máte alebo ste v minulosti mali dojednané povinné zmluvné poistenie, pripravte si tiež doklad o predchádzajúcom poistení (postačí vám aj tzv. biela karta). Ak máte v súčasnosti uzatvorené povinné zmluvné poistenie (PZP), upozorňujeme vás na nutnosť vypovedať toto poistenie najneskôr 6 týždňov před koncom poistného obdoba (tj. najmenej 6 týždňov k výročiu dojednania predchádzajúceho poistenia). Bez výpovede predchádzajúceho poistenia bude platiť aj Vaše predchádzajúce poistenie a preto ho budete musieť platiť!


1. krok: Vyplňte údaje potrebné pre stanovenie najvýhodnejšej poistnej sadzby Na prvej strane netfinancie.sk vyplňte v kalkulačke povinného zmluvného poistenia (PZP) požadované údaje – základné parametre o motorovom vozidle (nájdete ich v technickom preukaze alebo osvedčení o evidencii) a základné údaje o poistníkovi.

Obrazovka č.1

  • Najskôr vyberte kategóriu poisťovaného automobilu z ponukovej palety (osobný automobil, nákladný automobil, motocykel, príves, náves, autobus a pod.) Objem v ccm (objem valcov v cm3) – vypĺňa sa podľa technického preukazu
  • výkon motora – vypĺňa sa podľa technického preukazu
  • predchádzajúce poistenie – tento údaj znamená dobu, odkedy mal poistník zriadené prvé PZP; avšak najskoršia možnosť je od 1.1.2002, čiže odkedy vstúpil do platnosti zákon o PZP; v prípade, že poistník doteraz nemal PZP, vypĺňa sa údaj „nemám“;
  • zavinené škody od 1.1.2002 – treba uviesť počet zavinených škôd, resp. škôd, pri ktorých došlo u poistníka k poistnému plneniu z povinného zmluvného poistenia
  • vek vozidla – v technickom preukaze je vek vozidla vyznačený ako „Dátum prvej evidencie vozidla (rok výroby)"
  • použitie vozidla – ak nie je v technickom preukaze, alebo klientom uvedené inak, uvádzame možnosť „bežná prevádzka“. Ostatné skupiny vozidiel, napr. taxislužba, záchranné vozidlo a pod. sú príplatkové
  • mesto – určuje sa podľa evidenčného čísla; potrebné zadať okres, v ktorom je (bude) vozidlo evidované
  • forma poistníka – nepodnikateľ, podnikateľ. Pri podnikateľoch je dôležité správne rozlíšenie medzi fyzickou a právnickou osobou
  • vek poistníka – pri poistení sa za vek poistníka považuje rozdiel aktuálneho roku a roku narodenia

Po vyplnení všetkých položiek na prvej obrazovke pokračujte vo výpočte poistného kliknutím na “VYPOČÍTAŤ CENU POISTENIA“

Obrazovka č.2

  • V prípade uvedenia počtu škodových udalostí na strane 1, je na tejto strane potrebné uviesť približný dátum (príp. dátumy) poistníkom zavinených a poisťovňou zdokumentovaných škôd
  • V tejto obrazovke zadajte požadované údaje pre získanie prípadných produktových zliav a zvýhodnení. Po vyplnení všetkých položiek na druhej obrazovke môžeme pokračovať vo výpočte poistného kliknutím na “POKRAČOVAŤ“


2. krok: Vyberte si pre vás najvýhodnejšiu ponuku v tabuľke porovnania produktov všetkých poisťovní. Vyberte si pre vás najvýhodnejší poistný produkt. Vo vašom výbere odporúčame zvažovať: nielen cenu (sadzbu poistenia), ale aj rozsah poistného krytia, ktoré potrebujete. Po zvážení vášho výberu kliknite na „Dojednať poistenie“ pri vybranom produkte príslušnej poisťovne.


3. krok: Vyplňte si formulár vašej poistnej zmluvy. V tomto kroku zadávate všetky údaje nevyhnutné k tomu, aby vami dojednané poistenie nadobudlo účinnosť. Na konci formulára dojednania poistenia musíte potvrdiť váš súhlas s uložením vašich osobných údajov v spoločnosti Netfinancie. Bez tohoto potvrdneia nie je možné poistenie na netfinancie.sk dojednať, pretože poistenie je právny vzťah, ktorý vyžaduje presné, pravdivé a úplné údaje o poistníkovi a poisťovanom vozidle.

Po kontrole vami zadaných údajov kliknite na tlačidlo „Dojednať poistenie“.

Po tomto kroku obržíte e-mail s rekapituláciou Vašej žiadosti o poistenie s prístupovým menom a heslom do Vašej klientskej schránky na netfinancie.sk, kde si môžete váš návrh poistnej zmluvy kedykoľvek prezrieť, uložiť alebo vytlačiť.

Na záver si môžete vytlačiť návrh poistnej zmluvy PZP priamo z obrazovky (návrh poistenia, ktorý sa vám v závere formulára dojednávania objaví na obrazovke).

4. krok: Obdržanie dokumentov k vášmu poisteniu. V priebehu dvoch dní od dojednania vášho poistenia na netfinancie.sk by ste mali poštou obdržať Návrh poistnej zmluvy s podpisom zástupcu a pečiatkou Netfinancie.
(Poznámka: tento časový rámec nie je záväzný, je závislý od prevádzkových podmienok Slovenskej pošty, a. s. a platí najmä v prípade, že dva dni nasledujúce po dojednaní poistenia prostredníctvom internetu sú pracovnými dňami)

Návrh poistnej zmluvy stačí podpísať a odoslať poštou alebo kuriérom na poštovú adresu spoločnosti Netfinancie uvedenú v kontaktoch na stránke www.netfinancie.sk.

Spolu s návrhom poistnej zmluvy obdržíte doklad o poistení (tzv. biela karta), poštový peňažný poukaz, resp. príkaz na úhradu pre platbu bankovým prevodom k zaplateniu poistného.

V prípade, že návrh vašej poistnej zmluvy nepodpíšete alebo neodošlete na adresu spoločnosti Netfinancie do 7 dní, môžete stratiť poistné krytie z dôvodu, že poistenie nenadobudne platnosť a účinnosť.

Zaslanie originálu poistenia z príslušnej poisťovne

Po podpise Návrhu poistnej zmluvy z Vašej strany a zo strany Netfinancie je poistenie platné odo dňa začiatku poistenia, o ktoré ste zažiadali. Napriek tomu v priebehu niekoľkých dní obdržíte z príslušnej poisťovne Poistku, ktorú vám odporúčame uložiť. Výnimočne poisťovne poistku neposielajú – poistkou je v tom prípade Návrh poistnej zmluvy, ktorý bol podpísaný vami a spoločnosťou Netfinancie.

Kedy je poistenie platné

U väčšiny poisťovní je možné dojednať povinné zmluvné poistenie so začiatkom poistenia v deň podpisu Návrhu poistnej zmluvy zo strany klienta. V takom prípade má klient platnú poistnú zmluvu s dokladom o poistení (biela karta) a je povinný uhradiť príslušné poistné do jedného mesiaca odo dňa platnosti zmluvy. Samozrejme, klient má právo zvoliť si aj iný dátum platnosti poistnej zmluvy, a to s dátumom mladším ako je dátum dojednávania (podpisu) Návrhu poistnej zmluvy.

Oprava chybne zadaných údajov

A. Ak ste ešte nepokročili v procese dojednávania poistenia na netfinancie.sk do úplného konca (t. j. ešte ste nepotvrdili svoj súhlas s uložením osobných údajov a neklikli na tlačidlo „Dojednať poistenie“ na posslednej obrazovke), prakticky z každej obrazovky sa kedykoľvek môžete vrátiť späť a opraviť svoje údaje bez toho, že by ste proces prerušili.

B. Ak ste už ukončili proces dojednávania poistenia na netfinancie.sk do úplného konca a obržali ste e-mail s informáciami o Vašom návrhu poistenia alebo ste dokonca už obdržali poštou alebo messengerom Návrh poistnej zmluvy a doklady s dokladmi a v týchto dokumentoch ste objavili chybu alebo by ste chceli vykonať zmenu, odporúčame nás bezodkladne kontaktovať e-mailom na info@netfinancie.sk alebo telefonicky na spoločnosť Netfinancie.

C. V prípade, že ste už zaplatili poistné a obdržali poistnú zmluvu z príslušnej poisťovne a zistili ste, že v tejto poistke sa nachádzajú údaje, ktoré nezodpovedajú Vašej osobe či vozidlu, rovnako odporúčame nás čo najskôr kontaktovať e-mailom aalebo telefonicky. Údaje, ktoré je potrebné zmeniť vo Vašej poistke vybvíme za Vás v zmenom procese.

Prečo poistenie online

Prečo dojednať poistenie cez internet? Pretože je to pohoda.

  • Rýchlo
    čas sú peniaze - ušetríte čas nutný pre dopravu na pobočku, čakanie vo fronte, žiadny stres. Vhodné poistenie a pripoistenie nájdete na našich stránkach v priebehu zopár minút.
  • Pohodlne
    všetko vybavíte pohodlne u seba doma alebo v kancelárii.
  • Jednoducho
    uzatvárate len poistenie, ktoré ste si vybrali a nemusíte sa venovať vysvetľovaniu že ste prišli len po PZP a odmetaniu ďalších ponúk, ktorými Vás radi, a určite zahrnú napríklad na kamennej pobočke.
  • Výhodne
    vyberiete si najlacnejšie a najvýhodnejšie pripoistenie a poistné krytie zodpovedajúce Vaším potrebám , nie ste nútený využívať produkty len jednej poisťovne. Ušetríte aj náklady (benzín, parkovné , prípadne pokutu za zlé parkovanie ) na návštevu kamennej pobočky poisťovne.
  • Priamo
    návrh zmluvy a doklad o poistení môžete obdržať obdeň od dojednania poistenia online na netfinancie.sk do svojej poštovej schránky. V kľude, nikam nemusíte chodiť, v pohode.
  • Bezpečne
    poistenie zjednáte cez internet na netfinancie.sk, ale poistné platíte priamo bankový účet príslušnej poisťovne, prostredníctvom bankového prevodu, alebo poštovou poukážkou ( najneskôr do mesiaca po podpisu zmluvy).


Ako vypovedať povinné zmluvné poistenie

Zvoliť si pre ďalšie obdobie inú poisťovňu alebo iný poistný produkt je jednoduché – najneskôr šesť týždňov pred dátumom tzv. výročia poistnej zmluvy (koniec poistného obdobia, ktorým je 1 rok) môžete poslať výpoveď poistenia svojej súčasnej poisťovni (výpoveď podpísaná poistníkom musí byť doručená príslušnej poisťovni aspoň 6 týždňov pred koncom poistného obdobia). Výpoveď jednoducho môžete poslať poštou do sídla poisťovne.

 

Zdroj/autor:netfinancie,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa