Veľké porovnanie: Najlacnejšiu rodinnú dovolenku ponúka Korfu

2019-07-15 00:00:00 |   |    | 

Obdobie školských prázdnin prináša najdrahšie možnosti na dovolenku. V tomto čase chce do zahraničia cestovať najviac rodín s deťmi, čo výrazne zdvíha ceny v typických all inclusive rezortoch. Nový anglický prieskum sa preto zameral na tie najlacnejšie a najdrahšie možnosti, ktoré má tento typ dovolenkárov.



 

Najvyťaženejších päť týždňov

Ako informuje portál Daily Mail, prieskum o lacných letných dovolenkách zorganizoval anglický TravelSupermarket, ktorý sa venuje porovnávaniu cien rôznych tovarov a služieb. V období od 1. mája do 12. júna sledovali ponuky cestovných kancelárií a jednotlivých rezortov, ktoré mali na najvyťaženejšie dovolenkové obdobie v čase od 21. júla do 25. augusta. Majitelia hotelov volajú tento čas „zlatých päť týždňov“, počas ktorých sa im do vreciek sypú najväčšie zisky. Ceny sú vtedy najvyššie a pokiaľ chcete ušetriť, mali by ste sa na dovolenku vybrať mimo tohto rušného obdobia. V rámci prieskumu sledovali sumy za sedemdňové all inclusive pobyty. Do úvahy brali rôzne lokality v obľúbených destináciách, ktoré sa odlišovali rôznymi ponukami. Z nich potom vypočítali priemernú cenu na jednu osobu na jednu noc a zostavili rebríček tých najlacnejších a najdrahších alternatív pre rodiny s deťmi.

 

Cenovú vojnu vyhráva Korfu

Titul najlacnejšej all inclusive destinácie získalo obľúbené dovolenkové miesto mnohých Slovákov. Najnižšie ceny v danom období mali na gréckom ostrove Korfu v časti Kavos. Tam vychádzala suma na osobu na jednu noc 56,25 libier (62,76 eur). Nízke ceny sa pohybovali aj v ostatných službách na ostrove. Ak by ste sa rozhodli zájsť si niekedy na večeru mimo váš rezort, tak trojchodové menu by vás vyšlo do 20 eur na osobu. Korfu zabodovalo v tomto rebríčku hneď viackrát. Do prvej dvadsiatky najlacnejších letných destinácií sa mu podarilo dostať celkovo trikrát. Na štvrtom mieste sa umiestnila časť Sidari, kde vás vyjde noc v all inclusive rezorte priemerne na 61,94 libier (69,11 eur) a sedemnáste bolo hlavné ostrovné mesto Korfu, kde vás jedna noc bude stáť 70,33 libier (78,47 eur). Ďalšími gréckymi zástupcami boli oblasť Malia na Kréte s 65,72 libier (73,33 eur), Laganas na Zakynthose za 68,61 libier na noc (76,55 eur) a druhý slovenský favorit Rodos, ktorý sa stal pätnástou najlacnejšou destináciou s rozpočtom 70,14 libier (78,26).

 

Ďalšie lacné all inclusive destinácie

Na druhom mieste medzi najlacnejšími all inclusive dovolenkami sa objavili Zlaté piesky v Bulharsku. Vďaka veľmi priaznivým cenám je to stálica aj na slovenskom trhu. Cena za jednu noc pre jednu osobu je v tomto prípade 60,29 libier (67,27 eur). Bulharský Burgas, s ktorým máme z Bratislavy priame letecké spojenie, sa stal deviatym najlacnejším dovolenkovým miestom. Tam sa cena v all inclusive rezortoch pohybuje okolo 67,50 libry na noc (75,31 eur). Treťou najlacnejšou oblasťou počas piatich zlatých týždňov je Costa Brava v Španielsku. Čisté more, pekné pláže a dobrú gastronómiu získate za 61,30 libier na noc (68,40 eur). Lacná je tiež dovolenka v Neapolskom zálive, ktorá sa umiestnila na piatom mieste. Tam zaplatíte za jednu all inclusive noc 63,82 libier (71,21 eur) a jeho výhodou navyše je, že sa v okolí nachádza množstvo vzácnych pamiatok, takže máte postarané o pestrý program.

 

Na Ibize zaplatíte dvojnásobok

Prvenstvo na opačnej strane rebríčka si zaobstaral jeden zo španielskych ostrovov. Ibiza je známou party oblasťou, kam v lete putujú davy mladých ľudí, ktorí si chcú užiť nespútanú zábavu. Tí sú ochotní priplatiť si za komfort viac peňazí, čo výrazne ovplyvnilo aj ceny v all inclusive rezortoch. Jedna noc vás tam priemerne vyjde na vyše dvojnásobok toho, čo by ste zaplatili na Korfu v časti Kavos. Suma pobytov sa tam pohybovala okolo 114,57 libier (127,83 eur) za noc a k výraznému zníženiu cien nedochádza ani v mimosezónnom období. Ibizu jednoducho ľudia milujú, takže si domáci podnikatelia môžu za ňu vypýtať väčšie sumy.

 

Nezaostáva ani Grécko a Dubrovník

Medzi ďalšími najdrahšími dovolenkovými miestami sa objavilo viacero destinácií, ktoré cestovatelia milujú kvôli krásnej architektúre a prírode. Najdrahšou gréckou oblasťou sa stalo Santorini na druhom mieste, kde najmä za pobyty v skalnatej časti pri mori zaplatíte najviac peňazí. Jedna noc v all inclusive rezorte vás vyjde priemerne na 102,89 libier (114,80 eur). Heraklion sa dostal na štvrté miesto, keďže tam v hlavnej sezóne dáte za jednu noc približne 98,99 libier (110,45 eur). Prvú trojku najdrahších letných destinácií uzatvára obľúbené Costa del Sol s časťou Marbella. Tam zaplatíte priemerne 102,02 libier (113,83). V tejto časti rebríčka nechýbajú ani dve najobľúbenejšie lokality v Chorvátsku. Dubrovník je na piatom mieste s cenou 98,76 libier (110,19 eur) a Split na ôsmom s 95,64 librami (106,71 eur). I keď vo viacerých regiónoch tejto krajiny pociťujú počas aktuálnej sezóny krízu, Dubrovník a Split nemajú o turistov žiadnu núdzu.

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images, Thinkstock

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa