Zmeny počasia spôsobujú problémy aj dovolenkárom: RADÍME, čo v takých prípadoch robiť

2019-08-06 08:00:00 |   |    | 

Náhle a nepredvídateľné zmeny počasia spôsobujú toto leto problémy aj dovolenkárom. Požiare, silné búrky a víchrice, ktoré zasiahli aj niektoré európske letoviská, spôsobili obrovské škody nielen na majetku. Vzhľadom na nestabilné počasie a hroziace živelné udalosti v obľúbených dovolenkových destináciách poisťovňa Uniqa odporúča dovolenkárom uzatvoriť si cestovné poistenie s komplexným krytím. Nahradí nielen liečebné náklady pri úraze či chorobe, ale kryje aj zachraňovacie a vyslobodzovacie náklady na horách či vo vode alebo stratu či poškodenie batožiny.



V rámci liečebných nákladov má poistený zabezpečený odvoz do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, prípadne repatriáciu na Slovensko, ak je to potrebné. "Dovolenkárom odporúčame, aby v takomto prípade volali asistenčnú službu poisťovne, ktorá pomôže v zabezpečení prepravy klientov v ohrození späť na územie SR, ale pomôže aj pri hospitalizácii, poskytne právnu pomoc či pomoc pri pátraní,“ odporúča manažérka pre cestovné poistenie Uniqa Judita Hitková.

Dovolenkárov však Hitková upozorňuje, že v prípade živelnej pohromy v mieste ich pobytu musia dodržiavať pokyny miestnych úradov, polície a záchranných zložiek. Pre prípad akýchkoľvek nepredvídateľných udalostí odporúča, aby si dovolenkári pred vycestovaním poistili aj storno poplatkov. V rámci komplexného balíka cestovného poistenia je storno kryté automaticky, dá sa však poistiť aj samostatne k liečebným nákladom.

V takomto prípade môžu dovolenkári ešte pred vycestovaním stornovať zájazd aj z dôvodu živelnej pohromy v cieľovej destinácii. "Musí však existovať oficiálne vyhlásenie Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR k necestovaniu do danej krajiny či oblasti alebo k jej opusteniu. V takýchto prípadoch dokonca poistenie kryje storno poplatok bez spoluúčasti, teda až do výšky 100 % storno poplatku," vysvetľuje Judita Hitková.

Ak už sa klient nachádza v zahraničí a miesto dovolenky postihne živelná pohroma, môže za rovnakých podmienok ako pri storne poplatkov prerušiť cestu. Úhrada nákladov sa v tomto prípade hradí z poistenia prerušenia cesty. V takom prípade odporúča Hitková riadiť sa pokynmi pokyny rezortu zahraničných vecí a kontaktovať asistenčnú službu poisťovne.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa