Čaká vás dlhý let? Vďaka týmto trikom bude príjemnejší

2020-01-12 00:00:00 |   |    | 

Ideálne je naplánovať si dlhé niekoľkohodinové lety na podvečerné a nočné hodiny. Vtedy môžete väčšinu cesty prespať, takže budete po prílete spokojnejší a budete mať viac síl. Lenže nie vždy sa podarí kúpiť letenky na takýto výhodný čas, preto by ste si mali osvojiť pár trikov, ktoré vám to pomôžu lepšie prežiť a vyplniť si nejako dlhé čakanie na vysnívanú destináciu.



 

Pohodlné oblečenie

Vôbec sa nehanbite a dostavte sa na letisko v teplákovej súprave. Dlhé sedenie v nekomfortnom oblečení je nočnou morou už po prvých hodinách cesty. Preto by ste nemali hľadieť na eleganciu a snažiť sa vyzerať čo najštýlovejšie, ale pozerajte najmä na svoje pohodlie. Pevné džínsy vymeňte za tepláky alebo legíny, k tomu si vezmite tričko a teplejšiu mikinu. Zatiaľ čo ostatní okolo vás sa už budú nervózne prehadzovať, vy sa budete cítiť komfortne.

 

Priplaťte si za lepšie miesta

Často nás hneď po prílete čaká náročný program a to najhoršie čo sa môže stať je, že vystúpite z lietadla úplne dolámaní a nebudete sa vedieť na nič sústrediť. Preto by ste mali trochu myslieť na svoj komfort a pokiaľ si nemôžete dovoliť vyššiu triedu, zaplaťte si aspoň sedadlá, ktoré majú väčší priestor na nohy. Takto budete mať lepšie pohodlie a nebudete celí stuhnutí.

 

Nezabudnite si nabiť všetku elektroniku

Dlhý čas vo vzduchu vám pomôžu lepšie prekonať filmy, hudba alebo hry. Preto sú našou veľkou záchranou všetky elektronické prístroje ako smartfóny, počítače a tablety. Ešte pred odchodom na letisko si skontrolujte, či ich máte naplno nabité a v lietadle tak nimi môžete vyplniť väčšinu času. V prípade smartfónov si pribaľte power banky, ktoré vám pomôžu predĺžiť obdobie strávené pri tejto zábavke. Stačí si pozrieť pár filmov, chvíľku si zdriemnuť a ani sa nenazdáte a ste vo svojej destinácii. Buďte ohľaduplní u ostatným spolucestujúcim a vždy používajte slúchadlá.

 

Na palubu si neberte veľa batožiny

Ak máte so sebou malú aj veľkú príručnú batožinu, tú menšiu si musíte automaticky dať pod sedadlo pred vami. Zatiaľ čo pri krátkych letoch je vám to jedno, pri tých dlhých si nebudete môcť pravidelne narovnať nohy, kvôli čomu môžete do nich dostať kŕče. Preto by ste si mali vziať len jednu väčšiu tašku, ktorú musia dať do priestoru nad vami a na vašom sedadle si môžete vytvoriť dostatočné pohodlie.

 

Vlastný vankúšik a deka

Letecké spoločnosti ponúkajú na dlhé lety aj takéto príjemné služby. Lenže ak je vankúš nepohodlný a deka vás nepríjemne škriabe, tak namiesto oddychu budete počas celého letu ešte viac nervózni. Radšej si ich vezmite z domu a využite tak aj ďalší dôležitý trik, ktorý sa používa pri problémoch so zaspávaním na cudzích miestach. Vaše veci majú dôverne známy pach, ktorý upokojí vašu psychiku a pomôže vám upokojiť sa a lepšie si oddýchnuť.

 

Berte si topánky so šnúrkami

Napriek pravidelnému rozcvičovaniu nôh a kráčaniu po palube sa stane, že vám nohy opuchnú. Vtedy vám padne vhod, keď si budete môcť šnúrky trochu povoliť a doprajete si v topánke viac komfortu. Ak by ste si vzali tenisky, ktoré sa na nohu iba nasúvajú, postupne by vás mohli tlačiť a cítili by ste sa ako vo zveráku. Z rovnakého dôvodu sa neodporúčajú vysoké čižmy a ani lodičky, ktoré vás začnú tlačiť najrýchlejšie.

 

Hydratačný krém

Nielen ženy, ale aj muži by si mali pribaliť do príručnej batožiny tento kozmeticky prípravok. Suchý vzduch v lietadle spôsobuje, že vás môže pokožka veľmi svrbieť a najmä pri citlivej pleti to spôsobí silné podráždenie. Taktiež budete mať nepríjemný pocit napätia, čo vás bude časom znervózňovať. Preto si pravidelne natierajte tvár a ruky krémom, ktorý vás zároveň aj trochu osvieži.

 

Zoberte si vlastnú vodu

Pravidelný pitný režim pri dlhých letoch pomáha zabrániť bolestiam hlavy, vzniku respiračných ochorení a je jedným z krokov prevencie pri trombóze. Nespoliehajte sa na zásoby v lietadle, pretože tam sa môže veľmi rýchlo minúť práve váš obľúbený nápoj. Radšej si ešte na letisku kúpte to, čo vám najviac vyhovuje. Ideálne by ste mali piť čistú vodu, ktorú môžete skombinovať s pohárom kolového nápoja. Ten vás osvieži, veľký prísun cukru vám dodá energiu a pomôže vám zostať v bdelosti.

 

Relaxačná hudba

Nikdy nevkročte do lietadla na dlhé lety bez toho, aby ste nemali slúchadlá na hudbu alebo filmy, ktoré máte so sebou. Najmä ak nebudete mať šťastie a budete mať miesto vedľa malého plačúceho dieťaťa, môžete to veľmi oceniť. Navyše si k tomu pridajte aj relaxačnú hudbu, ktorá vám pomôže rýchlejšie zaspať. Ideálne je šumenie mora, zvuky lesa alebo podobné nahrávky, ktoré vás dostanú do pohody.

 

Príďte dobre naladení

Pred vstupom na palubu zahoďte za seba zlú náladu. Nie je nič horšie, ako keď ste na uzavretom mieste niekoľko hodín nervózni a všímate si všetky drobné chybičky, ktoré by ste inokedy prehliadli. Kvôli tomu budete zle pôsobiť aj na spolucestujúcich a vytvoríte okolo seba zlú atmosféru, ktorá sa presunie do celej cesty. Radšej príďte s úsmevom a všetko tak zvládnete oveľa lepšie.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa