Toto musí vedieť každý: 3 tipy, ako si užiť aj návrat z dovolenky

2020-07-18 12:00:00 |   |    | 

Dovolenka obvykle patrí k najšťastnejším obdobiam v roku, návrat z nej však občas prináša veľmi nemilé prekvapenia. Aby ste sa im vyhli a udržali si nádherné pocity z oddychu a nových zážitkov čo najdlhšie, stačí dodržať zopár pravidiel.



 

1. Skontrolujte domácnosť

Kým odídete z domu, skontrolujte, či ste vypli všetky elektronické a plynové zariadenia a vybrali všetky elektronické zariadenia zo zásuvky. Vyberte z chladničky rýchlo sa kaziace potraviny, predovšetkým tie, ktoré by mohli zapáchať. Nezabudnite vyniesť smeti. Dobré je tiež znížiť výkon chladničky, nemusí predsa pracovať na sto percent, keď je poloprázdna. Zavrite všetky okná a  riadne zamknite dvere.

 

2. Postarajte sa o poštu

Plné poštové schránky sú návnadou pre zlodejov a signalizujú, že majitelia nie sú už dlhší čas prítomní. Preto by ste sa už pred dovolenkou mali postarať o to, aby vám poštu niekto vyberal. Alternatívou je tiež služba Slovenskej pošty s názvom Dovolenkový servis. Stačí vyplniť tlačivo na vašej pošte a v dohodnutom období nebude SP doručovať listové zásielky na vašu adresu, ale uloží ich na jednom mieste.

 

3. Nechajte si upratať

Poznáte to. Pred dovolenkou ste v časovom strese, musíte myslieť na množstvo vecí a keď sa konečne dobalíte, uvidíte okolo seba veľký neporiadok, ktorý už nestíhate upratať. Návrat do takéhoto bytu nemusí byť práve najveselší. Nie je pritom nič jednoduchšie, ako sa tejto situácii vyhnúť. Počas dovolenky si totiž môžete nechať byt upratať profesionálmi. Ušetríte nielen čas, ale upratané bude kvalitnejšie. Výborným tipom je firma zavas.sk, ktorá svoje služby zatiaľ ponúka v Bratislave, Rovinke a Dunajskej Lužnej. Aktuálne dokonca s promo kódom PERC10 ušetríte až 10 percent!

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa