AKO hľadať dovolenku na Dromedar.sk

2010-05-30 10:00:00 |   |    | 

Jednou z možností, ako si jednoducho a spoľahlivo vybrať dovolenku je aj internetový magazín o cestovaní Dromedar.sk



 

Aké sú výhody kúpy zájazdu cez internet

 

Na jednom mieste nájdete aktuálnu a veľmi širokú ponuku zájazdov od všetkých významných i regionálnych cestovných kancelárií. Naviac si môžete pri vyhľadávaní zájazdu zvoliť parametre, ktoré sú pre vašu dovolenku dôležité (termín, destinácia, doprava, strava, cena, alebo iné)

 

To všetko v jednotnej a prehľadnej forme, nemusíte tak neefektívne vyhľadávať zájazdy v rôzne koncipovaných katalógoch jednotlivých cestovných kancelárií. Ako už naznačuje názov portálu nášho servisného partnera LastMinute.sk - v prehľadnom katalógu nechýba ani komplexná ponuka cenovo zvýhodnených zájazdov,tzv. „Last Minute“ od väčšiny cestovných kancelárií na trhu.

 

Denne aktualizovaná ponuka portálu obsahuje tisíce zájazdov do celého sveta.

 

Aká je cena zájazdov v porovnaní s cestovnými kanceláriami

 

Ceny zájazdov na Dromedar/LastMinute.sk vrátane špeciálnych predajných akcií, napr. First Minute, Last Minute sú zhodné s cenami zastupovaných cestovných kancelárií a to vrátane zliav a vernostných programov. Cestovná agentúra získava sprostredkovateľskú províziu priamo od cestovných kancelárií, čo znamená, že konečnú spotrebiteľskú cenu zájazdu nenavyšuje!

 

Aký je rozdiel medzi nami a bežnými agentúrami

 

Oproti bežným cestovným agentúram sa Dromedar/LastMinute.sk špecializuje na predaj zájazdov prostredníctvom internetu. Pre zákazníka, to znamená predovšetkým mnohonásobne väčšiu ponuku zájazdov koncentrovanú na jednom mieste, v porovnaní s ostatnými cestovnými kanceláriami.

 

Na našich stránkach nájdete vždy aktuálnu ponuku niekoľko tisíc zájazdov do celého sveta. Naviac náš unikátny systém umožňuje jednoduchú a intuitívnu cenovú kalkuláciu konkrétneho zájazdu v danom termíne, pre požadovaný počet osôb. Významnou výhodou je tiež vybavenie väčšiny formalít prostredníctvom elektronickej pošty, prípadne overenie ostatných podrobností v telefonickom kontakte.

 

 

Prečo si zakúpiť zájazd na Dromedar/LastMinute.sk

 

  • Garantujeme svojim zákazníkom rovnaké predajné ceny ako prevádzky zastúpených cestovných kancelárií.
  • Ponúkame recenzie hotelov a letovísk. Ešte pred konečným výberom dovolenky tak získate nezaujaté a objektívne hodnotenie od klientov, ktorí vybranú lokalitu navštívili pred vami.
  • Pripravujeme detailný popis hotelov, destinácií a krajín s bohatou fotogalériou. Miesto kam cestujete, jednoducho už poznáte.
  • U vybraných zastupovaných cestovných kancelárií máme k dispozícii on-line rezervačný systém. Zájazd tak rezervujete okamžite a nečakáte na reakciu operátora. Získavate zároveň 100% istotu, že Vami vybraný zájazd je dostupný!
  • Všetko realizujete pohodlne, prehľadne a na jedinom mieste. Šetríme váš čas i peniaze.
  • Skúsení operátori v modernom kontaktnom centre vám kvalitne a ochotne poradia.
  • Usporiadavame motivačné programy a pravidelné súťaže a hodnotné ceny.
  • Spolupracujeme výhradne so spoľahlivými a renomovanými cestovnými kanceláriami, vždy riadne poistenými pre prípad insolventnosti a úpadku. Podrobný prehľad partnerských cestovných kancelárií nájdete TU

 

Čo by ste si mali premyslieť pred objednaním zájazdu

 

Chceme vám ponúknuť zájazd, ktorý vám bude naozaj „šitý na mieru“. Aby sme pre vás vybrali tú správnu dovolenku, potrebujeme poznať aspoň základné informácie:

 

 

  • Kedy chcete na dovolenku cestovať
  • Ako dlho si chcete vašu dovolenku užívať
  • Koľko osôb s vami pocestuje
  • V ktorej krajine príp. letovisku by ste chceli stráviť dovolenku
  • Aký formu dopravy využijete
  • Aký typ ubytovania vám najviac vyhovuje
  • Koľko do vašej dovolenky plánujete investovať
  • Máte platné cestovné doklady

 

Pre najrýchlejšie vybavenie vašej objednávky navštívte prehľadný katalóg zájazdov na Dromedar/LastMinute.sk, vyberte a objednajte si dovolenku práve tu, pretože internetové objednávky sú spracovávané prednostne.

 

Čo sa stane, keď nevyplním všetky požadované údaje

 

Vystavujete sa tak prípadným nedorozumeniam, ktoré môžu vzniknúť pri vybavovaní Vašej objednávky (napr. neuznanie detskej zľavy pre neznalosť dátumu narodenia dieťaťa, nevystavenie víza v dôsledku chýbajúceho čísla pasu a pod.). Prosím, venujte preto vyplňovaniu formulára patričnú pozornosť!

 

Ako dlho trvá vybavenie mojej objednávky/otázky

 

Operátori vás budú kontaktovať okamžite, ako to bude možné. V pracovnej dobe kontaktného centra bežne odpovedáme do 30 – 60 minút po obdržaní vašej objednávky, ihneď po overení dostupnosti požadovaných kapacít.

 

Prosíme vás však o trprzlivosť hlavne v sezónnych špičkách (napr. prvý týždeň prázdnin, a pod.), kedy sú všetky cestovné kancelárie a ich rezervačné systémy preťažené. V týchto obdobiach sa môže doba potrebná na vybavenie objednávky výnimočne predĺžiť aj na niekoľko hodín.

 

Prednostne preto vybavujeme objednávky zájazdov "Last Minute" so skoršími termínmi odletov a výraznejšou obsadenosťou ubytovacích kapacít. V žiadnom prípade sa ale nemusíte obávať, že vaša objednávka nebude riešená - náš objednávkový software je maximálne spoľahlivý a zabezpečený systémom niekoľkonásobného zálohovania.

 

Akonáhle obdržíte e-mailom potvrdenie o prijatí objednávky (maximálne niekoľko minút po jej odoslaní), môžete sa spoľahnúť, že vás v najbližšom možnom termíne budeme kontaktovať. Venujte prosím zvýšenú pozornosť správnemu vyplneniu e-mailovej adresy a telefónneho čísla, pre zabezpečenie bezproblémového kontaktu s vami.

 

Na koho sa mám obrátiť pri prípadných zmenách v cestovnej zmluve

 

Pokiaľ nastanú nejaké zmeny v cestovnej zmluve, kontaktujte svojho cestovného poradcu, ktorý vám v tejto situácii ochotne pomôže a požadované zmeny zabezpečí.

 

Pokiaľ nepoznáte meno svojho cestovného poradcu (predstavený v úvodnom e-maili Vašej objednávky), kontaktujte nás na Info@LastMinute.sk, alebo na telefónnom čísle: 02/ 20641700.

 

Aká je ochrana osobných údajov zákazníkov

 

Osobné údaje a záznamy klientov Dromedar/LastMinute.sk sú chránené v plnom súlade s platnými zákonmi Slovenskej republiky o ochrane osobných údajov, najmä podľa zákona č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov.

 

Osobné údaje nie sú podávané, predávané, ani inak spracovávané pre potreby tretích strán s výnimkou cestovnej kancelárie, ktorá oragnizuje predmetný zájazd a údaje sú poskytované pre účely zmluvy o obstaraní zájazdu a následné vystavenie cestovných dokumentov klienta.

 

Aká vysoká je záloha a kedy sa platí

 

Za bežné zájazdy objednávané viac ako jeden kalendárny mesiac pred uskutočnením zájazdu zaplatí zákazník spravidla 50 percentnú zálohu z plnej ceny zájazdu. Následne potom jeden kalendárny mesiac pred uskutočnením zájazdu doplatí zvyšnú sumu do plnej ceny zájazdu.

 

Pri niektorých zájazdoch (tzv. zájazdy na vyžiadanie) je nutné vyžiadať ubytovaciu kapacitu najskôr u zahraničného partnera cestovnej kancelárie. V takom prípade je LastMinute.sk oprávnená od klienta požadovať, podľa podmienok danej cestovnej kancelárie zálohu až do výšky 100% ceny zájazdu ešte pred formálnou rezerváciou zájazdu.

 

V prípade, že je vyžiadanie zájazdu prostredníctvom cestovnej kancelárie úspešné, táto zájazd automaticky zarezervuje. Objednávka sa tak stáva záväznou a v prípade storna zájazdu sa na ňu vzťahujú stornopodmienky v súlade so všeobecnými zmluvnými podmienkami danej cestovnej kancelárie. V prípade neúspešného vyžiadania je cestovná kancelária povinná klientovi neodkladne vrátiť zaplatenú čiastku v plnej výške.

 

Ako postupovať pri výbere zájazdu

 

Zájazd si môžete vybrať prechádzaním jednotlivých ponúk na stránkach Dromedar/LastMinute.sk. Pre urýchlenie výberu vám však doporučujeme využiť niektorý z našich vyhľadávacích nástrojov dostupných na našich stránkach.

 

Sprievodca vyhľadávaním

 

Jedná sa o podrobného sprievodcu vyhľadávaním požadovaných zájazdov. Sprievodca vám v jednotlivých krokoch umožňuje zadať všetky potrebné informácie k tomu, aby ste našli práve taký zájazd, aký požadujete.

 

Postupným zadávaním kritérií: typ zájazdu, požadovaný termín, cieľová destinácia, cena, spôsob dopravy a požadované stravovanie, nájdete zájazd presne podľa Vašich predstáv a na základe vami zadaných informácií.

 

Sprievodca vyhľadávaním obsahuje implementovanú nápovedu.

 

Jednoduché vyhľadávanie

 

Pokiaľ ešte nemáte konkrétnu predstavu o zájazde, ktorý by vám mohol vyhovovať, použite "jednoduché vyhľadávanie".

 

Tu máte možnosť vyhľadania požadovaného zájazdu podľa kritérií: typ zájazdu, cieľová krajina a lokalita, termín, cena a doprava. Následne sa Vám zobrazia zájazdy zodpovedajúce Vami zvoleným údajom.

 

Podrobné vyhľadávanie

 

Zájazd presne podľa vašich predstáv vám pomôže nájsť "podrobné vyhľadávanie". Zadaním všetkých uvedených informácií získate prehľad všetkých zájazdov spĺňajúcich vaše požiadavky.

 

Kritériá na vyplnenie sú: typ zájazdu, krajina, lokalita, stredisko, cena, doprava, prípadné oletové miesto, termín, doba trvania, strava, ubytovanie, kategória ubytovania, vybavenie a iné. Vyhľadávať tu môžete tiež podľa názvu hotela, alebo len v tématických a špeciálnych ponukách, napr. Last Minute zájazdy.

 

Fulltextové vyhľadávanie

 

V prípade, že hľadáte konkrétny názov destinácie, krajiny či hotela, môžete využiť tiež "fulltextový vyhľadávač". Po zadaní ľubovoľného názvu, prípadne len jeho časti, sa vám zobrazí výpis všetkých zájazdov, ktoré zadaný text či kľúčové slovo obsahujú.

 

Ako efektívne používať vyhľadávanie

 

Snažte sa vybrať také kritériá, aby počet nájdených zájazdov nebol príliš veľký - vyhľadávanie potom trvá zbytočne dlho, a zdĺhavé je aj prechádzanie na ďalšie stránky. Pridajte napríklad obmedzenie maximálnej ceny, vyberte si konkrétnu krajinu, alebo zvýšte kategóriu ubytovania.

 

Políčko "Odjazd až" neznamená koniec zájazdu, ale skutočne najneskorší možný termín odjazdu. Pokiaľ napríklad viete, že máte dovolenku od 1.5 do 14.5, je vhodné hľadať napr.: Odjazd : 1.5 , Odjazd až: 5.5, Doba trvania: 7-14 dní.

 

Nemôžete nájsť zájazdy s odletom z Košíc, alebo napr. z Viedne? Zaškrtnite políčka zodpovedajúcich odletových miest.

 

Pokiaľ si v poli "Strava" vyberiete polpenziu, program vyhľadá nie len všetky zájazdy s polpenziou, ale i zájazdy s vyššou úrovňou stravovania (napr. all inclusive) - vybraná hodnota je tu uvažovaná ako minimálna. Rovnako funguje i políčko "Kategória ubytovania".

 

Máte rýchle pripojenie na internet? Pre lepšiu orientáciu vo výsledkoch si v pravom dolnom rohu formulára môžete zvýšiť počet zájazdov zobrazených na jednej stránke.

 

Pokiaľ vypnete zobrazenie termínov, uvidíte namiesto nich stručný popis zájazdu.

 

Aký je postup pri kúpe zájazdu

 

  • Vyberte si z našej ponuky zájazd, ktorý vám najviac vyhovuje.
  • Vyplňte objednávkový formulár a odošlite ho (objednávka je nezáväzná do doby obojstranného podpisu zmluvy).
  • Po odoslaní objednávkového formulára vás budú v krátkom čase kontaktovať naši cestovní poradcovia (v pracovnom čase kontaktného centra).
  • Naši operátori bezprostredne overia obsadenosť vami vybraného zájazdu v cestovnej kancelárii.
  • Následne s vami prejednajú spôsob korešpondencie všetkých potrebných dokumentov (e-mail, fax, pošta, osobné stretnutie).
  • Doručené dokumenty vrátane cestovnej zmluvy si prečítajte, doplňte požadované údaje a zmluvu podpíšte.
  • Cestovnú zmluvu nám zašlite naspäť spolu s dokladom o zaplatení podľa doručených inštrukcií (faxom, e-mailom, alebo osobne).

 

POZOR Podmienkou kúpy zájazdu je doručenie podpísanej zmluvy a pripísanie platby na náš účet do doby vypršania rezervácie.

 

Ako zájazd zaplatiť

 

  • Bankovým prevodom
  • Zaplatením v hotovosti v ktorejkoľvek pobočke banky na Slovensku
  • Platbou cez internet (Internet banking)
  • Platbou z mobilného telefónu (GSM banking)
  • Poštovou poukážkou
  • Hotovostnou platbou v prevádzke www.LastMinute.skv Bratislave na ul. Miletičovej 3/a
  • Po obdržaní cestovnej zmluvy a potvrdení o zaplatení zájazdu vás naši cestovní poradcovia opäť kontaktujú a potvrdia prijatie uvedených dokladov.

 

Týždeň pred odjazdom dostanete cestovné pokyny (v niektorých prípadoch obdržíte podrobné cestovné pokyny priamo od cestovnej kancelárie. Letenky, vouchre (ubytovacie poukazy) a doklady o cestovnom poistení vám však môžu byť vydané až na letisku.

 

V prípade Last Minute zájazdov sa doba odovzdania cestovných pokynov adekvátne skracuje v závislosti od termínu zakúpenia zájazdu a plánovaného odjazdu na zájazd. Po vzájomnej dohode môže tiež nastať prípad, že podrobné informácie sú pre krátkosť vybavovacieho procesu odovzdané až pri preberaní leteniek na letisku).

 

Na spôsobe úhrady sa vám doporučujeme dohodnúť s cestovným poradcom v závislosti na dĺžke trvania rezervácie.

 

 

 

Zdroj/autor: lastminute,drom

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa