TripAdvisor nám opäť predstavuje víťazov. Najkrajšie ostrovy pre rok 2015

2015-04-29 08:00:00 |   |    | 

Ak ešte stále neviete kam a pritom by ste chceli zažiť niečo exotické, tak má pre vás stránka TripAdvisor rebríček tých najlepších ostrov sveta. Opätovne sa pozreli do svojich záznamov a spomedzi nich našli tie najobľúbenejšie dovolenkové ostrovy pre tento rok. Kde sa vám bude isto páčiť a kde objavíte to, po čom turistovi plesá srdce? Bude to na týchto ostrovoch.



 

Výber

 

Vybrať najlepšie ostrovy na svete nie je jednoduché. Často dochádza k osobným pripomienkam a to čo sa jednému páči sa nemusí druhému. Je to zložitý proces, ktorý vyriešila stránka TripAdvisor. Zo svojich celosvetových hodnotení priestorov, hotelov, služieb, atrakcií a podobne vybrali tie s najlepšími hodnoteniami. Tak vytvorili rebríček, kde turisti nájdu len to najlepšie.

Tohtoročnou jednotkou sa stal ostrov Providenciales z Ostrovov Turks a Caicos, ktoré sa preslávili aj najkrajšími plážami celého sveta. Tento malý kus zeme je vysnívaným cieľom miliónov ľudí, ktorí túžia po dokonalej atmosfére a jedinečnej dovolenke.

 

10. Fernando de Noronha

 

Tento ostrov je tak jedinečný, že je dokonca zapísaný aj v zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Prístup sem má len obmedzený počet turistov, aby nenarušili krehký ekosystém.

 

9. Bora Bora

 

Bora Bora asi netreba predstavovať. Preto vám len povieme, že pôvodne sa ostrov nazýval Pora Pora, čo v domorodom jazyku znamenalo prvorodený. Európski kolonisti zrejme zle počuli a tak vzniklo Bora Bora.

 

Prečítajte si o úchvatných ostrovoch v Thajsku: Thajsko má pre vás pripravený dokonalý dovolenkový kokteil. Pláže aj chrámy vás uchvátia

 

8. Maurícius

 

Najhustejšie obývaná krajina Afriky je taktiež rajom pre turistov. Mark Twain o Mauríciu povedal, že „Nadobudnete pocit, že Maurícius bol vytvorený prv a až potom nebo, a že nebo bolo vytvorené podľa jeho vzoru.

 

7. Bali

 

V Indonézii je Bali perlou, hoci sa tu nachádzajú aj iné zaujímavé miesta. Bali si svoje miesto vyslúžilo skvelými službami, ale aj zaujímavosťami ako cibetkovou kávou.

 

Kde nájdete tie najkrajšie pláže? No predsa tu: Najkrajšie pláže sveta? Nájdete ich na 2 ostrovoch v tropickom raji

 

6. Madeira

 

Aj Európa si v zozname našla svojich zástupcov. Jedným z nich je portugalský ostrov Madeira, ktorý je medzi dovolenkármi veľmi populárny. Má príjemnú klímu a množstvo pamiatok.

 

5. Koh Tao

 

Aj Thajsku sa nájdu miesta, kde je dôležitá aj kvalita. Na ostrove Koh Tao sa turisti cítia ako v raji. Môžu pozorovať morské korytnačky a užívať si dokonalú pohodu.

 

Prišla vám chuť na dobrý kokteil? Zistite Kde zažijete tú pravú plážovú atmosféru? No predsa v najlepších plážových baroch

 

4. Santorini

 

Ďalší európsky zástupca má svetoznámu povesť. Viete odkiaľ pochádza jeho meno? V 12. storočí vzniklo Santorini zo skomolenej výslovnosti Santa Irene. Pomenovaný tak bol kostol v údolí Therassia a aj bazilika v Perisse. Podľa ktorej presne meno vzniklo už asi nezistíme.

 

3. Roatán

 

Predstaviť si dokonalý deň na tomto ostrove je úplne jednoduché. Potápanie, turistika, plávanie, kokteil, rybolov, botanické záhrady, kone...

 

2. Maui

 

Na Havaji nájdete množstvo ostrovov, ktoré by si zaslúžili cenu za ich krásu. Na druhú priečku sa ale dostal Maui. Ešte aj pavúky sú tu šťastné. Teda aspoň ten jeden druh, ktorý vyzerá ako keby sa zoširoka usmieval. Hold taký je život na Havaji.

 

1. Providenciales

 

Svetová jednotka to má tento rok vo vrecku. Majú tu najkrajšie pláže a celý ostrov je tým najlepším na svete. Dokonalé služby, príroda, atrakcie, jednoducho tu majú všetko.

 

Zdroj/autor: tripadvisor.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.9/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa