600 krát do roka „áno“. Čo zaujímavé nájdete na prekrásnom Fidži?

2015-06-01 08:00:00 |   |    | 

Známy pre svoje korálové potápanie, pláže s bielym pieskom a nedotknuté prírodné prostredie, Fidži je lídrom v oblasti eko–turizmu. No a pre obchodné cesty, neexistuje lepšie miesto na polceste medzi Severnou Amerikou a Áziou. Svadobné ceremónie a medové týždne sú životným snom mnohých - len minulý rok tu bolo 600 požiadaní o ruku. S lesknúcimi sa bielymi plážami, sviežimi dažďovými pralesmi a nespočetným množstvom úkrytov, je to jedno z najromantickejších miest na Zemi.



 

Fidži je ostrovný štát v Tichom oceáne. Tento štát tvoria dva ostrovy – Viti Levu a Vanua Levu a viacero malých ostrovov

 

Aktivity

 

Nájdite si na Fidži to svoje, čo vás spraví šťastnými a naplánujte si perfektný výlet. Relaxujte pri bazéne alebo si spravte piknik na bielej pláži. Prebuďte v sebe adrenalín a vyskúšajte jeden zo športov v horách či na vode. Nachádza sa tu sieť brilantných koralových útesov obklopujúcich 333 ostrovov a atolov. Pre vyše 1000 druhov rýb a niekoľko stoviek druhov koralov, Fidži ponúka jedinečný zážitok z potápania. Priblížte sa k prírode výletmi v džungli, alebo navštívte známu prírodnú rezerváciu na Fidži. Sofistikovanejší turisti si môžu vybrať niektorú z kúpeľných či wellness procedúr alebo si môžu zahrať golf či sa naobedovať v niektorej z luxusných reštaurácií. Skvelým spôsobom ako čo najlepšie spoznať Fidži je okružná plavba loďou. Tento kraj je jedinečný tým, že sa skladá z mnoho skupín ostrovov, každá so svojou vlastnou kultúrou, identitou a atrakciou.

 

Mesto Nadi

 

Každý, kto navštívi Fidži si nenechá ujsť návštevu Nadi. Rušné, multikultúrne mesto je hlavné centrum pre medzinárodných cestujúcich a ponúka skvelé miesta na vychutnanie si jedla, drinku či zakúpenia si suveníru. Hlavná ulica je centrum s množstvom obchodíkov s vyhrávajúcou folklórnou hudbou z každého z nich.

 

Hlavné mesto

 

Suva je hlavné mesto a zároveň najväčšie, ako aj jedno z najviac kozmopolitných miest Oceánie. Má všetko, čo by ste očakávali od veľkého mesta – trendové nákupné centrá a farmárske trhy, reštaurácie, zábavné podniky a veľkú ponuku kultúrnych aktivít. Moderné mesto má stále budovy, ktoré sa datujú do koloniálnej éry. V Suve sa nachádzajú parky, záhrady, múzeá, športoviská a množstvo nočných klubov. V tomto meste budete ohúrení úžasnou zmesou kultúr.

Fidži pozostáva z množstva málo prebádaných kútov, skupinky ostrovčekov či väčšie ostrovy tvoriace Fidži majú však jedno spoločné – nedotknutú prírodu, čisté more s krásnymi koralovými útesmi a hlavne pokoj, po ktorom v dnešnej dobe túžime všetci.

Zdroj/autor: www.fiji.travel, Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Zuzana Fialová

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa