Chceli by ste objaviť pláž, kam davy turistov nechodia? Pšt, tieto pláže sa pred nimi ukrývajú 2. časť

2015-08-24 12:00:33 |   |    | 

Tak ako pre plavcov, tak aj surferov či dovolenkárov je niekedy deň na pláži len stres: príliš veľa ľudí, príliš veľa hluku a problém si nájsť tiché miestečko pre seba. Dobrou správou však je, že sú ešte neobjavené pláže, nádherné zákutia, kde cestovný ruch doteraz ešte nezatienil miestnu kultúru a je tam toho viac na výber, než len byť rozvalený na piesku. Objavte a vyberte si z nasledujúcich pláží kus raja pre seba.



 

Ostrov Panglao Island, Filipíny

 

Hodinový let z Manily na ostrov Bohol, a následne 25 minút jazdy cez hrádzu z 19. storočia vás donesie na malý ostrov Panglao. Naloďte sa na rekreačnú loď a pozorujte delfíny, potápajte sa pri ostrovčeku Balicasag, alebo sa vyberte na večeru pri západe slnka na opustený ostrov Puntod. Nezabudnite navštíviť Bohol Bee farmu, kde máte možnosť si pochutnať na pokrmoch z bio surovín pestovaných priamo na tomto mieste. Namierte si to na ostrov Bohol a vyberte sa tu na Chocolate Hills, čo je surrealistický prírodný zázrak siahajúci do výšky 1776 metrov. Ide o kupolovité kopce vytvorené z vápenca, ktoré sú pokryté trávou.

 

Alagoas, Brazília

 

Brazília je obdarená viac ako 7400 kilometrami pobrežia, no nájsť nedotknuté pieskové pláže je ťažšie, než sa zdá. Napriek tomu niekoľko štýlových plážových miest na severovýchode štátu Alagoas zostáva stále relatívne neznámych. Na severe, v okolí São Miguel dos Milagres, sa nachádzajú odľahlé prílivové bazény s krištáľovo čistou vodou.

 

Rekreačná oblasť Salt Creek, Washington

 

Fanúšikovia série Súmrak poznajú oblasť Clallam vďaka mestu Forks, kde sa Bella a Edward stretli. Severný okraj regiónu je slávny však pre niečo iné. Prílivové bazény v Tounge Point priťahujú študentov oceánografie. Fanúšikovia histórie zase objavujú pozostatky vojenskej základne Camp Hayden z druhej svetovej vojny, no a každý tu oceňuje výhľady na mesto Viktória ponad úžinu San Juan de Fuca. Návštevníci sa môžu ubytovať v chatkách pri jazere Crescent v olympijskom národnom parku, alebo v prístave Angeles.

 

Pláž Agonda, Goa, India

 

Goa zostala v hlavách vyznávačov bláznivej hudby spojená s 90 rokmi a divokými večierkami, no palmami lemovaná pláž pri Arabskom mori je známa aj pre pocit uvoľnenej atmosféry. Agonda určite nie je turistické miesto. Surferi sa tu tešia divokým vlnám, no plavci musia brať do úvahy nebezpečenstvo prúdov. Zatiaľ čo ostatné pláže Goa ponúkajú päť hviezdičkové rezorty, hotelové reťazce, nočný život a gurmánske indické jedlo, Agonda zostáva do značnej miery jednoduché a autentické stredisko s chatkami vo vidieckom štýle.

 

Pláž Polihale, Kauai, Havaj

 

S piesočnými dunami siahajúcimi do výšky 30 metrov a impozantným výhľadom na útesy Na Pali, je tento 11 kilometrový úsek bieleho piesku najzápadnejším koncom Kauai. Tým sa stáva aj najhorúcejšímnajslnečnejším miestom ostrova. Polihale patrí k najkrajším a najodľahlejším plážam Havajských ostrovov. Z letovísk Princeville a Koloa sa sem dostanete len prašnou cestou popri malebnom pobreží. Prúdy sú tu silné, takže surfovanie a šnorchlovanie nie je vhodné, no nachádza sa tu 90 metrov dlhá pláž na plávanie s názvom Queen´s Pond.

 

Pláž Lameshur Bay, Svätý Ján

 

Na odľahlom juhovýchodnom pobreží ostrova Svätý Ján sa nachádza Lameshur Bay, kam sa dostanete po krátkej, no hrboľatej ceste. Pre tých, ktorí majú radi spoločnosť miestnych obyvateľov, je tu možnosť prenajať si vilu alebo eko – stan. Na konci vydláždenej pláže Lameshur Bay je izolovaná piesková časť známa ako Donkey Bight. Potápači ju milujú, pretože vedie k Beehive Cove, čo je bludisko jaskýň a tunelov plných koralov, morských húb a útesových rýb. Turisti a milovníci dejín môžu nasávať z miestnej histórie a spraviť si prehliadku na plantáži, kde v 18. storočí pracovali otroci. Výhľad na záliv sa vám naskytne, keď zdoláte na 300 metrov vysokú horu Bordeaux.

 

Pláž Matagorda, Texas

 

Oblasť Matagorda sa pýši s viac ako 80 kilometrov dlhým pobrežím, kde 30 kilometrov pokrývajú piesočné pláže prístupné pre vozidlá. Turisti majú možnosť v piesku nájsť doláre, uprostred naplaveného dreva zase staré španielske mince, zatiaľ čo kajakári sa môžu doplaviť po rieke Colorado až do zálivu.Najväčším lákadlom mesta s motelmi, kempmi a rekreačným ubytovaním je však rybárčenie.

 

Happy Bay, Svätý Martin

 

Na francúzskej strane ostrova Svätý Martin, severne od pláže Friar´s Bay, sa nachádza Happy Bay - menej osídlený úsek pieskovej pláže vanilkovej farby. Dostať sa sem trvá asi 10-15 minút. Je to prechádzka po dobre značenom chodníku cez porasty, ktorá si vyžaduje len toľko úsilia, aby sme si zaistili vytúžené súkromie, nakoľko je to obľúbené miesto aj pre nudistov. Potápači sú tu zase odmenení pohľadom na tropické ryby v krištáľovo čistej vode. Neexistujú tu žiadne služby, tak sa vopred pripravte.

 

La Pedrera, Uruguaj

 

Prímorské dediny La Pedrera a Oceania del Polonio sa ako strediská s lacným ubytovaním a službami s uvoľnenou atmosférou objavili len nedávno. Nových dovolenkárov lákajú aj na ich ekologický prístup. Okolie má viac ako 160 kilometrov členitého pobrežia Atlantiku a v oblasti Rocha nachádzame mohutné skalné špice. Mesto La Pedrera sa môže pochváliť nízkymi hotelmi a minimálnym množstvom plážových podnikov. Môžete sa tu ubytovať napríklad v butikovom hoteli bez telefónu či televízora.

 

Playa Carrillo, Kostarika

 

Južne od populárneho surferského raja Samara sa nachádza Playa Carrillo – jedno z najmenej rozvinutých miest na polostrove Nicoya. Rybárska dedinka s uvoľnenou atmosférou je obklopená horami a pláže s bielym pieskom sú lemované palmami bez akýchkoľvek budov. Playa Carrillo je známe medzi potápačmi pre svoje krásne koralové útesy plné podmorského života. Pláž je chránená skalnatými výbežkami, a tak poskytuje pokojnú, teplú vodu pre plavcov. Nenechajte si ujsť návštevu zoologickej záhrady La Selva a záhrad Bromeliad na južnom konci zálivu.

 

Anse Sourced’Argent, Seychely

 

Hoci La Digue je tretí najväčší obývaný ostrov súostrovia, je to nedotknuté prírodné prostredie, kde sa väčšina ľudí prepravuje na bicykloch. Aj napriek tomu, že módni fotografi a filmoví režiséri piesočnú pláž rúžovej farby Anse Source d ´Argent milujú, zriedka je obsadená. Obrovské žulové balvany sú súčasťou skalnatého pobrežia a pobrežný útes poskytuje ochranu od vĺn oceánu, takže je ideálnym miestom pre kúpanie. Dávajte tu však pozor na ohrozené vtáky a obrie korytnačky.

 

Capo Sant’Andrea, Elba

 

Cisár Napoleon utiekol z vyhnanstva na tomto ostrove v Stredozemnom mori po menej ako roku, no nechal tu svoje sídlo Villu dei Mulini. Naplánujte si vlastnú dovolenku na Capo Sant ´Andrea, ktorý je tiež nazývaný „malý ostrov v rámci ostrova“. Pláž vzbudzuje veľký dojem svojimi žulovými magmovými útesmi a takmer kobaltovo modrou vodou, ktorá je tak priezračná, že môžete vidieť dno, kam staroveké rímske vraky priniesli archeologické poklady, ktoré sídlia teraz v meste Marciana. Vyberte sa na prechádzku po okolitých horských chodníkoch plných fialiek, levandule, ľalie a rozmarínu.

Zdroj: travelandleisure.com, Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Zuzana Fialová

Hodnotenie článku:
4.2/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa