Spravte si v zime letnú prestávku a ohrejte sa v exotických krajinách

2015-09-21 12:00:00 |   |    | 

Zima sa blíži. Niektorí sa tešia, iní nie. Spomínate na letnú dovolenku, a už by ste najradšej plánovali tú nasledujúcu. Do ďalšieho leta však ďaleko. A čo tak ujsť v zime za letom a spoznať vzdialené krajiny? Zimné obdobie je ideálne na strávenie dovolenky v exotických krajinách.Tu je zopár tipov, kam vycestovať počas „slovenskej“ zimy za letným počasím a vyhriatym morom.



 

Pravý Karibik

 

Dominikánska republika je bezpochyby tým pravým Karibikom. Príjemné suché počasie s dennou teplotou vzduchu cca 25°-30°C tu panuje od novembra do apríla. Teplota mora dosahuje teplotu cca 25°-28°C. Rozľahlé biele pláže s jemným pieskom obklopené palmami, tyrkysové more s pestrofarebným podmorským svetom, priateľskí ľudia a v samozrejme all inclusive hotely na veľmi dobrej úrovni sú zárukou nefalšovanej karibskej dovolenky. Obľúbené prímorské letoviská sú Punta Cana, Juan Dolio, Bayahibe či Samana.

 

Perla Indického oceánu

 

Ak si chcete splniť svoj životný sen, Maurícius je tá správna voľba pre luxusnú exotickú dovolenku za ekonomickú cenu. Tento ostrov s rozmermi 58 km x 47 km, ktorý medzi ostatnými exotickými krajinami s krásnymi plážami a tyrkysovým morom vyniká mimoriadne kvalitnými službami, vás nesklame. Na Maurícius sa chodí celý rok. Hlavná sezóna začína v novembri a najteplejšie obdobie pretrváva až do marca. Teplota vzduchu sa pohybuje od 28° do 31°C a teplota vody sa v januári vyšplhá až na 27°C.

 

Krajina ako z rozprávky Tisíc a jednej noci

 

Až donedávna bola táto krajina pre cestovateľov úplne nedostupná. Omán sa nachádza na severovýchodnom cípe Arabského polostrova. Krajina je ovplyvnená vzťahmi s Ďalekým východom, Indiou či východnou Afrikou, ktoré sa prejavujú tak v kultúre ako aj v kuchyni, obliekaní, v životnom štýle miestnych obyvateľov a najvýraznejšie v architektúre.

Kvalitná cestná sieť s bezproblémovým značením a výstavba luxusných hotelov sa deje pod prísnym okom sultána, ktorý presadzuje moderný štát s rešpektom k histórii. Počasie je v Ománe počas celého roka slnečné a veľmi teplé. Najvhodnejšie mesiace na prežitie exotickej dovolenky v Ománe sú november až február. Denná teplota sa pohybuje medzi 25° až 30°C, na priamom slnku aj 40°C. Voda má teplotu okolo 25°C. Omán je ideálny pre aktívnych dovolenkárov. Môžete sa potápať, liezť po horách, jazdiť na ťavách či plaviť sa na jachte.

 

Ak už rátate dni do ďalšieho leta, príjemným spestrením je dovolenka v exotických destináciách v Karibiku, Indickom oceáne či na Arabskom polostrove. Spoľahnite sa na služby cestovnej kancelárie FIRO-tour a vyberte si zo širokej ponuky.

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.0/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa