Na Silvestra s Paris Hilton. Ako sa oslavuje koniec roka v Thajsku

2015-12-28 08:00:00 |   |    | 

Chlebíčky, šumivé víno Bohemia Sekt a Vladimír Menšík patria neodmysliteľne k silvestrovským oslavám. Mnohí vyrazia do klubu alebo na diskotéku, ale stále populárnejšie je vydať sa na koniec roka za teplom do exotických krajín. Medzi tie najobľúbenejšie patrí Thajsko. Na Silvestra tu hrajú najlepší diskdžokeji a cestujú sem i celebrity ako Paris Hilton.



 

Čo sa týka exotických lokalít, najčastejšie na konci roka lietame na Kubu a do Thajska. Bangkok, Phuket a ďalšie thajské destinácie majú tú výhodu, že na cestu do nich nepotrebujeme víza. Keď k tomu pripočítame teploty okolo 30 stupňov, minimum zrážok a lacné exotické ovocie (melóny či pomelotu možno kúpiť priamo na pláži, presne tak, ako trebárs čerstvé krevety), máme dovolenku snov v teple.

Vo všetkých thajských letoviskách sa na 31. december a 1. január pripravuje bohatý program a ani tento rok nebude výnimkou. Napríklad na Ko Samui chystajú večeru s vyhliadkou z pobrežných útesov alebo večierok v štýle knihy Veľký Gatsby – tanec v jazzových rytmoch, gentlemani v oblekoch, vybrané drinky, noblesa na každom centimetri.

 

Kam cestuje Paris Hilton a za koľko sa dostanete na Phuket?

 

Večierky nemajú len na ostrovoch. V obľúbených turistických destináciách, akými sú Phuket, Pattaya alebo Bangkok, organizátori pripravujú ohromné farbami hýriace ohňostroje a svetelné show, najväčšie v oblasti juhovýchodnej Ázie.

Najzaujímavejšie oslavy môžeme tohto roku očakávať na pláži Surin, kde pravidelne vystupujú hviezdy zábavného priemyslu. Phuket si obľúbila i Paris Hilton, ktorá dokonca minuloročný silvestrovský večierok na pláži Surin moderovala. Naozaj veľkolepou akciou sú oslavy na pláži Patong s veľkými ohňostrojmi.

 

V Thajsku spoznáte celý svet v jednej miestnosti

 

Práve Patong, podobne ako hlavné mesto Bangkok, sa počas silvestrovských a novoročných osláv stáva kozmopolitným miestom, kde možno spoznať mnoho ľudí prakticky z celého sveta. Nie je vôbec ťažké zoznámiť sa tu v jednom bare s Austrálčanmi, Číňanmi alebo Američanmi. Pripadáte si vďaka tomu ako na ceste okolo sveta.

Najlepšiu možnosť, ako sa na Phukete s niekým zoznámiť, poskytuje obľúbená diskotéka Seduction alebo klub White Room, kde vás posadia do pohodlných bielych gaučov a všetko tu osvetľuje príjemné biele svetlo. Vyzerá to tu trochu ako v nebi.

Na Pattayi má najlepšie renomé podnik The Pier. Nevyhľadáva ho síce toľko ľudí ako trebárs populárnu Insomniu, ale majú tu veľmi dobre prepracovanú laserovú show. V ulici zvanej „Walking Street“, kde sa nachádza nie len The Pier, ale aj Insomnia, nájdeme podniky s najpestrejším programom.

 

Prečo na seba Thajčania striekajú vodu?

 

Klasické novoročné oslavy sa v Thajsku organizujú pre veľký počet cudzincov, ktorí sem v tejto dobe prichádzajú. Thajčania majú tiež svoje vlastné rituály spojené s príchodom nového roka. Na prelome decembra a januára ich však neuvidíme. Stretneme sa s nimi v apríli, kedy podľa miestneho kalendára prichádza nový lunárny rok. Vtedy miestni obyvatelia oslavujú takzvaný „Songran“. Ľudia sa počas osláv vzájomne polievajú vodou, aby zmyli všetko zlé z končiaceho obdobia.

Polieva sa všade, a tak sa občas v centrách miest na chvíľu zastaví doprava. Nikomu to však nevadí, pretože všetci oslavujú a užívajú si vodné osvieženie uprostred horúceho dňa. Počas klasických silvestrovských osláv sa nič také nedeje, hoci zábavy je napriek tomu dosť.

Oslava Silvestra v Thajsku predstavuje originálnu možnosť, ako stráviť posledné minúty úplne inak než obvykle. Pekne v teple, na morskej pláži. Ťažko sa tomu odoláva. Máte tiež chuť sa tam vydať? So zájazdmi s cestovnými kanceláriami máte zaručené miesto na niektorom z večierkov s bohatým programom.

 

 

 

Thajsko v číslach a základných informáciách

 

Poďme sa na Thajsko pozrieť trochu bližšie:

Hlavné mesto: Bangkok

Počet obyvateľov: 67 miliónov (patrí medzi 20 najľudnatejších krajín sveta)

Rozloha: 513 120 km² (patrí medzi 50 najväčších krajín sveta)

Dĺžka pobrežia: 3 219 kilometrov

Úradný jazyk: thajčina (dobre sa tu však dohovoríte i dosť rozšírenou angličtinou)

Štátna mena: thajský baht

Priemerná dĺžka života: muži 71 rokov, ženy 77 rokov

Ako je to s vízami: pre turistický vstup na dobu maximálne 30 dní nepotreba víza

 

Autor: Jan Švestka & Tomáš Cikán

 

 

Inzertné oznámenie:

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky zájazdov do Thajska :

 

  • Privítajte Nový rok v Pattayi!: Utečte zime do tepla na thajské pláže! Pattaya tohto roku ponúka bohatý silvestrovský program v rámci zájazdov za rozumné ceny.Ubytujte sa v okolí centra mesta alebo priamo na pláži a prežite neopakovateľné silvestrovské radovánky v centre zábavy Thajska!
  • Čo znamená Katoey?: Iný kraj, iný mrav. Pred cestou do Thajska je dobré informovať sa, ako to tam vlastne chodí, aby vás potom na mieste nečakalo prekvapenie.Vydajte sa do ďalekej Ázie prostredníctvom článku na portáli Cestovinky.cz, kde nájdete rozprávanie i o ďalších destináciách, do ktorých cestovná kancelária ESO travel organizuje zájazdy.
  • Oslávte Silvestra v Thajsku!: Oslávte začiatok nového rokapri mori. Máte na výber pláže ostrova Phi Phi, zábavou hýriacu Pattayu, populárny Phuket a množstvo ostrovov so slnkom zaliatymi plážami ako Ko Samui alebo Ko Lanta.Na prelom roka chystajú thajské letoviská špeciálne programy, tak nezmeškajte príležitosť a zabavte sa uprostred zimy v teple pod palmami!

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa