Ejlat

2016-09-27 12:00:00 |   |    | 

Írska nízkonákladová spoločnosť ponúka ďalšiu zaujímavú destináciu - každý štvrtok a nedeľu bude lietať do izraelského Ejlatu. Aktuálne sa najnižšia cena za spiatočný let pohybuje do 80 eur a pre vstup do krajiny v prípade turistických plánov nepotrebujete žiadne víza. Stráviť zaujímavý predĺžený víkend pri Červenom mori nebolo nikdy jednoduchšie.



 

Plávanie s delfínmi

Keď sa v nejakej destinácii nachádza atrakcia ponúkajúca plávanie s delfínmi, patrí k tým najobľúbenejším. Inak tomu nie je ani v Ejlate, kde navyše ponúkajú jednu výhodu naviac. Delfíny sa totiž pohybujú v ich prirodzenom prostredí, keď ich môžete stretnúť v jednom zo zálivov. Pravidelne tam organizujú plavby, počas ktorých môžete pomedzi tieto milé zvieratá za asistencie odborných asistentov plávať a vychutnať si jedinečný zážitok.

 

Safari na púšti

Ďalšou obľúbenou zábavkou je tunajšie safari. Neďaleko Ejlatu sa nachádza púšť, na ktorú robia pravidelné výlety. Safari je často súčasťou fakultatívnych výletov do okolitých miest a atrakcií. Informujte sa o nich v hoteloch, kde vám poskytnú informácie o skúsenostiach s tour operátormi.

 

Úžasný podmorský svet

Červené more má príjemné čisté pláže, ktoré sú výborné na šnorchlovania a potápanie. Podvodný Observatory park spája všetkých fanúšikov podmorského života a každému ponúka niečo iné. Ak ste aktívni potápači, vezmú vás priamo na plavby, kde môžete preskúmať aj hlbšie časti mora a najmä sa nemusíte pretláčať davmi turistov, ako je to na pobreží. V uzavretej oblasti pri vyhliadkovej veži ponúkajú aj možnosť šnorchlovania. Pokiaľ nie ste fanúšikom ponorov, pretože máte z pobytu pod hladinou obavy, mali by ste vyskúšať aspoň prehliadku centra, v ktorom si môžete pozrieť nielen rôzne druhy rýb, ale aj vodné korytnačky, ktoré sú obľúbenou atrakciou pre deti. Zaujímavé je aj pozorovanie žralokov v prirodzenom prostredí.

 

Amerika uprostred Izraela

Ejlat často prezývajú Las Vegas alebo Amerika Izraelu. Môže za to okolitá púštna príroda, množstvo zábavných atrakcií a parkov, ale aj blízky Červený kaňon. V mnohých ohľadoch pripomína americký Grand Canyon. Môžete sa tam prechádzať jednotlivými úžinami, obzrite si aj nádherné farebné tónovanie skál a dostanete sa aj na úseky s rebríkmi, po ktorých sa môžete dostať na pekné vyhliadky. Do Červeného kaňonu odporúčajú cestovať aj domáci obyvatelia v spoločnosti sprievodcov, ktorí zabezpečia hladký priebeh výletu a pomôžu vám vyhnúť sa neželaným stretom s niektorými agresormi.

 

Plavba morom

Červené more patrí podľa cestovateľov k tým najkrajším na svete. Tento benefit si dobre uvedomujú aj Izraelčania a vďaka tomu prišli s nápadmi na niekoľko druhov plavieb. Tie najkrajšie sa organizujú na veľkých historických plachetniciach. Námorníci vás vezmú na výlet po pobreží, potom zakotvíte na odľahlých plážach, kde vám pripravia grilovačku a môžete tam stráviť celé popoludnie. Niektoré plavby ponúkajú aj možnosť dodatkového programu ako napríklad historické divadlá. Na výber máte aj klasické plavby popri pobreží a také, čo sú tematicky zamerané na cestu k atrakciám, plávanie na otvorenom mori, rybárčenie, turistiku alebo plavby spojené s romantickou večerou priamo na palube.

 

Historická Timna

Podľa historických údajov siaha história Timny až do biblických čias. Spájané sú s kráľom Šalamúnom, keď sa viaceré príbehy mali odohrať práve v tejto lokalite. Pohorie so vzácnym geologickým parkom patrí k najnavštevovanejším miestam v Izraeli. Nachádza sa len pol hodinu od Ejlatu a pozrieť si tam môžete aj najstaršie bane na svete. V minulosti sa tam ťažila meď, ktorá je ešte stále prítomná vo viacerých častiach Timny. V jej okolí sa môžete prejsť po krásnom parku s typickou izraelskou prírodou.

 

Dostanete sa aj do Petry

Keď už budete v tejto časti sveta, istotne nevynechajte možnosť navštíviť Petru. Odporúčame vám tam ísť kvôli bezpečnosti len prostredníctvom organizovanej prehliadky. Ceny sú rôzne a pohybujú sa od 80 eur vyššie. Na vstup do Jordánska potrebujete cestovné víza, ktoré získate na hraniciach. Denná tour vás obvykle vezme nielen do samotnej Petry, ale väčšinou je spojená aj s návštevou niektorej z izraelských atrakcií.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa