Waikiki, Waianapanapa a Ehukai: Najväčšie krásky na Havajských ostrovoch raz musíte zažiť

2016-09-11 00:00:01 |   |    | 

Máte náladu na klasický svetlý, alebo čierny piesok? Vetrík, alebo úplne bezvetrie? Túžite po pláži, na ktorej to žije, alebo po pokojnejšom mieste, na ktorom budete nerušene relaxovať? To všetko nájdete na Havajských ostrovoch. Nechajte sa nami previesť po tých najkrajších plážach, ktoré tu majú!



 

Jednoducho Havaj. Čo lepšie si počas dovolenky želať? Viete však, že sa nemusíte uspokojiť s pasívnym odpočinkom na pláži? Havajské ostrovy sú totiž skvelé, rozmanité a poznávať ich je zábava a dobrodružstvo!

 

Waikiki Beach – perla, bez ktorej návštevy by vaša cesta nebola kompletná

Hneď ako vstúpite na Waikiki Beach, o ktorej sa často hovorí ako o najkrajšej pláži na svete, neuveríte, že tu kedysi bola len nevábna močarina. Teraz je tu pláž tri kilometre dlhá a asi tridsať metrov široká. Svetlý piesok hreje všetkých, ktorí sa tu opaľujú, palmy povievajú vo vetríku a priamo za vami stoja vysoké budovy mesta Honolulu. Mimochodom – tento piesok sem miestni dovážajú z iných ostrovov.

Vynikajúca je blízkosť hotelov, takže k moru to, pri dobrom ubytovaní, nie je ďaleko. Pláž je skvelou voľbou nielen pre všetkých, ktorí chcú odpočívať na jemnom piesku a užívať si kúpanie v mori, ale i pre tých, ktorí chcú surfovať alebo si surfing zatiaľ len skúsiť. Vlny sú tu k začiatočníkom prívetivé a atmosféra skvelá pre uchovanie jedinečného zážitku.

Len kúsok od Waikiki Beach nájdeme zátoku Hanauma Bay, ktorá je absolútnym rajom pre milovníkov šnorchlovania. Len čo sa totiž ponoríte pod vodu, zistíte, že je okolo vás nepredstaviteľné množstvo rýb a rybiek, ktoré stojí za to pozorovať.

 

Waianapanapa Beach ponúka podivuhodný čierny piesok

Na prvý pohľad je to niečo neskutočne zaujímavé a nepochopiteľné. Namiesto belostnej pláže pred sebou máte niečo, čo vyzerá ako popol rozosiaty priamo pri mori. Potom bojujete s logickými úvahami, či to nepáchne a či sa neumažete. Máme pre vás dve dobré správy – nepáchne to a neumažete sa!

Na pláži Waianapanapa je čierny piesok a môže za to jediná vec – láva. Lávový piesok má svoje špecifické sfarbenie a jeho čaro na tomto mieste podčiarkujú tiež lávové kamene s bujnou vegetáciou. Tu si budete pripadať ako na inej planéte. A verte, že sa vám to bude páčiť!

Waianapanapa všeobecne patrí k top miestam na ostrove Maui, ktoré by mal každý návštevník vidieť, aby mohol tvrdiť, že tu naozaj bol. Rozkladá sa v rovnomennom štátnom parku neďaleko Hana Highway.

50 odtieňov piesku? Takmer!

Že je piesok žltý a biely, na to sme si zvykli. Dokonca ani čierny nás už veľmi neprekvapuje. Príroda však vytvára i menej uveriteľné farebné kreácie. Zhodou okolností je práve na Havaji pláž Papakolea, na ktorej je piesok zelený, na Bahamách nájdeme ružový, v Kalifornii fialový a v Kanade na Red Sand Beach i červený. Svet je skrátka pestrejší, než si myslíme.

 

Ehukai – raj s deväťmetrovými vlnami

Vlny ideálne pre plavcov i pre surfistov vás privítajú na pláži Ehukai na ostrove Oahu. Táto pekelne nádherná pláž je veľmi dobre známa všetkým obyvateľom ostrovov i milovníkom surfovania po celom svete. Verili by ste, že v období od novembra do februára tu vlny dosahujú  výšku aj deviatich metrov?

Naopak od mája do septembra je hladina pokojná skoro ako na jazere, sem tam sa objaví vlnka a zážitkom je tu každý moment, ktorý venujete pohľadu na more a na pobrežie. V tomto období sa tu vyšantia i plavci a nájdete tu skvostné miesta ako stvorené pre báječné dlhé pikniky. Pláž Ehukai sa rozkladá na 1,2 akra neďaleko Ke Nu Road.

 

Právom ospevovaná krása ostrova Kauai a jeho top pláže

Podľa mnohých je ostrov Kauai, súčasť Havajských ostrovov, tým najkrajším miestom na svete. Známy je vďaka svojim nádherným plážam, konkrétne mu slávu zaisťuje napríklad Tunnels Beach. V lete, keď je more najpokojnejšie, je to absolútne úžasné miesto pre milovníkov plávania, vodných radovánok, šnorchlovania a potápania. Len kúsok od pobrežia sa totiž dajú nájsť nádherné jaskyne hlboko pod vodou.

Čo sa pláže týka, milujú ju mladí i starí, páry i rodiny s malými či väčšími deťmi. Pokiaľ ju nenavštívite, jej čaro neoceníte. Pocit jemného piesku pod nohami a obmývanie nôh priezračnou vodou pri prechádzke po pobreží sú nezabudnuteľné. Podobné je to s každým dňom stráveným aktívnym či pasívnym odpočinkom na pláži. Úžasné je odtiaľto  sledovať západy slnka.

Čo ešte možno zažiť na Havaji?

Havaj, to nie sú len viac či menej známe pláže. Toto súostrovie je nabité šancami na báječné dobrodružstvá. Napríklad na ostrove Oahu môžete navštíviť Blowing Hole a vidieť vodu tryskajúcu zo zeme alebo vyhliadku Nu’uanu Pali, odkiaľ je nádherný pohľad na pobrežie. Na ostrove sú chýrne krevetie farmy, takže ak vám zvýši čas, rozhodne sa tu zastavte a niečo dobrého ochutnajte.

Ostrov Kauai vás zaujme gigantickou stržou Waimea Canyon s výškou 900 metrov a šírkou 16 kilometrov, čas rozhodne nestratíte ani výpravou na vyhliadku v Štátnom parku Kokee. Pre výlety je ako stvorený Štátny park Haeana, v ktorom si každý návštevník dosýta užije scenérie dažďového pralesa.

Za cestu stojí i Big Island s najvyššou horou Havajských ostrovov, sopkou Mauna Kea (4 205 metrov nad morom). Na tejto sopke je zaujímavé to, že keby jej základy boli na zemskom povrchu a nie pod hladinou oceánu, dosahovala by výšku asi 10 kilometrov, vďaka čomu by bola najvyššou horou planéty.

Výziev je na Havajských ostrovoch naozaj veľa, stačí sa len do nich pustiť a užiť si každý okamih na maximum. Všeobecné informácie o cestovaní na Havajské ostrovy, ktoré sú súčasťou územia USA, získate na webe Ministerstva zahraničných vecí.

 

Že je piesok žltý a biely, na to sme si zvykli. Dokonca ani čierny nás už veľmi neprekvapuje. Príroda však vytvára i menej uveriteľné farebné kreácie. Zhodou okolností je práve na Havaji pláž Papakolea, na ktorej je piesok zelený, na Bahamách nájdeme ružový, v Kalifornii fialový a v Kanade na Red Sand Beach i červený. Svet je skrátka pestrejší, než si myslíme.

Rovnako ťažko  by ste niekedy mohli zabudnúť na dych berúci Hanalei Bay s viac než dvomi míľami dokonale jemného bieleho piesku a s ohromnými masívnymi horami za chrbtom. Na svoje si tu prídu plavci i surfisti začiatočníci v miestach, kde sú vlny menšie, skúsenejší dobrodruhovia zas ocenia väčšie vlny ďalej od útesov. Miesto si v posledných rokoch obľúbili i vyznávači paddleboardingu. Hoci by sa mohlo zdať, že tu cez davy ľudí nebude možné prekľučkovať, opak je pravdou – pláž patrí k tým pokojnejším.

 

Inzertné oznámenie:

 

 

Spoznajte najkrajšie miesta Havajských ostrovov!

Buďte na Havajských ostrovoch akční a prebádajte ich najkrajšie kúty! Okrem najmalebnejších pláží môžete vyjsť na vrchol krátera Diamond Head, pozrieť sa do ohromnej strže Waimea Canyon prezývanej Veľký kaňon Pacifiku alebo si urobiť pešiu túru po Kalalau Trail. I Havaj je plný tajomstiev, ktoré čakajú na to, že ich odhalíte!

 

Filmové údolie

Havajské ostrovy nelákajú len surfistov a dovolenkárov z celého sveta, ale sú tiež veľmi obľúbenou destináciou filmárov. V ktorých veľkofilmoch ste mohli vidieť úchvatné havajské scenérie ? To sa dozvietev Cestovinky.cz, kde nájdete rozprávanie i o ďalších destináciách, do ktorých organizuje zájazdy cestovná kancelária ESO travel.

 

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: eso travel / bigstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa