Päť ostrovov, z ktorých sa vám zatočí hlava: Má krajšie pláže Borneo alebo Bahamy?

2016-10-03 00:00:00 |   |    | 

Predstava dokonalej dovolenky sa u mnohých z nás zúži na malý tropický ostrov, obohnaný tyrkysovým morom a lemovaný tieňom paliem. Ostrovy nás jednoducho fascinujú. Pokiaľ to máte nastavené rovnako, potom vás isto-iste nadchne náš prehľad piatich ostrovných krásavcov, na ktorých nájdete omnoho viac než len piesčitú pláž a tieň smaragdových paliem. Máme pre vás exkluzívny výber piatich nádherných ostrovov z celého sveta.



 

1. Borneo: Dažďové pralesy ako v raji

Borneo, alebo Kalimantan, je tretím najväčším ostrovom sveta s úctyhodnou rozlohou 743 330 štvorcových kilometrov. Úchvatný kus zeme prevoňaný čajovníkmi i kokosovými plantážami i v dnešných dobách obývajú slony, nosorožce alebo orangutany. Ale Borneo nie je len bohom a ľuďmi zabudnuté miesto. Ľudoprázdne pláže a pralesné chyže vytvárajú idylický obrázok tropického raja.

 

2. Rarotonga: Kvetmi a sladkými plodmi ovoňaný raj potápačov

Najväčší a najhustejšie osídlený z Cookových ostrovov – taká je Rarotonga. Vnímať ho musíte všetkými zmyslami, predovšetkým čuchom. Hneď ako sa na ostrove nadýchnete, ucítite kvety gardénií, plumérií a ibiška. Rarotonga nezaprie vulkanický pôvod. Vďaka nemu tu pozorujeme dokonalé kontrasty tyrkysového mora, iskrivo bielych pieskov a smaragdovej zelene hustých pralesov.

Na najkrajšie ostrovy sveta počas jednej cesty

Budúci rok cez týchto päť ostrovov vedie Cesta okolo sveta súkromným lietadlom 2017 – unikátny zájazd, pri ktorom cestujúci v leteckom špeciále obletia zemeguľu a spoznajú 10 nádherných miest z celého sveta. Dostanú sa tiež k Veľkému bariérovému útesu v Austrálii alebo do najčistejšieho mesta sveta – Singapuru.

 

Milovníci podmorských krajín na Rarotonge zajasajú. Koralové útesy sa tu totiž doslova hemžia neškodnými menšími žralokmi, priateľskými rajami, morskými korytnačkami a hejnami pestrofarebných rybiek neuveriteľných tvarov a veľkostí. Raj skutočne existuje a jeho meno je Rarotonga!

 

3. Bahamy: Na iskrivé pláže

Rok 1492. Ten, ktorý sa vryl do našich mozgov už na základnej škole. Veľký objav Kryštofa Kolumba a jeho posádky započal niekde tu – na Bahamách. Možno si ešte spomeniete na album skupiny Vangelis 1492: Conquest of Paradise, ktorá novoobjavený kus zeme prirovnáva k pravému a nefalšovanému raju. A my musíme plne súhlasiť.

Okrem ľudoprázdnych pláží, ktoré pokrýva jemný piesok tej najtrblietavejšej bielej farby, sa na Bahamách môžete tešiť z 320 bezoblačných a slnečných dní v roku, vychýreného rumu a celého radu miestnych špecialít z čerstvého ovocia a morských plodov.

 

4. Rapa Nui: Vulkanická krajina ukrývajúca Pražské Jezulátko

Malebný kus krajiny vyčnievajúci z Tichého oceánu, ktorý pravdepodobne poznáte skôr pod názvom Veľkonočný ostrov, nájdete vo východnej časti Polynézie. Ostrov pretkaný starobylými sochami Moai, ale i miesto, na ktorom nájdete zmenšeninu Pražského Jezulátka, láka na návštevu i objavovanie.

Cesta okolo sveta ešte nebola jednoduchšia

Prestaňte si nešťastne ukazovať v atlase sveta na všetky miesta, na ktorá by ste sa radi pozreli. Poznajte tie absolútne najkrajšie počas jednej cesty okolo sveta, obleťte ich lietadlom a užite si najúžasnejšiu výpravu svojho života!

Je to jednoduché. Nasadnite s CK ESO travel do Boeingu 737-800, ktorý je špeciálne pre tieto cesty upravený pre 64 pasažierov namiesto klasických 189. Tým komfort ešte len začína. Namiesto tradičných sedačiek sa usadíte do pohodlného koženého kresla s možnosťou zmeny polohy až o 120°. V širokých uličkách sa zas nebudete mačkať na ostatných cestujúcich. Spať budete v komfortných hotelových izbách.

O perfektný let sa postarajú špičkoví piloti, milé stewardky a šarmantní stewardi. Všetci členovia posádky hovoria vždy česky, takže sa nemusíte báť jazykových bariér, dokonca ani keď budete chváliť obed či lahodné drinky na palube.

Počas cesty nebudete nikdy nikde prestupovať, vždy poletíte svojím lietadlom. A čo vás na ceste okolo sveta čaká? Bahamy, Kolumbia, Chile, Veľkonočný ostrov, Cookove ostrovy, Nová Kaledónia, Austrália, Malajzia, Singapur a Mjanmarsko. Štart i cieľ cesty je v Prahe.

Verte, že to bude najkrajší (takmer) mesiac vášho života. Viac informácií o ceste okolo sveta získate tu.

 

Starobylá civilizácia a vulkanická krajina takmer bez stromov – to všetko na vás čaká na Rapa Nui – mieste, kde budete maľované veľkonočné vajcia hľadať márne. Ostrov si najlepšie vychutnáte s pohárikom dobrého chilského vína, ktoré patrí k tým najlepším.

 

5. Melanézia: Nepriestupná džungľa a jeden z najrozsiahlejších koralových útesov

Melanézia sa prirovnáva k neprebádanej a takmer neznámej krajine na samotnom konci sveta. Mnohé predstavy o nej sú plné diabolských obradov, ľudských kostí zapletených v drdoloch kanackých žien, ale i okultizmu.

Realita je však niekde úplne inde. Autonómne územie Francúzska ponúka jeden z najrozsiahlejších koralových útesov sveta, úchvatný ostrov borovíc Île des Pins i bohatú faunu a flóru na súši i pod vodou.

 

Inzertné oznámenie:

Cesta okolo sveta je s nami ľahká!

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a Strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vám zaistí cestu okolo sveta a ďalšie zájazdy za exotikou.

 

Láka vás všetko nechať a odletieť na Bahamy a ich zlaté pláže? A potom necestovať domov a vydať sa k austrálskemu Veľkému bariérovému útesu? Na Ceste okolo sveta súkromným lietadlom 2017 to urobiť môžete. A navyše spoznáte tie najkrajšie miesta Tichomoria včítane atolov Novej Kaledónie.

 

Tisíc a jedna nádhera Indonézie

Čo všetko možno na indonézskych ostrovoch obdivovať? Prezradíme vám, za akou nádherou sa na ktorý ostrov vydať: kde nájdete bujnú džungľu s orangutánmi a kde inú exotickú faunu, kam za nádhernými chrámovými stavbami alebo sírou zapáchajúcimi sopečnými vulkánmi. Nalaďte sa na vašu dovolenku prostredníctvom článku na portáli Cestovinky.cz, kde nájdete rozprávanie i o ďalších destináciách, do ktorých organizuje zájazdy cestovná kancelária ESO travel.

 

Vydajte sa s českým sprievodcom na dva nádherné indonézske ostrovy. Preneste sa čo i len na chvíľu do sveta tajomných pagod. Plavba vahadlovou loďou a koralový ostrov Gilli Air ešte viac obohatia vaše zážitky.

zistite viac

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: eso travel / bigstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.4/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa