Raj na zemi: Spoznajte tie najkrajšie pláže na Maledivách

2019-01-30 00:00:00 |   |    | 

Už len pri predstave dovolenky na Maledivách má väčšina cestovateľov zasnený pohľad v očiach a tajne premýšľajú o tom, ako by s drinkom v ruke oddychovali na tých najkrajších plážach. Biely piesok, vysoké palmy a pohľad na tyrkysové more. Takto si väčšina z nás predstavuje nielen ideálnu dovolenku, ale aj raj na zemi.



 

Ostrov Veligandu

Mnoho pláží na Maledivách je súkromných a môžu ich využívať iba hostia určitých rezortov. Ostrov Veligandu obľubujú práve kvôli tomu, že viacero jeho oblastí umožňuje vstup aj pre ľudí, ktorí nebývajú v rezorte. Tunajšie pláže sa pokladajú za najkrajšie voľne prístupné v krajine. Obľubujú ich najmä zamilované páry. Pre hostí tam ochotne pripravia súkromnú večeru pri sviečkach, počas ktorej môžu pozorovať západ slnka. Piesok tam je veľmi jemný a okolitá príroda vám ukáže tú krajšiu tvár exotiky.

 

Ostrov Angsana Ihuru

Krásne pláže definuje aj okolité more. Pokiaľ má jeho voda krásnu jasnú farbu, hneď z nej nadobudnete iný dojem. Ostrov Angsana Ihuru je známy vďaka nádherne modrej sfarbenej vode. Keďže nie je znečistená, môžete cez ňu vidieť plávajúce rybky. Vďaka tomu ju odporúčajú aj pre milovníkov potápania a šnorchlovania. V okolí sa nachádzajú pekné útesy a nájdete tam tiež pekné koralové oblasti. Svojou krásou a zaujímavosťou nezaostáva ani samotný ostrov. Už z diaľky vás vítajú košaté palmy, ktoré prechádzajú do malej farebnej záhrady.

 

Ostrov Velassaru

Krištáľovo čistá voda je tromfom ostrova Velassaru. Vďaka pestrej flóre ho nazývajú neoceniteľným drahokamom Maledív. Známy je kvôli vodným športom, ktoré tam prevádzkujú na rôzne spôsoby. Môžete vyskúšať windsurfing, plávanie, vodný bicykel alebo keď sa vám nechce ísť do vody, dajte sa na plážový volejbal. Veľkou výhodou je blízkosť ďalších opustených ostrovov. Z Velassaru tam robia pravidelné výlety, ktoré vás zoberú do tejto divočiny, kde môžete stráviť celý deň a venovať sa iba plávaniu a leňošeniu.

 

Ostrov Halaveli

Rezorty na Maledivách sa pretekajú v tom, ktorý prinesie pre hostí zaujímavejšiu ponuku služieb. Pre dovolenkárov je potom ťažké vybrať si z toho luxusu to, čo by bolo pre nich najzaujímavejšie. Jedným z kritérií výberu môže byť pláž, ktorú majú v danej lokalite. Z tohto hľadiska často vyhráva ostrov Halaveli, na ktorom sídli prestížny spa hotel. Patrí k najznámejším ostrovom, pláže sú tam súkromné a predstavujú stelesnenie predstavy o romantickej dovolenke.

 

Ostrov Baros

Baros je ako stvorený na medové týždne. Práve tam smeruje najviac zamilovaných párov a novomanželov. Nachádza sa tam nádherná lagúna, ktorú vyhľadávajú na romantické prechádzky a kúpanie. Aby čo najdlhšie uchovali krásu tejto lokality, prísne limitujú počty turistov, ktorí môžu naraz prísť na ostrov. Biele pieskové pláže často zachádzajú hlboko do mora a umožňujú pohľad na túto nádheru. Na Barose máte tiež veľmi pestré zloženie exotických kvetín. Tunajší rezort ho premenil na veľkú rozkvitnutú záhradu, čo mu dodáva ešte viac na pôsobivosti. Vrcholom dovolenky je večera v reštaurácii, ktorá sídli v tunajšom majáku, z ktorého máte nádherný výhľad na ostrov a okolie.

 

Ostrov Rangali

Ďalšia z krásnych pláží plných exotických slnečníkov a šťastných tvárí turistov prináša niečo originálne. Ostrov Rangali totiž pripravil pre svojich návštevníkov to, čo im neponúknu nielen nikde inde na Maledivách, ale len na pár miestach vo svete. Z jedného bodu tohto morského raja totiž zídete cez mólo až do reštaurácie, ktorá sídli pod morom. Celá strecha je sklenená a vy nad sebou vidíte nielen priezračne krištáľovú vodu, ale aj morské živočíchy.

 

Ostrov Kunfunadhoo

Pláže Kunfunadhoo plynule prechádzajú do blízkeho tropického lesa. Ten patrí rozlohou k tým väčším a môžete si ho pozrieť postupne počas dlhých prechádzok alebo ho prejdete na bicykli, ktorý prenajímajú v miestnych požičovniach. V jeho blízkosti sa nachádzajú ostrovy s malými rybárskymi dedinkami. Pre klientov hotela tam robia denné výlety, počas ktorých sa môžete pridať k rybárom, uloviť si niečo na večeru a oni vám to potom pripravia na grile alebo otvorenom ohni priamo na pláži.

 

Atol Káfu

Atol Káfu je známy viacerými ostrovmi s nedotknutou prírodou. Na jednom z nich s názvom Nakachchafushi sa nachádza luxusný spa rezort, ktorý si veľmi dobre uvedomuje veľký tromf v podobe nádherných pláží. Preto vymysleli niečo špeciálne, čo ponúka spojenie krásnej prírody a kvalitných služieb. Priamo pri mori vytvorili otvorené centrum s niekoľkými procedúrami. Veľmi obľúbená je podvodná masáž, počas ktorej budete ležať v špeciálnom sklenenom bazéne, ktorý je umiestnený priamo v mori.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa