Veľká baroková slávnosť na zámku Schloss Hof

2012-06-07 15:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Hudba a tanec, kulinárske dobroty a potešenie tak ako kedysi, v čase baroka. Schloss Hof pozýva na veľkú slávnosť. 30. júna, v sobotu, sa otvoria brány pre opulentnú inscenáciu, pre bezstarostnú zábavu ako za čias Márie Terézie.



Naberané sukne, napudrované parochne, topánky s prackou na podpätku, k tomu správnemu oblečeniu tá správna opulentná slávnosť roka: veľká baroková slávnosť, pri ktorej je opulentnosť a bohatstvo, bujnosť, hojnosť v akejkoľvek forme povolená. Každý návštevník tejto slávnosti na zámku Schloss Hof bude časťou tejto veľkolepej inscenácie.

Hostí bude sprevádzať baroková hudba Nová dvorná kapela z Grazu, tanečníci menuetu a gaukliari presne zapadnú do barokovej atmosféry. Bohato a slávnostne zdobené stoly rôznymi dobrotami či lahôdky od kuchárskych majstrov, ktorí sa nechali inšpirovať receptami z čias baroka. Samotná nádherná baroková záhrada a prechádzky po nej doplnia atmosféru slávnosti.

Pod mottom „Vo víre kvetov“ sa teda hostia môžu nerušene zabávať. Isto príde na rad aj reč vejárov, ktoré dámy na dvore Márie Terézie pri spoločenských zábavách s obľubou používali. Mnohé dámy ovládali reč vejárov naozaj dokonale. Najkrajšie a tematicky  najnápaditejšie barokové róby organizátori odmenia!

Na slávnosti sa predstavia tanečníci z Viedenskej štátnej opery gracióznou choreografiou Lukasa Gaudernaka. Barokovú atmosféru doplnia tanečníci na tyči či lane, gaukliari na chodúľach či hltači ohňa.

Záver večera bude patriť obrovskému barokovému ohňostroju, ten barokovému zámku  svojím svetlom dodá ešte väčší lesk a čaro. Nebude chýbať ani hudba do neskorej noci, hostia sa budú zabávať, tancovať a vychutnávať atmosféru. A na úplne neskorú, takmer rannú hodinu je pripravená pre hostí orientálna káva a čokoláda v orientálne zariadenom  stane. Touto dobrou a sladkou bodkou sa isto barokový večer stane nezabudnuteľným.

 

Zdroj/autor: bhpromotion, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa