Innsbruck, olympijské mesto známe svojou láskou k zimným športom

2012-12-22 10:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Mesto dvoch olympiád leží v údolí rieky Inn a v tesnej blízkostí Álp. Nachádza sa v západnom Rakúsku, v spolkovej republike Tirolsko. Názov mesta je odvodený od názvu rieky Inn a nemeckého slova Brücke (v prekl. most), teda most cez rieku Inn.



V rokoch 1964 a 1976 sa tu konali Zimné olympijské hry, čo je rarita, keďže olympijské hry sa zriedkakedy konajú na jednom mieste dvakrát. Tie, ktoré sa konali v roku 1964,  boli pre nás pamätné, získali sme totiž striebornú medailu v ľadovom hokeji. Hlavnými hrdinami, ktorí sa zaslúžili o zisk medaily, boli Vladimír Dzurilla a Jozef Golonka.

Mesto Innsbruck je piatym najväčším mestom Rakúska. Známe je, ako už isto viete, zimnými športmi a cestovným ruchom. Mesto má na to vhodné predpoklady. Historická časť mesta sa snúbi s modernou architektúrou. Nepôsobí to však nepríjemne, naopak, sú akoby v istej harmónii.

Počas mojej návštevy bolo mesto sychravé, keďže vládlo jesenné počasie, ktoré ale neubralo na jeho atmosfére. Na hlavnom námestí som počula dokonca slovenský spev. Boli to Slováci, ktorí si tu zarábali pouličným spevom, čo ma trocha prekvapilo, keďže Innsbruck leží pomerne ďaleko od slovenských hraníc.

Myslím si, že každý fanúšik športu túži navštíviť mesto, v ktorom sa konala olympiáda a chce si vychutnať jeho atmosféru. Innsbruck, mesto dvoch olympiád, je vhodnou destináciou pre fanúšika zimného športu, nachádza sa totiž u našich juhozápadných susedov a má dobré cestné spojenie so Slovenskom.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Mária Janková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa