TIP na lyžovačku: Nezmeškajte príležitosť vydať sa na rakúske svahy. Deti zaplatia len 2 eurá

2015-02-02 12:00:41 |   |    | 

Ak neustále hľadáte nové miesta, kam by ste sa vybrali so svojou rodinou na lyžovačku, mali by ste vyskúšať niektoré z nasledujúcich lyžiarskych stredísk. Všetky si totiž dávajú záležať na tom, aby sa u nich rodiny s deťmi, ale aj mladí ľudia cítili ako v raji. Vždy majú dostatok snehu a a tak sú dovolenky v tunajších strediskách skvelým spôsobom ako stráviť dni na horách. Navyše sa nachádzajú pomerne blízko, takže si na svahu užijete dostatok času.



 

Lyžiarske strediská neďaleko Bratislavy: záruka dobrého snehu, zábavy a za výhodné ceny

 

Lyžiarske strediská v Dolnom Rakúsku, HochkarLackenhof/Ötscher a Wurzeralm sú od Bratislavy len na skok. Nové Freeride Zentrum a veľká detská zóna Kids-Landl oslovuje tak dobrodruhov, ako aj rodiny s malými deťmi. Podľa testu stránky skigebiete-test.de spája „Lyžiarsky raj pre rodiny” prednosti malých a veľkých lyžiarskych stredísk. Rozmanité zjazdovky a moderné sedačkové lanovky podľa testu poskytujú zábavu „pre každého, od začiatočníkov, až po skúsených lyžiarov“.

 

Služby a kvalita sa neustále zlepšujú

 

Zrušili sa mýtne poplatky na ceste Hochkar-Hochalpenstraße, medzi strediskami Hochkar a Ötscher  a počas hlavnej sezóny premáva medzi nimi bezplatný autobus a celý príjazdový areál je pre hostí vynovený a prehľadným. Ďalej je k dispozícii nová, zaujímavá detská zóna s dvoma podpornými pásmi a množstvom zážitkových zjazdoviek pre malých hostí Hochkaru. V stredisku sa obnovilo a zmodernizovalo množstvo gastronomických a ubytovacích zariadení, napríklad JUFA, Almgasthof a Joschis Sporthaus, ako aj Gastro im Ötschertreff a Eiben-Hütte v stredisku Ötscher.

 

Karta Snehuliak za 2 eurá

 

V strediskách Hochkar a Ötscher je karta Snehuliak (Schneemannkarte) výhodným riešením pre rodičov s deťmi. V sprievode rodičov lyžujú deti do 10 rokov (do roku narodenia 2005) s kartou Snehuliak iba za 2 eurá na deň. Vyžaduje sa dôkaz o rodinnej príslušnosti.

 

Lyžiarske stredisko Hochkar má vždy zaručené kopy snehu

 

Najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok vďaka nadmorskej výške a severnej polohe. Iba 240 km od Bratislavy prezentuje Hochkar 9 moderných vlekových zariadení, 19 km zjazdoviek, park Senoner'park Hochkar a úžasnú krajinu s jedinečnou dolnorakúskou panorámou. Hochkar sa považuje za kolísku svetových šampiónov Rakúska. Vyrastali tu hviezdy ako Thomas Sykora, Andreas Buder a Kathrin Zettel.

 

Ceny permanentiek: dospelí € 36,50;  mládež € 31,50;  dieťa € 20,50

 

Lyžiarske stredisko Lackenhof am Ötscher je pre deti, ale aj mladých

 

Lackenhof am Ötscher sa nachádza približne 220 km od Bratislavy a považuje sa za rozmanité lyžiarske stredisko pre rodiny. Pre najmenších hostí je tu Sunny Kids Park s čarovným kobercom,  a pre väčších snowpark pre freestylerov na lyžiach a snowboardoch. Vďaka 9 vlekovým zariadeniam a 19 kilometrom zjazdoviek všetkých stupňov obtiažností si každý lyžiar nájde vhodnú zjazdovku. V pôvodných útulných Aprés-Ski chatách si hostia vychutnajú typické regionálne kulinárske špeciality a môžu tam nechať doznieť úžasný deň na lyžiach v príjemnej atmosfére.

 

Ceny permanentiek: dospelí 36,50 eur; mládež 31,50 eur; deti 20,50 eur

 

Zimný svet Wurzeralm

 

Lyžiarske stredisko vo Wurzeralm, ktoré sa od našich končín nachádza o niečo ďalej (približne 330 km) sa ešte aj dnes považuje za tajný tip. Optimálne podmienky si tu nájdu predovšetkým rodiny a tí, ktorí hľadajú uvoľnený zážitok z lyžovania. Wurzeralm ponúka radosť z lyžovania na 22 kilometroch zjazdoviek s úžasnou horskou panorámou. Najrýchlejšia pozemná lanovka sveta dopraví hostí v najkratšom čase na vrcholovú stanicu Wurzeralm. V tomto prírodnom snehovom raji nájdete jedinečné, dlhé a široké zjazdovky. Obzvlášť slnečná zjazdovka Gammeringabfahrt s dĺžkou 4,5 km patrí k najkrajším zážitkom pre rodiny. Ponuku dopĺňa množstvo zážitkových zjazdoviek s vlnitou dráhou, haďou dráhou, rýchlostnou traťou a permanentnou pretekárskou dráhou s meraním času. Špeciálne ponuky, ako rodinná nedeľa so zážitkovými stanicami a výhernými hrami, ako aj výhodami pre celú rodinu, sa postarajú o dokonalý lyžiarsky deň.

 

Ceny permanentiek: dospelí 38,00 eur; mládež 31,50 eur; deti 21,00 eur

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa