Príďte si užívať jarné slniečko na zjazdovkách v Korutánsku

2015-02-19 17:30:00 |   |    | 

Korutánsko nie je len najjužnejšou spolkovou krajinou Rakúska, ale je aj mimoriadne bohaté na slnečné lúče. Niekoľko stredísk z celkovo 24 lyžiarskych areálov láka návštevníkov na lyžovačku zaliatu slnkom s fantastickými snehovými podmienkami na zjazdovkách až do Veľkej noci, z čoho sa tešia rovnako lyžiari, ako aj snowboardisti.



 

Ľadovec Mölltaler

 

Celkom iné možnosti ponúka ľadovec Mölltaler – ten poskytuje viac ako 300 dní v roku nefalšovaný pôžitok z lyžovania. Až do mája je 17 kompaktne upravených zjazdoviek vo výbornom stave – super široká testovacia carvingová trať, pretekárska trať FIS len pre najodvážnejších, zábavný park a boardercrossová trať. Svet večného ľadu je však ligotavým pokušením aj pre „fanúšikov vysokohorských lúčov“ bez lyží. Pomocou ľadovcového expresu a kabínkovej lanovky sa dostanete až k najvyššie položenej zimnej záhrade Rakúska, k panoramatickej reštaurácii Eissee vo výške 2 800 metrov na okraji ľadovca. Z terasy je majestátny svet hôr s 30 trojtisícovkami pohoria Vysoké Taury na čele s kráľom vrchov Großglockner na dosah – rovnako ako aj vynikajúca korutánska kuchyňa „Kärntna Kuchl“ od Klausa Labera. Tip na podujatie: „Šlágre na snehu“ s Petrou Freyovou a Gilbertom 2. mája.

 

Nassfelde

 

Multitasking (Michal)

Posted by Zomri on Friday, March 3, 2023

Aj v Nassfelde, najväčšom lyžiarskom stredisku Korutánska, sa upísali lyžovačke zaliatej slnkom až do polovice apríla: S najväčšou slnečnou terasou Álp, nápaditými tematickými barmi, ležadlami na leňošenie a jedinečnými zábavnými akciami, napr. Snehová pláž na kopci, flashmobbikinách a súťaž vo waterslide (14. marca), Fiesta de Cuba (22. marca), Nassfeld Ski & Golf Trophy (29. marca až 4. apríla).

Turracher Höhe

 

Stredisko Turracher Höhe s dobrými snehovými podmienkami a zjazdovkami až do výšky 2 205 metrov sľubuje potešenie z lyžovačky a zábavu na zjazdovkách až do začiatku mája. K tomu sa pripájajú idylické bežecké lyžiarske stopy, turistické trasy k horskému plesu, ktoré sa v zime stáva klziskom. Počuli ste už o službách tzv. butlera, akéhosi služobníka na zjazdovkách strediska Turracher Höhe? Ten sa každý deň pohybuje po lyžiarskom stredisku a pozná ho ako svoje topánky, vie o všetkom, čo sa v ňom deje, a návštevníkom lyžiarskeho strediska pomáha radou i skutkom. Na jar počas lyžovačky vykrikuje na zjazdovke „Gelati, Gelati“ a lyžiarov rozmaznáva originálnou zmrzlinou z horského sedliackeho statku v pohorí Nockberge.

 

Mimochodom, v reštauráciách a mnohých chatách v stredisku Turracher Höhe je kvalita na prvom mieste: Regionálne produkty, perfektný servis a kulinárske pochúťky sú tu samozrejmosťou. A k tomu ako pridaná hodnota nádherné panoramatické terasy.

Tip na podujatie: 1. deň na lyžiach v kiltoch (7. marca), Tie najlahodnejšie jarné kulinárske pochúťky (14. marca), Motokros na snehu (21. marca) a Párty pre rodiny v Schabanacku (29. marca).

 

Katschberg

 

S ukážkovým jarným počasím a zaručene dobrými snehovými podmienkami na zjazdovkách ponúka Katschberg svojim hosťom tie najlepšie predpoklady pre nádherný pobyt – a to až do neskorej jari. Vydarená zimná dovolenka sa začína v nadmorskej výške 1600 metrov, a to podľa motta „Z hotela priamo na zjazdovku“. Špeciálne rodiny dokážu tieto výhody oceniť. Z čoho sú všetci dovolenkári v stredisku Katschberg rovnako nadšení? Z kulinárskeho umenia na chatách a slnečných apres-ski baroch. Lyžiarske stredisko Katschberg sa rozprestiera až do nadmorskej výšky 2 200 metrov a vďaka tomu patrí v Korutánsku k strediskám s tými najlepšími snehovými podmienkami.

 

Kým si lyžiari na kopci vychutnávajú jarné slnko, v doline sa prebúdza jar. Cyklisti euforicky absolvujú svoje prvé okruhy a objavujú nové trasy, turistov zas pri prechádzkach v prírode čaká očarenie výnimočnou krásou krajiny horských jazier.

 

Potešenie z wellnessu

 

Aj návštevníci termálnych prameňov a kúpeľných domov trávia svoje prvé hodiny wellnessu vonku a tešia sa z „chuti do života“. Načerpať silu a energiu vás pozývajú nielen termálne pramene v kúpeľoch Bad Kleinkirchheim, ale aj korutánske termálne pramene vo Warmbad-Villachu a oba kúpeľné domy pri jazere Millstätter See a jazere Wörthersee. O relaxačný pôžitok sa starajú aj vyhrievané jazerné kúpalisko patriace k hotelu Schloss Seefels pri jazere Wörthersee, v hoteli Hochschober na Turrachu a v hoteli Koller’s pri jazere Millstätter See. Okrem toho mnohé hotely ponúkajú – a to podľa ubytovania a regiónu – tradičné a regionálne wellness kúry, napr. sauny a masáže s olejom z valeriány alebo limby.

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa