Zima v lete: Dachsteinský ľadovec láka po celý rok

2017-08-13 00:00:01 |   |    | 

Na Dachsteinský ľadovec prichádzajú návštevníci po celý rok kvôli neobyčajným adrenalínovým zážitkom. Či už je to prechádzka v neprebádanom teréne alebo vyhliadkové platformy len pre odvážnych, v rakúskych horách sa rozhodne nebudete nudiť ani v lete.



 

Radosť z očakávania je veľká už pri ceste nahor kabínkovou lanovkou, keď sa cez široké panoramatické okná môžete kochať pohľadom na zasnežené vrcholky, ktoré sa stále viac a viac približujú. Hore na ľadovci hneď pri stanici lanovky si nenechajte ujsť vyhliadkovú platformu Skywalk, kde cez ďalekohľad rozpoznáte okolité pohoria s najimpozantnejšími vrchmi krajiny, ako sú Großglockner, Hochkönig a Großvenediger.

Kto chce otestovať svoju odvahu, môže sa prejsť po visutom moste, ktorý sa vznáša niekoľko stoviek metrov nad priepasťou. V závislosti od počasia z neho turisti dovidia až dolu do údolia alebo zažijú, aké to je stáť uprostred oblakov.

Ešte o niečo viac sa musíte prekonať, ak sa rozhodnete kráčať po „Schodoch do prázdnoty“: 14 schodov vás zavedie na sklenú platformu, cez ktorú sa môžete pozrieť na ostré hrany zadnej strany Dachsteinu. V srdci ľadovca sa nachádza „Ľadový palác“, kde v pestrofarebných svetlách žiaria sochy z krištáľovo čistého ľadu a vytvárajú magickú atmosféru.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Austrian National Tourist Office
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa