Výnimočné spojenie: Stredoveký hrad hostí najväčšie hviezdy populárnej hudby

2017-06-26 12:00:00 |   |    | 

Prehliadka starobylých priestorov s kompletným zariadením, lovenie rýb v hradnom rybníku aj koncerty najväčších hviezd hudby. To všetko na vás v lete čaká v hornorakúskom hrade Clam.



 

Hrad Clam v regióne Mühlviertel sa svojim návštevníkom predstaví ako stredoveká pevnosť s kompletným zariadením, ktorá je obývaná dodnes. Na požiadanie pozdraví svojich hostí osobne hradný pán gróf Clam a kým sa začne prehliadka, porozpráva im pri poháriku šumivého vína o živote na hrade.

Ten bol postavený v roku 1149 Ottom von Machland, ktorý vlastnil celé Horné Rakúsko. V tej dobe to bola pevnosť, ktorú tvorili dve 30-metrové veže. Tie sa zachovali dodnes. Po smrti ich prvého majiteľa padla stavba do rúk lúpežných barónov a počas celého stredoveku viackrát menila svojho majiteľa aj podobu. V roku 1454 sa tu usídlili predkovia grófov z Clamu, ktorí si na hrade počas  30-ročnej vojny držali vlastnú armádu. Priľahlú dedinu ich nepriatelia viackrát obsadili a vypálili, pevnosť sa však nikomu dobyť nepodarilo.

Po skončení vojny v polovici 17. storočia však bol hrad aj tak vo veľmi zlom stave. Johann Gottfried z Clamu preto pristúpil k jeho renovácií a pevnosť zmenil na pohodlný hrad v podobe, ktorú môžeme obdivovať dodnes. V 18. storočí k nej pribudli krídla pre služobníctvo, koče a stajne.

Určite si nenechajte ujsť návštevu hlavnej hradnej veže, odkiaľ sa vám naskytne ohromujúci 360 ° výhľad na pohoria Raxalpe, Schneeberg a Hohe Wand až po oblasť Soľnej komory.

Hradní páni okrem toho vlastnia dva veľké rybníky, kde môžu rybári vyskúšať svoje šťastie. Celodenný lístok je možné zakúpiť v kancelárii správy Hradu Clam od 25 euro a priamo na mieste poskytnú záujemcom aj vybavenie.

Hrad sa preslávil aj ako pôsobivé koncertné javisko. A na koho sa môžete tešiť toto leto?

7.7. – Clam Rock (Uriah Heep, Manfred Mann's Earth Band, Nazareth a ďalší)

9.7. – Zucchero

11.7. – Sting

16.7. – Elton John

29.7. – Parov Stelar

4.8. – Sarah Connor

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Austrian National Tourist Office
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa