FOTO Pikantná atrakcia rakúskych hôr: Na Ötscheri vztýčili drevený penis

2017-11-06 12:00:01 |   |    | 

Originálny žart, provokatívna reklama, moderné umenie alebo len nevydarené dielo insitného sochára - všetky tieto možnosti napadnú v týchto dňoch návštevníkom rakúskeho Ötscheru pri pohľade na jeho novú „ozdobu“. Otázok je veľa, odpovedí však žalostne málo.



 

Ötscher (1 893 m) patrí k najkrajším vrcholom dolnorakúskych Álp, po celý rok preto patrí k obľúbeným cieľom turistov. Tí na ňom môžu od minulého týždňa vidieť bizarnú novinku.

Na neobvyklé dielo z dreva na najvyššom kopci oblasti Mostviertel upozornila pred pár dňami turistka Marika Roth. „Vidno ho už z diaľky, ale najskôr som si myslela, že je to drevený medveď alebo nejaká iná socha. Penis muselo nahor vyniesť viacero ľudí, vyzerá byť dosť ťažký,“ podotkla pre ORF.

Drevená skulptúra rozpútala na internete divoké vášne. Niektorí ju považujú za zaujímavú atrakciu, iní sú pohoršení. Väčšina domácich však situáciu berie s humorom. „Nevieme, kto to bol, kedy to bolo a ako sme k tejto atrakcii na kopci prišli,“ vyhlásil Andreas Buder zo spoločnosti Ötscherlifte, ktorá na mieste prevádzkuje lanovky. Bruder prisľúbil kontrolu ukotvenia penisu kvôli bezpečnosti návštevníkov, autora diela sa však podľa neho rozhodne trestať nechystajú. "Neurobil nič zlého, je to forma umenia. Asi by som ho pozval na lyžovanie," žartoval.

Či však originálna ozdoba rakúskych hôr zostane na svojom mieste aj naďalej, záleží predovšetkým na majiteľoch pozemku.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook / Marika's Berg-und Naturerlebnisse
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
2.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa