Viedeň a tie najlepšie atrakcie pre deti: Jeden deň vám stačiť nebude

2018-05-05 00:00:00 |   |    | 

Bratislava sa môže pochváliť unikátnou polohou, vďaka ktorej máme dve hlavné mestá susedných štátov na dosah aj na jednodňové výlety s celou rodinou. Do Viedne sa dostanete pomocou verejnej dopravy približne za hodinu. Spiatočný lístok na vlak stojí 14 alebo 19,80 eur. V druhom prípade máte navyše zadarmo dopravu v hlavnej zóne Viedne. Ak budete včas nakupovať lístok na autobus, môžete využiť špeciálnu akciovú ponuku a vtedy vás bude stáť spiatočná cesta len 2 eurá.



 

Dom motýľov

Nádherná budova v secesnom štýle sa nachádza v blízkosti viedenskej opery. Jej nezabudnuteľný interiér sa stal sídlom ešte zaujímavejšej atrakcie. Pred niekoľkými rokmi do jej priestorov situovali Dom motýľov. Malá botanická záhrada sa stala domovom štyristo rôznych motýľov. Nájdete tu menšie druhy, ktoré sú typické pre naše končiny, ale aj veľké motýle s úžasne pestrými krídlami. Dokopy tam uvidíte 40 rôznych druhov, najväčšie z nich dosahujú dĺžku do 30 centimetrov. Pre deti to bude hotová pastva pre oči.

Vstupné: dospelí - 7 eur, deti a študenti - 5,50 eura, deti do 3 rokov – 4 eurá

 

Dom mora

Táto desaťposchodová budova prináša zaujímavý projekt v podobe podmorského sveta, ktorý preniesli do širšieho centra mesta. Na jednotlivých poschodiach sa nachádzajú veľké akváriá, v ktorých žijú rôzne morské živočíchy a ryby. Môžete si tam pozrieť napríklad pirane alebo žraloky, ale aj malé pestré druhy. Okrem morských živočíchov sa tam nachádzajú tiež veľké teráriá s hadmi. Papagáje a opice sú vo svojich oddeleniach voľne pustené a žijú priamo medzi návštevníkmi. Posledné jedenáste poschodie patrí baru, ktorý vytvorili priamo na streche. Odtiaľ sa vám naskytne nádherný výhľad na Viedeň.

Vstupné: dospelí – 18,50 eur, deti vo veku 3 až 5 rokov – 5,60 eur, deti do 15 rokov – 8,40 eur, študenti do 27 rokov – 13,80 eur

 

Práter

Najznámejšou atrakciou, ktorú milujú všetky deti, je nepochybne zábavný park Práter. Prvá písomná zmienka pochádza už z 12. storočia. Na jeho ploche nájdete vyše 200 rôznych atrakcií, niekoľko podnikov s občerstvením a taktiež oddychové zóny vhodné na prechádzky. Niektoré atrakcie majú retro charakter a ponúkajú staršie klasické kolotoče. Jednou z najhlavnejších ikon Prátra je veľké Viedenské ruské kolo, ktoré počas pekných dní ponúka skvelý výhľad na celé okolie.

Vstupné: vstup do parku je bezplatný, platí sa len za jednotlivé atrakcie.

 

Dom hudby

V centre mesta nájdete aj skvelé interaktívne múzeum hudby. Deti sa tam dozvedia informácie o vzniku zvuku, melódiách, hudobníkoch a skladateľoch. Na prvom poschodí sa nachádza výstava venovaná znamenitej viedenskej filharmónii. Deti si počas nej môžu vyskúšať dirigovanie a komponovanie hudby. Druhé poschodie sa zaoberá zvukom a dozviete sa tam informácie o intenzite hluku, vzniku zvukových vĺn a v jednej miestnosti navodili zvukovú kulisu, akú počuje dieťa v maternici. Tretie poschodie prináša informácie o najlepších klasických skladateľoch a štvrté ponúka interaktívne náučné hry určené najmä pre menšie deti.

Vstupné: dospelí – 13 eur, deti do 3 rokov – zadarmo, deti do 12 rokov – 6 eur, študenti do 27 rokov – 9 eur, rodinný lístok – 29 eur

 

ZOO Schönbrunn

Deti milujú návštevu ZOO, kde si môžu pozrieť rôzne netradičné druhy zvierat. Pýchou tej viedenskej je panda, ktorá je veľmi obľúbená najmä medzi mladými návštevníkmi. V niekoľkých zaujímavých pavilónoch nájdete tiež rôzne druhy opíc, tučniaky, vydry, vlky, slony alebo koaly. Pred príchodom do ZOO si na internete pozrite rozpis kŕmenia, ktoré je pre deti veľkou zaujímavosťou. V areáli sa nachádza niekoľko občerstvovacích zariadení a keď si ho chcete pozrieť úplne celý, využite možnosť jazdy na vláčiku. Keď chcete deťom ukázať aj niečo z viedenskej histórie, zoberte ich aspoň na krátky okruh do susedného Schönbrunnu a porozprávajte im viac o dejinách, ktoré sú tak úzko späté s našimi.

Vstupné: dospelí – 18,50 eur, deti od 6 do 18 rokov – 9 eur

 

Baggerpark

Rakúšania opäť ukázali svoju známu kreativitu. Tentoraz prišli na to, ako môžno využiť staré vyradené ťažké stroje. Všetky ich umiestnili na otvorenú plochu neďaleko centra mesta, kde z nej vytvorili obľúbený Baggerpark. Deti majú najprv prehliadku medzi jednotlivými atrakciami a dozvedia sa nielen to, na čo jednotlivé stroje slúžia, ale aj ako fungujú. V závere musia absolvovať krátky minikurz, počas ktorého im odborníci ukážu, ako sa niektoré z nich ovládajú. Potom prichádza tá najväčšia zábava, keď sa môžu posadiť priamo do kabíny a na chvíľu si vyskúšajú prácu s nimi.

Vstupné: 10 – 25 eur v závislosti od toho, aký stroj budete na konci riadiť

 

Múzeum ZOOM

Viedeň je známa množstvom kvalitných náučných výstav a jednu z nich venujú priamo iba pre deti. Celé ZOOM múzeum je rozdelené do piatich sekcií, ktoré sú určené rôznym skupinám detí v rozpätí od 3 do 14 rokov. Tí najmenší do šiestich rokov môžu navštíviť umelecké dielne, kde sa naučia rôzne zručnosti a nájdu si nové záľuby. Toto oddelenie si môžu pozrieť návštevníci až do 12 rokov. Veľmi populárna je výstava, ktorá umožňuje deťom to, čo im ostatné pamiatky zakazujú. Na tomto mieste totiž môžu pokojne chytať všetky exponáty a odhaľujú tak rôzne tajomstvá. Nechýba ani zaujímavý podmorský svet, oddelenie venované vede a rôznym pokusom, ale aj animačné filmové štúdio.

Vstupné: rozlišuje sa podľa jednotlivých atrakcií od 4 do 6 eur, k dispozícii je rodinný lístok za 15 eur

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa