Zima po rakúsky v údolí Paznaun: Vyše 200 kilometrov zjazdoviek a množstvo zábavy

2021-11-15 08:01:00 |   |    | 

Jedno údolie, štyri strediská a more nezabudnuteľných zážitkov: Ischgl, Galtür, Kappl a See v tirolskom údolí Paznaun ponúkajú v zime návštevníkom program, ktorý nadchne úplne všetkých – od jednotlivcov, skupiny či páry cez rodiny, pôžitkárov a gurmánov až po športovcov a fanúšikov akčnej zábavy.



 

Ischgl – zimné športy a kulinárske umenie

Snowboardisti a lyžiari nájdu v Ischgli jednu z najväčších súvislých lyžiarskych oblastí v Alpách: Silvretta Arena sa pýši 239 kilometrami vynikajúco upravených zjazdoviek všetkých stupňov náročnosti, obrovským funparkom, špičkovými areálmi s prašanom i fantastickým alternatívnym zjazdom údolia na lane Ischgl SKYFLY.

Záruka snehovej pokrývky trvá od konca novembra do začiatku mája. Cezhraničná lyžiarska oblasť umožňuje navyše nakupovanie bez colných poplatkov v susednom švajčiarskom Samnaune. V pomere k počtu obyvateľov – celkovo 1 617 osôb – sa Ischgl vyznačuje nadmernou hustotou špičkových gastronomických prevádzok: dovolenkári si môžu vybrať až z 10 ocenených reštaurácií, ktoré patria k tým najlepším podnikom v Rakúsku. Lyžiarska sezóna v Ischgli začína 25. 11. 2021 a končí 01. 05. 2022.

 

Začiatok sezóny v Ischgli s perfektnou hudbou

Zimná sezóna začína v Ischgli 25. novembra 2021. Najväčším magnetom sú vystúpenia dvoch jedinečných spevákov Il Volo a Alice na „Top of the Mountain Opening Concert“ 27. novembra. Podmienkou návštevy koncertu je buď potvrdenie o očkovaní, alebo prekonaní ochorenia. Podrobné bezpečnostné opatrenia zaisťujú čo najlepšiu ochranu zdravia hostí, domácich i zamestnancov, samozrejme, aj po otvorení sezóny.

 

Galtür – zábava na snehu vo formáte XXL

Obec Galtür, ktorá je prvými klimatickými kúpeľmi v Tirolsku, má 787 obyvateľov a nachádza sa vo výške 1.584 metrov v údolí Paznaun. Na jar roku 2018 bola ocenená organizáciou ECARF ako miesto mimoriadne vhodné pre alergikov. Vďaka lyžiarskej oblasti Silvapark, ktorá sa pravidelne umiestňuje na popredných priečkach, udáva Galtür trend vývoja zimných športov v budúcnosti.

Areály Silvaparku s celkovo 43 kilometrami zjazdoviek spája 10 vlekov a lanoviek. Najmenší návštevníci Silvaparku sa môžu vyblázniť v detskom svete „Zwergerlwelt“ a „Abenteuerland“ s rozprávkovým lesom a poľovníckym chodníkom. Pre mládež je ako stvorený „Actionpark“ s tromi rôznymi funsport areálmi.

 

Kappl – tajný tip pre freeriderov a rodiny s deťmi

Asi 2.600 obyvateľov Kapplu vo výške 1.258 metrov nad morom susedí s obcou See na začiatku údolia Paznaun. Stredisko sa zameriava na rodiny s deťmi a jeho ponuka je celkom prispôsobená želaniam najmenších hostí.

Najslnečnejšia lokalita údolia Paznaun si návštevníkov pravidelne získava 10 modernými a komfortnými lanovkami a 42 kilometrami zjazdoviek. Rozľahlý cvičný areál pri hornej stanici lanovky Diasbahn s rozlohou 25.000 m² je vynikajúco vybavený pre potreby detí i začiatočníkov.

Mimo upravených lyžiarskych zjazdoviek otvára svoje brány snowboardistom i freeriderom na lyžiach prašanový raj s nespočetnými zjazdmi a úchvatnou horskou panorámou. Fantastické je, že takmer všetky svahy pre freeride začínajú pri horných staniciach lanoviek Alblittkopfbahn, resp. Alblittbahn.

 

See – atraktívna rodinná dovolenka

See je skutočná zimná idylka. Z centra obce dopraví zimných športovcov pohodlná kabínková lanovka priamo na 41 kilometrov vynikajúco upravených zjazdoviek s vysokou zárukou snehu, ktoré siahajú až do výšky 2.450 metrov.

Tip pre rodiny: škôlka „Kids Club“ pre deti dovolenkárov pri reštaurácii Panoramarestaurant uprostred strediska je ideálnou voľbou pre rodičov, ktorí chcú na zimnej dovolenke stráviť nejaký čas iba vo dvojici. O deti od dvoch rokov sa zatiaľ postará profesionálny personál. Ak sa radšej sánkujete, nemôžete v See obísť rodinnú trať s dĺžkou 6 km, ktorá je jednou z najkrajších prírodných sánkarských dráh v Tirolsku.

________________________________________________________________________________________

Zaujímavé tipy na návštevu Rakúska nájdete na stránke austria.info/sk.

________________________________________________________________________________________

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Austria National Tourist Office
Zdroj: Austria National Tourist Office

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa