Kam s deťmi na lyžovačku? Dolné Rakúsko je rajom na zimné zážitky pre rodiny.

2021-12-26 00:00:00 |   |    | 

Pri výbere rodinnej lyžovačky je dôležité zvážiť, koľko možností ponúka pre všetkých jej členov. Prezradíme vám štyri tipy na strediská, ktoré sú vhodné na prvú lyžovačku s malými deťmi, s moderným technickým zabezpečením, ponúkajú rodinné vyžitie, zábavný zimný park s ihriskom a špeciálne vleky pre deti. Lyžiarske strediská Annaberg, Lackenhof-Ötscher, St. Corona am Wechsel a Göstling-Hochkar sú ideálnymi na prežitie radostných zážitkov na svahu s rodinou. Zároveň vám prezradíme jeden extra tip, na ktorý určite nezabudnete.



 

Všetky tipy na rodinnú lyžovačku v Dolnom Rakúsku nájdete na stránke www.dolne-rakusko.info.


Rodinný raj – Annaberg

Lyžiarske stredisko Annaberg leží uprostred rozprávkových lesov, obkolesené miernymi aj strmými zasneženými svahmi, a tak ponúka takmer všetko, čo od lyžovačky očakávajú malí aj veľkí. Rodiny s nadšením pre zimné športy nájdu v areáli prírodnej rezervácie priateľských hostiteľov, rozmanité zjazdovky a množstvo atrakcií pre deti. Šesť vlekov pre vás otvorí 12,5 kilometra zjazdoviek so zaručene dobrými snehovými podmienkami a srdcia lyžiarov a snowboardistov si získa „Anna-Park“, snowpark pre malých aj veľkých s areálmi „Family“, „FunCross“ a „Waveride“. Ideálnym základným táborom pre vašu zimnú dovolenku je hotel JUFA priamo pri údolnej stanici.

Očarujúce stredisko zimných športov na vrchu Hennesteck však ponúka rozmanité zimné radosti aj mimo zjazdoviek. Ako napríklad večerné skialpové túry k horskej chate Anna-Alm (štvrtok 17.00 –20.30) a nočné sánkovanie pri dopravnom páse Reidl (sobota 17.00 – 19.00).

VLEKY: 2 štvorsedačkové lanovky, 2 ťahacie vleky, 3 cvičné vleky

ZJAZDOVKY (12,5 KM): 8 modré | 2,5 červené | 2 čierne

CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 39,50 €

VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 180 KM

 

Idylická zimná dedinka - Lackenhof-Ötscher

Vleky na vrch Ötscher ležia vo výške 810 až 1437 m a ponúkajú rodinné lyžiarske zážitky vysoko v horách na úpätí miestneho vrchu a dominanty regiónu Mostviertel – vrchu Ötscher. „Ski In – Ski Out“ je v stredisku Lackenhof štandardom, pretože podobne ako na Hochkare, aj tu sú hostia ubytovaní prakticky hneď pri zjazdovke. Zatiaľ čo zjazdovka Eibenkogel je ideálna pre začiatočníkov, na vrchu Großer Ötscher nájdu pre seba náročnejšie zjazdovky aj pokročilí lyžiari. V parku „Sunny Kids Park“ s dvoma čarovnými kobercami a starostlivosťou o deti je dokonale postarané aj o tých najmenších lyžiarov.

V stredisku Lackenhof sa vždy niečo deje aj mimo upravených zjazdoviek: Značená výstupová trasa privedie skialpinistov k horskej chate Ötscherschutzhaus alebo na vrch Kleiner Ötscher. Počas túry na snežniciach – napríklad na vrch Hüttenkogel – si môžete vychutnať nefalšovanú zimnú idylu. Bežkári si prídu na svoje na rôznych typoch bežkárskych tratí (34 km) s výhľadom na vrch Ötscher.

VLEKY: 2 štvorsedačkové, 1 dvojsedačková lanovka, 3 ťahacie vleky, 2 dopravné pásy

ZJAZDOVKY (19 KM): 7 modré | 8 červené | 4 čierne

CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 43,50 € resp. 40,50 € (online)

VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 242 KM

 

Zážitková aréna pre rodiny - St. Corona am Wechsel

Toľko zábavy! Nenáročné svahy na najväčšom rodinnom lyžiarskom stredisku Dolného Rakúska v St. Corone brázdia najmä malí lyžiari. Do kopca ich vyvezie tanierový alebo ťahací vlek, ktorý je teraz ešte dlhší. V „krajine čarovných kobercov“ vyvezú malých lyžiarov nahor dopravné pásy. Lyžiarske a snowboardové kurzy vedú vysokokvalifikovaní inštruktori. Pre začínajúcich snowboardistov je ideálnym miestom na tréning „park Burton Riglet“. Ak máte radi niečo iné, môžete sa spustiť dolu kopcom po predĺženej sánkarskej dráhe. Na mieste je k dispozícii požičovňa vybavenia. Zohriať sa a načerpať nové sily môžete v reštaurácii Wexl Lounge.

Novinky:

- V parku Burton Riglet, tréningovom areáli pre malých snowboardistov, pribudli nové prekážky.

- Nový je fotopoint na zjazdovke.

- Ak si rezervujete lyžiarsky a snowboardový kurz, dostanete pri registrácii aj skipas, a ušetríte si tak čakanie pri pokladnici. > Umelé osvetlenie je v prevádzke každý piatok a sobotu od 16.00 do 19.00.

VLEKY: 2 ťahacie vleky, 2 čarovné koberce

ZJAZDOVKY (1,3 KM): 1 modré | 1,3 červené | 0 čierne

CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 24 €

VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 140 KM

 

Mostviertelské snehové kráľovstvo - Göstling-Hochkar

Ideálne snehové podmienky od decembra do apríla, nádherné panoramatické výhľady vo výške 1800 m a veľ rôznych možností: Lyžovanie na vrchu Hochkar prináša dokonalé lyžiarske zážitky. Vysoko nad Göstlingom sa cítia ako doma najmä freerideri milujúci voľnosť. 19 kilometrov zjazdoviek ponúka lyžovačku so zaručene dobrými snehovými podmienkami vo všetkých stupňoch obťažnosti. Ďalšími atrakciami lyžiarskeho strediska sú Route 99 (snowtrail) a lyžovanie pri umelom osvetlení po alpskom svahu. Rovnako ako v stredisku Ötscher – je cena pre deti v sprievode dospelého platiaceho v plnej výške s kartou Kids Card (16 € do roku narodenia 2007) alebo s kartou Kids Card mini (4 € do roku narodenia 2017) veľmi výhodná.

Neďaleko vrchu Hochkar vás náhorná plošina Hochreit s rovnomenným bežkárskym strediskom pozýva na rozmanité bežkárske okružné trate a túry na snežniciach v nádhernom prostredí. Východiskovým bodom je tradičná stanica s občerstvením Ablass s vlastnou požičovňou (klasických) lyží. Ak potom chcete nechať svoje nohy trochu oddýchnuť, je príjemne teplá voda a priestranný saunový svet v soľných kúpeľoch Ybbstaler Solebad pre vás to pravé.

VLEKY: 5 štvorsedačkových, 1 dvojsedačková lanovka, 1 ťahací vlek, 2 zastrešené dopravné pásy

ZJAZDOVKY (19 KM): 5,5 modré | 10 červené | 3,5 čierne

CENY CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 43,50 € resp. 40,50 € (online)

VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 262 KM

 

Extra tip na zážitok - zima s roztomilými sprievodcami

„Pokojné tempo zimy“ v Dolnom Rakúsku si najlepšie vychutnáte v spoločnosti zvierat. V regióne Waldviertel je to možné na mnohých miestach! Pod zimným slnkom v regióne Waldviertel alebo v prírodnej rezervácii Hohe Wand sa môžete poprechádzať po lúkach a lesoch s alpakami, lamami alebo oslíkmi. Zážitky so zvieratami však môžete zažiť v celom Dolnom Rakúsku: V Dunajskom regióne na vás čakajú zábavné dobrodružstvá s oslíkmi, v regióne Mostviertel môžete zažiť jazdu zasneženou krajinou na saniach ťahaných konským záprahom a v regióne Waldviertel sa zas odviezť zimným lesom na saniach ťahaných psím záprahom plemena husky. Niektoré zooparky sú otvorené po celý rok, ako napríklad zoopark mesta Haag, obora Ernstbrunn (cez víkendy) alebo zážitkový zoopark Buchenberg.

Všetky tipy na rodinnú lyžovačku v Dolnom Rakúsku nájdete na stránke www.dolne-rakusko.info.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa