Dokonalá lyžovačka približne 1 hodinu a pol od Bratislavy? Určite sa vyberte do Dolného Rakúska.

2021-12-29 18:00:00 |   |    | 

Výhodné, blízke, zamerané na zimnú zábavu pre rodiny i pre športovov a sprístupnené modernými lanovkami: Tak sa prezentujú lyžiarske a zimné turistické strediská vo Viedenských Alpách v Dolnom Rakúsku. Na pohodlný príjazd môžete využiť vlakové a autobusové spojenia. Ak túžite po čerstvom vzduchu, nádherných výhľadoch a pohyb v prírode, nájdete vo Viedenských Alpách pre seba tie správne destinácie. Lanovky ponúkajú jazdy a skipasy, ktoré si môžete objednať online za výhodných podmienok pre rodiny. V hostincoch a chatách sa podávajú miestne špeciality. Po krátkej ceste, najlepšie vlakom alebo autobusom, už stojíte na zjazdovke alebo na východiskovom bode príjemnej zimnej túry alebo túry na snežniciach.



 

Všetky ponuky lyžiarskych stredísk v Dolnom Rakúsku nájdete na stránke www.dolne-rakusko.info.

 

Zážitková lúka Erlebnisalm - Mönichkirchen-Mariensee

V zime sa svahy v pohorí Wechsel menia na moderne vybavené lyžiarske stredisko s rodinnou atmosférou. Tri štvorsedačkové lanovky, jeden tanierový vlek a lanový vlek sprístupňujú 13,5 kilometra zjazdoviek. V ponuke je všetko od modrej zjazdovky pre začiatočníkov a rekreačných lyžiarov až po čiernu zjazdovku FIS. Príroda a zasnežovací systém zabezpečujú dostatok snehu od decembra do marca. Novým miestom stretnutí je od tejto zimy moderná budova pri údolnej stanici. V novej servisnej stanici s požičovňou nájdete vnútorné pokladnice, požičovňu lyží, obchod, ako aj automaty na vyzdvihnutie skipasov pre všetkých online kupujúcich.

Tento rok nové a pohodlné:

- Nová servisná stanica s požičovňou ponúka viac pohodlia a nové služby. V požičovni lyží s predajňou si môžete požičať moderný výstroj. K dispozícii sú automaty na vyzdvihnutie skipasov. Tu si môžete skipasy zakúpené online previesť na kartu Keycard a vyzdvihnúť.

- Dodatočné skipasy si môžete zakúpiť v online obchode, ako aj priamo na mieste. K dispozícii sú celodenné, poldenné a hodinové skipasy s voliteľným začiatkom.

- Top ponuka pre lyžiarov a skialpinistov: Každý pondelok a štvrtok po ukončení prevádzky vleku do 20.30 sa môžete vydať hore kopcom. Lístky na večerné skialpinistické výstupy sú k dispozícii aj online.

VLEKY: 3 sedačkové lanovky, 1 ťahací vlek, 1 tanierový vlek

ZJAZDOVKY (13,5 KM): 5,5 modré | 6 červené | 2 čierne

CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 39,50 €

VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 145 KM

 

Zimná zábava cez deň aj večer - Semmering

Všetko čo vás v zime baví - je v Semmeringu možné. Lyžiarske stredisko vo výške 1000 metrov ponúka 14 kilometrov zjazdoviek so zaručene dobrými snehovými podmienkami, osvetlenými sánkarskými dráhami, bežkárskymi traťami a zimnými turistickými chodníkmi. Výber zjazdoviek siaha od rodinnej zjazdovky cez panoramatickú zjazdovku svetového pohára FIS až po freeridovú zónu pre skúsených lyžiarov a jazdcov. Každý deň od 18.00 môžu lyžiari brázdiť svahy dokonca aj pri umelom osvetlení. O kulinárske zážitky sa stará horská reštaurácia Liechtensteinhaus s veľkou slnečnou terasou pri horskej stanici.

Nové a výhodné

- Od októbra sú k dispozícii sezónne skipasy.

- Novinkou sú kombinované balíčky, napríklad skipasy + sánky alebo skipasy + lyžiarsky výstroj, ktoré sú k dispozícii v online obchode a v pokladniciach pri vlekoch.

- Jedinečné: Večer je osvetlených 13 kilometrov zjazdoviek a zážitková sánkarská dráha.

- Čo poviete na balíček „Ski + Fun“? Zahŕňa prenocovanie(a) v hoteli Sporthotel am Semmering vrátane skipasu.

- Výnimočná atmosféra: Silvestrovská galavečera v hoteli Sporthotel am Semmering. Cez deň sa v panoramatickej reštaurácii Liechtensteinhaus koná silvestrovský program, po ktorom voliteľne nasleduje jazda po sánkarskej dráhe.

VLEKY: 1 sedačková lanovka, 1 kabínková lanovka

ZJAZDOVKY (14 KM): 6,5 modré | 6,5 červené | 1 čierne

CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 39,50 €

BRATISLAVA 143 KM

 

Freeriding a Puchiho svet - Puchberg am Schneeberg

Na vrchu Schneeberg si prídu na svoje freerideri, skialpinisti aj zimní turisti. Z Losenheimu vás nahor vyvezie sedačková lanovka. Z horskej stanice sa niektorí spustia po neupravených svahoch pokrytých prírodným snehom dolu do údolia, iní putujú pešo alebo do kopca na lyžiach. Ak uprednostňujete lyžovanie na zjazdovkách, môžete si zvoliť svahy pri vleku. Deti sa zabavia v Puchiho svete a na „čarovnej lúke“ s čarovnými kobercami a detským vlekom. Ešte vyššiu záruku dobrých snehových podmienok poskytuje rozšírený zasnežovací systém.

Užitočné informácie

- Zo železničnej stanice Puchberg premáva bezplatná autobusová kyvadlová doprava k sedačkovej lanovke Losenheim a do Puchiho sveta.

- V Puchiho svete je požičovňa lyží a snežníc.

- Lyžiarski inštruktori lyžiarskej školy Groß ponúkajú lyžiarske kurzy pre deti, súkromné kurzy, ako aj lyžovanie so sprievodcom – napríklad pri lyžiarskych túrach na vrch Schneeberg.

VLEKY: 1 sedačková lanovka, 1 ťahací vlek, 1 tanierový vlek, 2 čarovné koberce

ZJAZDOVKY (4,1 KM): 1 modré | 2,8 červené | 0,3 čierne

CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 30 €

VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 136 KM

 

Vrch, ktorý objavíte na snežniciach - Rax

Jazda lanovkou Raxseilbahn trvá len niekoľko minút. Po príchode na vrchol si môžete vybrať z niekoľkých značených snežnicových trás s rozličnou dĺžkou a stupňom náročnosti. Trasy vedú od hotela Raxalm-Berggasthof k chate Ottohaus, vyhliadke Höllental, ku krížu Preiner Wand pri chate Neue Seehütte alebo okružnou trasou po náhornej plošine. V hoteli Raxalm-Berggasthof si môžete požičať snežnice, palice a sánky. Rezervácia vopred je možná jednoducho online.

Užitočné informácie

- Autobus premáva zo železničnej stanice Payerbach k spodnej stanici lanovky lanovky Raxseilbahn. ÖBB ponúka kombinované lístky (jazda vlakom + skipas na lanovku Raxseilbahn).

- Hotel Raxalm-Berggasthof je otvorený počas celej zimy, chata Ottohaus privíta hostí počas vianočných a polročných prázdnin.

- V určitých termínoch sa konajú túry na snežniciach so sprievodcom na vrch Rax, pričom si môžete zvoliť poldennú túru (3 hodiny), celodennú túru (5 hodín) alebo rodinnú túru (2,5 hodiny).

VLEKY: 1 lanovka s 2 kabínkami

CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 29,50 €

VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 145 KM

 

Zážitková aréna pre rodiny - St. Corona am Wechsel

Toľko zábavy! Nenáročné svahy na najväčšom rodinnom lyžiarskom stredisku Dolného Rakúska v St. Corone brázdia najmä malí lyžiari. Do kopca ich vyvezie tanierový alebo ťahací vlek, ktorý je teraz ešte dlhší. V „krajine čarovných kobercov“ vyvezú malých lyžiarov nahor dopravné pásy. Lyžiarske a snowboardové kurzy vedú vysokokvalifikovaní inštruktori. Pre začínajúcich snowboardistov je ideálnym miestom na tréning „park Burton Riglet“. Ak máte radi niečo iné, môžete sa spustiť dolu kopcom po predĺženej sánkarskej dráhe. Na mieste je k dispozícii požičovňa vybavenia. Zohriať sa a načerpať nové sily môžete v reštaurácii Wexl Lounge.

Novinky:

- V parku Burton Riglet, tréningovom areáli pre malých snowboardistov, pribudli nové prekážky.

- Nový je fotopoint na zjazdovke.

- Ak si rezervujete lyžiarsky a snowboardový kurz, dostanete pri registrácii aj skipas, a ušetríte si tak čakanie pri pokladnici. > Umelé osvetlenie je v prevádzke každý piatok a sobotu od 16.00 do 19.00.

VLEKY: 2 ťahacie vleky, 2 čarovné koberce

ZJAZDOVKY (1,3 KM): 1 modré | 1,3 červené | 0 čierne

CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 24 €

VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 140 KM

 

Všetky ponuky lyžiarskych stredísk v Dolnom Rakúsku nájdete na stránke www.dolne-rakusko.info.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa