7 miest, ktoré by ste mali navštíviť, kým budú populárne

2017-02-05 00:00:00 |   |    | 

Občas je to ako začarovaný kruh. Prírodné alebo umelecké krásy objavia turisti, prihrnú sa davy a čaro sa stráca. Ak ho chcete na vlastnej koži zažiť na niektorých miestach aj vy, mali by ste sa poponáhľať. Týchto sedem miest už svoju autentickú podobu dlho mať nebude.



 

José Ignacio, Uruguaj

Mexiko a Kuba sú už v Južnej Amerike až priveľmi vyťažené. Na ich plážach si neviete nájsť dostatok súkromia a pribúda aj návštevníkov na pamiatkach. Pozornosť dovolenkárov sa preto pomaly presúva na Uruguaj. Oblasť José Ignacio známa nádhernými piesočnými plážami zatiaľ zaujala najmä celebrity, ktoré tam našli možnosť na letnú dovolenku bez prítomnosti zvedavých fanúšikov. Jednou z prvých lastovičiek bola speváčka Shakira s partnerom Gerárdom Piquém. Momentálne sa ešte môžete tešiť na pokojné pobrežie s minimom rozsiahlym hotelových komplexov a veľa tradičnej atmosféry.

 

Sofia, Bulharsko

Hlavné mestá európskych štátov patria medzi najatraktívnejšie ciele turistov počas predĺžených víkendov. Neraz sa tak stane, že sa musíte doslova predierať davmi a neviete si vychutnať ich pravú atmosféru. Bulharsko poznajú našinci najmä z letných dovoleniek. Z cestovateľského hľadiska vám však môže veľa ponúknuť aj hlavné mesto Sofia. Najobľúbenejšími atrakciami sú tunajšie kostoly s bohatou výzdobou a veľká tržnica. Sofia bola zároveň viackrát vyhlásená za najlacnejšie hlavné mesto v Európe, takže na dovolenke tam ani neminiete veľa peňazí.

 

Barma

Turistom sa po neľahkej minulosti pomaly otvára aj Barma. Pre Európanov stále exotická krajina, ktorá drží hlavný tromf v rukách vďaka svojim obyvateľom. Tí sú vždy pohostinní, úprimne zvedaví, priateľskí a ani dospelí nestrácajú typickú detskú iskru v očiach. Zároveň nie sú vtieravo nepríjemní, ako to často býva v týchto končinách. Najzaujímavejšou atrakciou je prelet vo vzdušnom balóne nad údolím s historickými chrámami a plavba loďou na jazere so špeciálnym odrážaním sa pomocou dlhých palíc.

 

Apúlia, Taliansko

Ak si myslíte, že Taliansko vám už nemôže priniesť nič zaujímavé, spoznajte doteraz turistami ignorovanú Apúliu, ktorá tvorí na pomyselnej čižmičke časť v podobe opätku. Známa je vďaka kamennému pobrežiu, na ktorom sa nachádza niekoľko menších mestečiek a dediniek. Obydlia sú obyčajne kaskádovo postavené a pripomínajú atmosféru niektorých afrických krajín. Apúlia je slávna aj vďaka znamenitej gastronómii, v ktorej sa špecializujú na taliansku obdobu španielskeho tapas.

 

York, Veľká Británia

Pokiaľ máte radi atmosféru pravého starého Anglicka a očarili vás mestá ako Oxford, Bath alebo Cambridge, vyberte sa aj do Yorku. Hlavnou atrakciou mesta je stará gotická katedrála, ktorá potom formovala aj okolitú architektúru. Na každom kroku tu dýcha história a v starobylých budovách sa nachádzajú nielen elegantné kaviarne a reštaurácie, ale v niektorých z nich aj hotely, v ktorých sa na jednu noc zmeníte na šľachtica.

 

Phu Quoc, Vietnam

Sen o pokojnej dovolenke na opustenej pláži, kde počas dňa počujete iba šum mora a vychutnávate si pohodlie súkromia, sa pomaly rozplýva. Vždy, keď sa objaví nejaký nový raj, rýchlo po ňom chňapnú zvedaví turisti a máte po sladkej idylke. Ak chcete predbehnúť turistické trendy, poberte sa pomaly z Thajska do Vietnamu. Tam zájdite na Phu Quoc, jeden z ostrovov, na ktorom stále prevládajú domáce tradície nad masovým turizmom. Ostrov navyše nie je veľmi veľký, takže ho pokojne môžete prejsť aj na prenajatom aute alebo mopede.

 

Koh Rong, Kambodža

Kambodža, to nie je iba pamiatka Angkor Wat. Sú to aj vidiecke oblasti, ospalé rieky, trhy na lodiach a oddych na luxusných plážach so zlatým pieskom, palmami a priezračnou vodnou hladinou. Presne takýto raj nájdete na ostrove Koh Rong, ktorý je známy ako skvelé miesto na potápanie a šnorchlovanie. Časť jeho pobrežia ponúka aj vynikajúce podmienky pre rybárčenie.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
3.6/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa