Jesenné last minute pri mori: Kam sa môžete vybrať na skvelú dovolenku pri mori?

2018-09-06 00:00:00 |   |    | 

Dovolenku v septembri si vyberá čoraz viac bezdetných cestovateľov, ktorí sa nemusia prispôsobovať prázdninám svojich potomkov. Počasie je počas týchto týždňov ešte príjemne teplé a aj čoraz viac rezortov uzatvára sezónu až v októbri. Aj v tomto období si teda môžete vybrať z viacerých prímorských destinácií.



 

Bulharsko

Jedna z najobľúbenejších destinácii tohto leta ponúka niekoľko zájazdov aj počas jesene. Ponuka je už síce obmedzená, ale stále si môžete vybrať medzi viacerými hotelmi najmä na Slnečnom pobreží. Noci sú už síce chladnejšie, ale počas dňa sa ešte budete tešiť z letného počasia. Teplota mora sa pohybuje nad 22 stupňami. Výhodou dovolenky v týchto končinách je blízkosť Turecka. Okrem tradičných fakultatívnych výletov v Bulharsku si môžete objednať jedno- alebo dvojdňovú tour do Istanbulu.

 

Grécko

Najširšiu ponuku zájazdov máte do Grécka. Pretože čím južnejšie pôjdete, tým je počasie a more teplejšie. Zároveň máte na výber z viacerých ostrovov, môžete navštíviť menej známe lokality a vďaka tomu máte každý rok možnosť uvidieť nové miesto. Veľkou výhodou sú nižšie ceny oproti letnej sezóne. Pokiaľ máte chuť zažiť trochu inú dovolenku, zostaňte vo vnútrozemí, objednajte si poznávací zájazd a pozrite si historické zaujímavosti v Aténach a okolí.

 

Turecko

Overenú dovolenku s istotou kvalitných služieb budete mať v Turecku. Tam teplota klesá len veľmi pozvoľna a september je ešte výborným obdobím na dovolenku. More je príjemne teplé a predĺženú sezónu majú aj tour operátori. Isté obmedzenia platia len v prípade zážitkových tour ako napríklad špecializované tematické plavby po mori. Dobrou správou sú najmä prijateľnejšie ceny v päťhviezdičkových hoteloch. Keďže v septembri tam už nie je toľko turistov, last minute ponuky sa aj v tomto prípade pohybujú okolo 600 eur za dovolenku v luxusnom rezorte.

 

Egypt

Pokiaľ túžite po horúcich dovolenkových dňoch a čo najvernejšom letnom počasí, vyberte si Egypt. Teploty počas dňa už mierne klesnú, ale pre Európanov sú takto zároveň podstatne prijateľnejšie. V hlavnej sezóne je vždy veľký záujem o fakultatívne výlety a keďže v Egypte je ponuka destinácií obmedzenejšia, niekedy sa musíte prispôsobovať voľným dátumom. Počas jesene je to už prijateľnejšie a sami si naplánujete program tak, ako vám to bude vyhovovať. Ani hlavné atrakcie ako pyramídy nie sú preplnené turistami, takže si ich vychutnáte lepšie.

 

Cyprus

Tento ostrov sa zatiaľ stále bije o priazeň dovolenkárov. No práve Cyprus ponúka aj počas jesene najideálnejšie podmienky. Teploty sa tam v septembri udržujú okolo tridsiatky a teplota mora neklesá pod 26 stupňov. Malou nevýhodou sú ceny. Práve vďaka letnému počasiu sa suma za týždňovú dovolenku pohybuje nad 700 eur. Cyprus ponúka množstvo historických a kultúrnych zaujímavostí. Viaceré mestá sú dobre dostupné miestnou dopravou, takže výlety si môžete naplánovať sami.

 

Chorvátsko

More už nie je v septembri až natoľko teplé ako v hlavnej sezóne. No ak vystihnete pekné počasie, zažijete tam ešte aj v tomto období skvelú dovolenku. Turisti sa už teraz zameriavajú viac na prírodné krásy a pamiatky. V tomto období hrozí vyššie riziko zrážok. Vyberajte si lokality ako Istria, ktorá je blízko hraníc s Talianskom, aby ste si tak zabezpečili široké spektrum výletov a nespoliehali sa len na kúpanie v mori.

 

Španielsko

V tomto prípade si pozrite dovolenky na juhu krajiny alebo si vyberte niektorý zo španielskych ostrovov. Malaga alebo Malorka sú ľahko dostupné vďaka priamym leteckým linkám, navyše tam stále ponúkajú veľmi lacné spiatočné letenky. Ak vám nerobí problém naplánovať si dovolenku na vlastnú päsť, využite práve túto možnosť. Ubytovanie priamo pri mori je podstatne lacnejšie a zároveň si môžete pohodlne naplánovať viacero zaujímavých výletov.

 

Taliansko

Voda v mori je príjemne teplá len v prípade, ak sú pekné slnečné dni. Daždivé počasie nie je až tak časté, ale môže vám skrížiť plány o oddychu na pláži. Voľte si len južné destinácie a ostrovy, ktoré ešte ponúkajú na výber viacero zájazdov. Druhou alternatívou je naplánovať si dovolenku na viacerých miestach v Taliansku, kde si môžete oddýchnuť pri mori, ale zároveň spoznáte aj množstvo krásnych pamiatok. Tento čas je ideálny na navštívenie Toskánska, kde si vychutnáte atmosféru vinobrania.

 

Dubaj

Pokiaľ máte vyšší rozpočet, nechajte sa zlákať Dubajom. Dovolenka na tomto mieste má úplne iné čaro. Ukáže vám nielen, ako vyzerá dokonalý luxus a neobmedzené možnosti na moderné napredovanie, ale aj históriu orientálneho sveta. Počasie je v tomto období tropické, teploty sa pohybujú okolo štyridsiatky a vďaka tomu sa môžete tešiť na fantastické kúpanie v mori.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa