Plavba vášho života: Unikátna výletná loď navštívi všetky kontinenty

2018-10-02 00:00:01 |   |    | 

Takúto dovolenku snov by chcel zažiť každý cestovateľ. Počas jednej plavby navštívite všetky kontinenty a spoznáte množstvo zaujímavých krajín. Ide o vôbec prvú výletnú loď, ktorá vypláva na oceán s takýmto odvážnym plánom. Doteraz sa ani jedna spoločnosť neodhodlala na plavbu, ktorej pasažieri uvidia v podstate celý svet.



 

140-dňové dobrodružstvo

Silver Whisper spoločnosti Silversea ponúka svojim klientom skutočne exkluzívnu ponuku. V roku 2020 vyšle na svoju najdlhšiu trasu prvú loď na svete, ktorá navštívi postupne všetky kontinenty. Celá plavba bude trvať 140 dní. Dovolenkári sa počas nej môžu tešiť na skutočne pestrý program. Keď nebudú práve kotviť v nejakom prístave a budú mať dni s presunom na mori či oceáne, k dispozícii majú viacero možností na využitie voľného času. Na palube si užijú malé kúpele, vystúpenia spevákov, zábavné šou a tanečné večierky. Počas takmer piatich mesiacov sa tak nebudú mať kedy nudiť. I keď bude Silver Whisper na púti 140 dní, nepôjde o najdlhšiu plavbu na svete. Tá trvala takmer celý rok, no neprešla úplne celý svet a v jednotlivých prístavoch mala podstatne dlhšie prestávky.

 

32 krajín, 62 prístavov

Počas plavby navštívite postupne 32 rôznych krajín. Dĺžka pobytu na jednotlivých kontinentoch bude závisieť od toho, aké zaujímavosti tam máte k dispozícii. Najkratší čas strávia dovolenkári na Antarktíde. V niektorých štátoch zastaví loď na viacerých miestach. Napríklad v Španielsku si môžu cestovatelia pozrieť hneď niekoľko zaujímavých lokalít. Loď vďaka tomu pristane až v 62 rôznych prístavoch. V pár z nich bude kotviť viacero dní, aby si cestovatelia trochu oddýchli a pozreli si väčšiu oblasť. Do niektorých miest sa spoločnosť doplaví po prvýkrát vo svojej histórii a ako bonus ponúkajú napríklad plavbu na menšej lodi cez nórske fjordy.

 

Všetko začína v Amerike

Netradičné putovanie po svete sa začne v Amerike. Prvým prístavom, z ktorého Silver Whisper odpláva, bude floridský Fort Lauderdale. Zaujímavá cesta sa začne 6. januára 2020. Odtiaľ budú putovať najprv do Karibiku, kde navštívia viacero krajín a potom bude nasledovať Južná Amerika. Po horúcich dňoch zrejme turistom padne vhod krátke ochladenie. Rovno z exotiky totiž poplávajú až do Antarktídy. Plavba cez Pacifik bude mať niekoľko zastávok, medzi ktorými nesmú chýbať Veľkonočné ostrovy. Odtiaľ už budú pokračovať smerom k Austrálii a Novému Zélandu. Veľa zážitkov na nich čaká aj v pestrej Ázii. Tam sa postupne pozrú do Thajska, Indie a Srí Lanky. Cez Jordánsko budú pokračovať do Afriky, kde budú mať len jednu zastávku v Egypte.

Následne sa už loď vyberie do Európy, kde si dovolenkári najprv prezrú celú južnú časť a navštívia hlavných favoritov ako Španielsko, Taliansko a Portugalsko. Po krátkych kotveniach v Írsku a Anglicku sa už vyberú na sever starého kontinentu. Tam bude zároveň pokračovať posledná časť plavby, počas ktorej sa loď dostane do holandského Amsterdamu. Príchod je naplánovaný na 25. mája 2020 a v tejto krajine sa celé dobrodružstvo skončí. Prílety a odlety z miest začiatku a konca plavby nie sú zahrnuté v cene a každý hosť si ich musí zabezpečiť sám.

 

Cena od 60-tisíc

Na luxusnú plavbu si musíte pripraviť aj poriadny balík peňazí. Za cenu palubného lístka pre jednu osobu by ste si mohli kúpiť aj vlastný byt. Základný balíček obsahuje ubytovanie a neobmedzené stravovanie počas celého pobytu. V cene sú zahrnuté aj niektoré nápoje, poplatky za kotvenie v jednotlivých prístavoch a zadarmo máte posedenie pri bazéne, kino, fitnes centrum a večerný zábavný program. Za najjednoduchšiu izbu zaplatí jedna osoba 60 000 eur, z čoho vyše 3000 eur dostanú späť v podobe voucherov, ktoré môžu potom minúť na rôzne nadštandardné služby počas plavby.

Výhodou však je, že keďže sa spoločnosť Silversea špecializuje na vysoko kvalitné služby, všetky kajuty budú mať okná a nebudete po celý čas uzavretí niekde v stredovej časti. Keby ste chceli luxusnejší apartmán, doplnkové služby ako masáže, skrášľujúce procedúry a niektoré voľnočasové aktivity, to všetko si musíte priplatiť. Taktiež si pripravte ďalšie výdavky na výlety v jednotlivých prístavoch. Ak si iba pozriete centrum mesta, nemusíte platiť nič navyše. No keby ste využili aj služby sprievodcov a objednali si nejaký výlet, za to všetko musíte platiť ďalšie poplatky.

 

Booking je už otvorený

I keď je začiatok plavby naplánovaný až na rok 2020, rezervovať si ju môžete už teraz. Booking otvorili počas jari tohto roka, aby tak mali čas zohnať dostatočný počet hostí. Majetných zákazníkov lákajú na kvalitný šesťhviezdičkový servis, ktorý im neponúkne žiaden z hotelov. Počet hostí je limitovaný, pretože na luxusnú plavbu sa dostane maximálne 380 ľudí, takže rozmerovo nepôjde o najväčšiu loď na mori. Manažéri spoločnosti veria, že vďaka atraktívnosti ponuky nebudú mať problém loď obsadiť až do posledného miesta.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Silversea
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa