10 čarovných ostrovov, ktoré môžete navštíviť len počas plavby loďou

2018-10-29 00:00:01 |   |    | 

Želali ste si niekedy na vlastnej koži vyskúšať, ako to vyzerá v ozajstnom raji? Nie je nič jednoduchšie, ako vyraziť na zaoceánsku plavbu loďou a tento zážitok si skutočne dopriať. Máme pre vás desať čarovných ostrovov, ktoré uvidíte len pri tejto príležitosti.



 

1. Ostrov Motu Mahana – Francúzska Polynézia

Návšteva tohto ostrova je pre širokú verejnosť zakázaná, teda pokiaľ sem neprídete v rámci plavby na luxusnej lodi. Súkromný ostrov Motu Mahana ponúka perfektné podmienky na potápanie a šnorchlovanie. Vystrájať môžete medzi pestrofarebnými rybkami, ktoré sa preplietajú pomedzi fialové a červené koraly. Že vás tento zážitok vyčerpal? Nie je nič jednoduchšie, než si odpočinúť počas príjemnej masáže na brehu. Len čo začnete mať chuť na nejakú maškrtu, k baru to nebudete mať ďaleko. Na Motu Mahana je totiž bar plávajúci a servírujú tu skvelé daiquiri i čerstvú šťavu z kokosových orechov. Obsluha vám názorne ukáže, ako sa dá do orecha dostať.

 

2. Ostrov Harvest Caye – Belize

Ďalšia zo skrytých krás, ktoré zostávajú pre bežných smrteľníkov zahalené rúškom tajomstva, je súkromný ostrov spoločnosti Norwegian Cruise Line. Jeho vybudovanie zabralo vyše 4 rokov tvrdej práce a zhltlo zhruba 50 miliónov dolárov. V roku 2017 bol dokonca prístav na ostrove zvolený za najlepší výletný prístav v Karibiku. Aby bol ostrov čo najautentickejší, Norwegian Cruise Line sa spoločne s vládou snažila o maximálne zachovanie jeho pôvodného rázu. O vaše pohodlie sa tu bude starať vyše 400 zamestnancov spoločnosti. Nájdete tu luxusné komplexy s bazénmi, ale i obrovskú vyhliadkovú vežu s majákom, ktorá rozhodne stojí za návštevu.

 

3. Ostrov Ocean Bay – Bahamy

Milujete potápanie a šnorchlovanie? Radi objavujete zástupcov miestnej fauny a flóry? V tom prípade si nesmiete nechať ujsť návštevu ostrova Ocean Bay, na ktorom zakotvíte počas niektorej z plavieb spoločnosti MSC Cruises. Ostrov sa nachádza 65 míľ východne od Miami a jeho rozloha je zhruba 90 akrov. Medzi najväčšie atrakcie ostrova patria obrovské potápačské lokality s bohatým podmorským životom.

 

4. Ostrov Sir Bani Yas – Abú Zabí

Ostrov niekedy prezývajú aj Baniyas Island a predstavuje unikátnu púštnu rezerváciu asi 250 kilometrov juhozápadne od mesta Abú Zabí a 350 kilometrov od Dubaja. Súčasťou ostrova je aj luxusný hotel s bazénmi a kúpeľmi. Ostrov však zároveň slúži ako prírodná rezervácia s bohatými možnosťami fotografovania zástupcov tunajšej fauny. Vo voľnej prírode tu môžete obdivovať gazely, gepardy i žirafy. Pôvodne patril ostrov šejkovi Zayedovi, vládcovi Abú Zabí a zakladateľovi Spojených arabských emirátov. Rozloha ostrova predstavuje 87 štvorcových kilometrov, pričom zhruba polovica ostrova je vyhlásená za zmienenú prírodnú rezerváciu. Opäť vás sem zavezie niektorá z liniek MSC Cruises.

 

5. Ostrov Labadee – Haiti

Tento ostrov a zároveň obľúbené prázdninové letovisko vlastní spoločnosť Royal Caribbean Cruises. Stoja tu lode všetkých troch liniek - Royal Caribbean International, Celebrity Cruises a Azamara Club Cruises. Letovisko má spoločnosť prenajaté od haitskej vlády až do roku 2050. Čo patrí medzi jeho najväčšie lákadlá? Určite trhy, na ktorých môžu svoj autentický tovar predávať len miestni obyvatelia, ale tiež prenádherné pláže. Je tu niekoľko základní vodných športov, vodné ihrisko, alpská dráha a najväčšia lanovka typu zip-line nad vodou.

 

6. Ostrov CocoCay – Bahamy

Tento súkromný ostrov vlastní spoločnosť Royal Carribean. Bez preháňania možno povedať, že ide o ostrov, kde je o zábavu pre veľkých i malých postarané. Pokiaľ dávate prednosť objavovaniu po vlastnej trase, urobte si príjemnú prechádzku okolo majáka Great Stirrup Cay a prístavu Slaughter Harbor. Navštíviť môžete tiež tunajší aquapark Caylana alebo využite možnosť parasailingu a vychutnajte si nezabudnuteľné výhľady na ostrov a jeho okolie. Ostrov je tiež vhodný pre potápačov. Po náročnom dni si odpočiniete v kúpeľoch alebo hojdacích sieťach priamo na pláži, kde sa môžete občerstviť v netradičnom plávajúcom bare.

 

7. Castaway Cay – Bahamy

Ostrov Castaway Cay s rozlohou štyri kilometre štvorcové patrí spoločnosti Disney Cruises. Kedysi bol známy skôr ako Gorda Cay, v roku 1997 ho však kúpila spoločnosť Disney Cruises a nikto ho už nenazval inak ako Castaway Cay. Ďalšou raritou je, že tento ostrov bol vôbec prvým súkromne prenajatým ostrovom lodnej spoločnosti. Hoci jeho rozloha dosahuje 1 000 akrov, v súčasnej dobe z nich spoločnosť Disney Cruises využíva len 55 akrov, na ktorých pracuje asi 60 stálych zamestnancov. Pre hosťov je tu k dispozícii požičovňa bicyklov a vodných skútrov, dopriať si tu môžete tiež masáž s výhľadom na oceán, zašnorchlovať si alebo si vychutnať parasailing a prezrieť si ostrov z výšky. Deti určite poteší možnosť vyskúšať si obrovskú opičiu dráhu alebo ponorku, z ktorej môžu preskúmať morské dno.

 

8. Ostrov Great Stirrup Cay – Bahamy

Ďalší z bahamských skvostov vlastní spoločnosť Norwegian Cruise Line. Zaplávať si tu môžete s korytnačkami, preskúmať morské dno a jeho obyvateľov, dať si taco v bezplatnej taco reštaurácii, leňošiť na tunajších plážach alebo si požičať vodný skúter, kajak či vyskúšať parasailing. Samozrejmosťou sú hojdacie siete na pláži a možnosť ukryť sa pred priamym slnkom do luxusne vybavených chatiek.

 

9. Princess Cays – Bahamy

Princess Cays je turistické letovisko na južnom konci ostrova Eleuthera na Bahamách. Vlastní ho spoločnosť Princess Cruises, ktorá ho využíva ako prístav pre plavby v Karibiku. Návštevníci si tu nenechajú ujsť kúpanie v priezračne čistej vode, jazdu na kajaku, plavbu na plachetnici, vodné lyžovanie, šnorchlovanie alebo potápanie a leňošenie na pláži. K dispozícii sú tiež ihriská na volejbal a basketbal.

 

10. Ostrov Half Moon Cay – Bahamy

Zemepisný názov tohto ostrova je síce Little San Salvador Island, ale väčšina cestujúcich ho pozná pod označením Half Moon Cay. Jeden zo 700 bahamských ostrovov vlastnilo v minulosti hneď niekoľko lodných spoločností. Teraz patrí Carnival Cruise Line, ktorá tu vybudovala malý ostrovný raj. Ten sa stal obľúbenou zastávkou počas okružných plavieb v oblasti Karibiku. A čo si na ostrove môžete dopriať? Okrem leňošenia na prekrásnych plážach, potápania a šnorchlovania navštívte tiež vodný Water Park s pirátskou loďou a mnohými atrakciami pre veľkých i malých. Za zmienku určite stojí malebná Bone Fish Lagoon alebo možnosť zajazdiť si po ostrove na koni.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa