Ako na Nový rok, tak po celý rok: 6 tipov na Silvestra v exotike

2018-12-13 00:00:01 |   |    | 

Vianočný čas aj privítanie nového roka je za rohom a každý premýšľa, kam sa na Silvestra vyberie. Väčšina ľudí sa zrejme so starým rokom rozlúči klasickým spôsobom niekde na Slovensku, toto obdobie je však ideálne aj na cestu do exotiky. Veď nenadarmo sa hovorí: Ako na Nový rok, tak po celý rok.



 

Ak chcete stráviť príchod nového roka v teplom počasí a nie v mrazoch na Slovensku, skúste sa vybrať do čarovných exotických destinácii. Tam načerpáte potrebnú energiu na studené obdobie, ktoré nás čaká, aj na zvyšok roka. Týchto šesť destinácií vás rozhodne nesklame.

 

 

DUBAJ

Silvester v Spojených arabských emirátoch má nesporné výhody. Dubaj je jedným z miest, kde je veľa fantastických miest na obdivovanie a silvestrovský ohňostroj sa veľkosťou, impozantnosťou a efektmi približuje tým v Sydney či v Londýne. Ak budete mať navyše šťastie na teplé počasie a ste trošku otužilí, máte možnosť sa aj na Silvestra okúpať v mori. Teplota ovzdušia sa totiž obvykle pohybuje okolo 24 stupňov Celzia, ale pokojne môže vystúpiť ešte o pár stupňov vyššie.

 

KUBA

Ani na Kube sa nemusíte obávať škaredého počasia, v tomto období je tam veľmi príjemne, hoci sa sem–tam môže vyskytnúť mierny dážď. O zábavu je tam navyše vždy postarané - Kubánci žijú tancom, hudbou a spevom neustále, čo to potom musí byť v „najveselšiu noc“ roka! Okrem poriadneho žúrovania s pohárikom rumu a cigarou v ruke vás ale počas dovolenky na Ostrove slobody čaká aj množstvo iných zážitkov, na ktoré budete po celý rok spomínať.

 

SRÍ LANKA

Srí Lanka je ešte stále akýmsi nedotknutým rajom na Zemi, napriek tomu vás tu silvestrovská dovolenka ani nevyjde veľmi draho. Ostrov vás uchváti milými stále usmiatymi ľuďmi a tiež prekrásnymi plážami v lone panenskej prírody. Aj stretnutie s malými sloníčatkami, ajurvédske stravovanie, domorodá kultúra a nádherné chrámy patria k dôvodom, prečo na toto miesto nikdy nezabudnete.

 

JORDÁNSKO

Ak chcete stráviť Silvester v teple, výbornou destináciou je aj Jordánsko, kde sa teplota pohybuje okolo 20 stupňov Celzia. Nie je to síce pravá exotika s horúčavami a kúpaním v mori, ale istotne príjemnejšia ako mráz na Slovensku. Navyše je takéto počasie ideálne na spoznávanie pamiatok, ktorých má Jordánsko viac než dosť. Za všetky spomeňme tajuplnú Petru či púšť Wadi Rum.

 

THAJSKO

Ak stále nemáte dosť, vyberte sa ešte ďalej!  Mnoho  cestovateľov navštevuje na konci roka aj Thajsko, kde je v tomto období veľmi príjemné počasie. V Bangkoku býva v decembri okolo 26 stupňov, na plážach aj vyše 30. Ideálne je toto obdobie najmä pre oblasť Phuket, Khao Lak a Krabi. Vstúpte do nového roka vypúšťaním balónov šťastia a nočným kúpaním v Andamanskom mori!

 

BRAZÍLIA

Viete si predstaviť viac osláv nového roka ako v legendárnom Riu de Janeiro? Mesto síce preslávili tradičné februárové karnevaly, ale aj na Silvestra je v uliciach mesta viac než veselo. Čo tak zamávať starému roku ohňostrojom a tancom na legendárnej Copacabane spolu s ďalšími dvomi miliónmi ľudí? Caipirinha a biely piesok dotvoria úžasnú atmosféru, vďaka ktorej pochopíte, prečo je Silvester v Riu považovaný za najlepší na svete.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: Natália Bosáková

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa