Je zbytočné čakať na leto, týchto 8 destinácií treba navštíviť PRÁVE TERAZ

2019-03-04 00:00:01 |   |    | 

Do dovolenkovej sezóny nám ešte chýba pár týždňov, ale napriek tomu si už teraz môžete dopriať oddych s vôňou letných radovánok. V týchto destináciách vás v týchto dňoch privíta príjemné teplé počasie, takže do kufra vám stačí zbaliť plavky, pár tričiek a dobrú náladu. Ešte predtým ako aj naša príroda rozkvitne do jarnej krásy, poďte sa pokochať inými nádhernými lokalitami.



 

Amalfské pobrežie, Taliansko

 

Zatiaľ čo na Slovensku sa len ukazujú prvé slnečné lúče, v Taliansku už majú príjemné teplé dni. Jedným z najväčších tromfov v krajine je Amalfské pobrežie, ktoré spája pestrú architektúru s nádhernou prírodou a žiarivo modrým morom. Toto obdobie je ideálne na cestovanie pre dovolenkárov, ktorí nemajú radi priveľmi horúce počasie, ktoré tam panuje počas júla a augusta. Navyše sa vyhnete aj najväčším davom turistov. Využite možnosť prenajatia auta alebo sa prevezte loďou priamo pobreží, aby ste si mohli vychutnať všetku túto nádheru na sto percent. Nevynechajte najmä mesto Positano, ktorého história siaha do 9. storočia a kde nájdete viacero uličiek s pôvodnou architektúrou.

 

Belize

Medzi milovníkmi exotických dovoleniek jednoznačne víťazí Karibik. K aktuálne obľúbeným destináciám patrí Belize. Väčšina cestovateľov ho vyhľadáva kvôli nádherným plážam s čistou vodou. Lenže pokiaľ milujete skôr nejaký adrenalín alebo sa chcete počas dovolenky aj zabaviť, mali by ste ísť radšej na najväčší ostrov Ambergris Caye. Ten ponúka množstvo aktivít, vyskúšate tam rôzne športy, adrenalínové zábavky a spoznať ho môžete sami len počas potuliek na bicykloch.

 

Madeira, Portugalsko

Druhou európskou destináciou je Madeira s jej exotickou prírodou. Tá patrí k mimoriadne obľúbeným letným lokalitám, preto by ste ju mali radšej navštíviť v tomto období, aby ste ju mohli spoznať v pokojnejšej atmosfére. Celoročne ponúka veľmi príjemné teploty. Madeira je vhodná aj pre aktívnych dovolenkárov, ktorí tam nájdu viacero možností na turistiku. Lákadlom je tiež vynikajúca gastronómia a zaujímavé kultúrne pamiatky. Ak patríte medzi futbalových fanúšikov, tak nevynechajte návštevu múzea Cristiana Ronalda, ktorý sa tam narodil.

 

Maroko

Vytúžené teplo nájdete tiež v Afrike. Keď sa chcete vyhnúť tradičnému Egyptu alebo Tunisku, potom je vašou správnou voľbou Maroko. V tomto prípade máte na výber dve voľby. Prvou je dovolenka v niektorom z letných rezortov, odkiaľ podniknete výlety napríklad do Marakéša. Tam nemôžete obísť ich známe trhy s lokálnymi špecialitami a remeselnými výrobkami. Druhou možnosťou je spojiť dovolenku v Malage s krátkym výletom do Maroka. Miestni tour operátori ponúkajú denné zájazdy, ale aj pobyty na dve či tri noci.

 

Jamajka

Ďalšiu karibskú exotiku zažijete na Jamajke. Mexiko a Kuba sú už v oblasti dovolenkových rezortov výrazne ovplyvnené vkusom turistov. Kvôli tomu si len ťažko zachovávajú pôvodnú tvár a stávajú sa jednou z ďalších rovnako vyzerajúcich dovolenkových lokalít. Keď chcete zažiť pravú atmosféru týchto temperamentných krajín, vyberte sa na Jamajku. Ich služby sa už v kvalite doťahujú aj na známejšie exotické miesta, ale napriek tomu tam ešte stále nájdete silnú líniu pôvodných tradícií, ktoré ovplyvňujú aj turizmus.

 

Phuket, Thajsko

Thajsko patrí k vychyteným zimným dovolenkovým destináciám. Jeho výhodou je, že najväčšie náklady investujete do kúpy letenky. Potom už poľahky nájdete dobré ubytovanie aj v chatke priamo na pláži a lacnú chutnú stravu od domácich kulinárov. Každý deň si zo svojho prechodného domova pozriete romantické západy slnka a vyčistíte si hlavu od záležitostí, ktoré na vás čakajú doma. Najobľúbenejšou lokalitou je Phuket, ktorý je známy vysoko kvalitnými službami a stále nádhernou prírodou.

 

Tulum, Mexiko

Vychytenou destináciou pre náročnú klientelu sa stal mexický Tulum. Ten objavilo viacero známych hotelových reťazcov, ktoré tam vybudovali svoje nové luxusné pobočky. Popri tom však zostáva stále veľký priestor aj pre bežnú klientelu, takže do Mexika vďaka tomu prúdia pravidelne počas zimy tisíce turistov. Tulum je obľúbený nielen kvôli krásnym plážam, ale aj vďaka viacerým historickým pamiatkam. Navyše odtiaľ môžete podniknúť viacero organizovaných výletov za mayskou kultúrou.

 

Varadero, Kuba

Kuba sa už natrvalo vpísala do sŕdc Slovákov. Varadero patrí k top zimným destináciám, kde sa radi chodievame zohriať a užiť si pravú romantiku Karibiku. Pokiaľ máte odvahu, choďte spoznávať krajinu na vlastnú päsť. Pripravte sa na osobitú povahu domácich obyvateľov, ktorí majú na všetko čas a prispôsobte sa týmto podmienkam. Zahoďte nervozitu a len si užívajte pohodu a neobjavenú krásu okolo vás.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa