Cestujte výhodne: 10 destinácií, ktoré sa najviac oplatia

2019-12-06 12:00:00 |   |    | 

Väčšina z nás by zrejme najradšej precestovala celý svet, ale to obvykle z časových, ale aj finančných možností nebýva možné. Minimálne druhú z ťažkostí je možné aspoň čiastočne vyriešiť a vyberať sa do krajín, kde sa to najviac oplatí. Prestížny Lonely Planet zostavil rebríček s desiatkou najvýhodnejších miest.



 

1. Provincia East Nusa Tenggara, Indonézia

Indonézsky región East Nusa Tenggara zostáva v tieni slávnejšieho Bali, no aj tu nájdete nádherné pláže a úžasný podmorský život. Navyše si tu môžete užiť oveľa väčší pokoj a na mnohých miestach budete jedinými turistami.

 

2. Budapešť, Maďarsko

Na rozdiel od mnohých iných európskych metropol bude susedná Budapešť priateľská aj k vašej peňaženke. Za pár eur si môžete užiť termálne kúpele aj posedenie pri dobrom jedle a krásy historických budov vám budú dokonca k dispozícii úplne zadarmo.

 

3. Madhjapradéš, India

Možno to mnohých prekvapí, no indický štát Madhjapradéš je skvelou destináciou na safari – a navyše tu zaňho zaplatíte omnoho menej ako v Afrike. V tunajších prírodných rezerváciách môžete pozorovať tigre, diviaky či opice a svoj výlet zavŕšite aj návštevou niektorého z nádherných chrámov a historických mestečiek.

 

4. Buffalo, Spojené štáty americké

Americké Buffalo je na vzostupe a dá sa očakávať, že so zvýšeným turistickým ruchom neskôr porastú aj ceny. Zatiaľ si tam môžete len za pár dolárov užiť rôzne gastronomické zážitky aj návštevu interaktívneho detského múzea či domov Franka Lloyda Wrighta. Len na skok od mesta sú navyše slávne Niagarské vodopády.

 

5. Azerbajdžan

Azerbajdžan ponúka výbornú kvalitu ubytovania, stravovania aj zážitkov za veľmi dobré ceny. Metropola Baku na pobreží Kaspického mora je domovom architektonických skvostov, moderných múzeí a kozmopolitnej atmosféry. Za jeho bránami sa zas môžete tešiť na starobylé dedinky a množstvo prírodných unikátov na čele s pohorím Kaukaz.

 

6. Srbsko

Belehrad bol celé stáročia križovatkou hlavných európskych ciest, Srbsko dnes napriek tomu ostáva trošku bokom od hlavných turistických trás. Návštevníkom pritom ponúka kúpele, starobylé kláštory či vinice a obísť zaiste nemožno ani množstvo pamiatok z éry Juhoslávie.

 

7. Tunisko

Tunisko je nádhernou vstupnou bránou do Afriky, ktorá toho v porovnaní so susednými štátmi ponúka za rovnaké peniaze o niečo viac. Užiť si tam pritom môžete nielen prekrásne more, ale aj vzácne staroveké pamiatky z čias Kartága či saharské duny.

 

8. Cape Winelands, Juhoafrická republika

Juhoafrickú republiku preslávilo safari za dobrú cenu, no turisti tam nájdu oveľa viac. Neďaleko rušného Kapského mesta leží vinársky región s historickými centrami Franschhoek a Stellenbosch, kde si môžete vychutnať skvelé víno a pokrmy v nádhernom prostredí.

 

9. Atény, Grécko

Najlepšie veci v Aténach sú zadarmo. Metropola Grécka je akýmsi obrovským otvoreným múzeóm, kde môžete obdivovať vzácne stavby od staroveku až do súčasnosti. Za vstup na Akropolu síce do peňaženky siahnete, no pohľad na slávny Parthenon z diaľky je úplne bezplatný a jednoducho nádherný.

 

10. Zanzibar, Tanzánia

Exotický ostrov Zanzibar je miestom, na ktoré sa nezabúda. Starobylé uličky metropoly Stone Town, lahodné pitie a jedlo a predovšetkým prekrásne pláže – to všetko vám bude k dispozícii za zlomok ceny, ktorú by ste zaplatili v známejších turistických destináciách.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: Lonely Planet

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 17. apríl. 2024. Meniny má Rudolf.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa