Veľký cestovateľský horoskop: Kam vás posielajú hviezdy?

2020-01-03 00:00:01 |   |    | 

Pre každé znamenie zverokruhu sú charakteristické isté vlastnosti, ktoré ovplyvňujú všetky aspekty života. Aj toho cestovateľského. Niekto si potrpí na luxus, inému ide predovšetkým o výnimočné zážitky a ten ďalší si chce hlavne oddýchnuť. Podľa toho si treba vyberať aj dovolenku. Kam hviezdy posielajú vaše znamenie?



 

Baran (21. marec – 20. apríl)

Baran je večným dieťaťom. Zarytý optimista, ktorý stále hľadá dobrodružstvo, prekypuje energiou a ani v dospelosti mu nechýba detská zvedavosť. Cestovanie preto zbožňuje, pred ležaním na pláži však jednoznačne uprednostní spoznávanie nových miest a ľudí. Môže sa teda vydať prakticky kamkoľvek, ideálnou destináciou je ale preňho Nový Zéland, ktorý ponúka na malej ploche obrovské množstvo adrenalínových aktivít. Tie dynamický, divoký a aktívny baran miluje!

 

Býk (21. apríl – 20. máj)

Pre býka je typický pragmatizmus a rozvaha, má však tiež tendenciu vychutnávať si potešenia tohto sveta. Tieto povahové črty ovplyvňujú aj jeho cestovanie. Býk má vždy všetko presne naplánované a itinerár je jeho alfou aj omegou. Ideálnu dovolenku by mohol stráviť vo vlaku ako Orient Express alebo tiež na výletnej lodi. Zastávky sú presne dané, zároveň tu však je čo vidieť a zažiť a býk pritom ani nepríde o svoje pohodlie.

 

Blíženci (21. máj – 20. jún)

K najvášnivejším cestovateľom patria blíženci. Sú totiž veľmi neposední, zvedaví a rýchlo sa nudia. Neustále sa ženú za niečím novým, milujú zmeny a vzrušenie. Chcú vyskúšať všetko – cestovanie s batohom cez hory aj superluxusnú dovolenku na exotickom ostrove. Najlepším darčekom by pre nich bola cesta okolo sveta, ak to ale peňaženka nedovoľuje, poteší ich aj výlet do „mesta, ktoré nikdy nespí.“ New York je predsa plný zaujímavých ľudí, miest a podujatí!

 

Rak (21. jún – 22. júl)

Pre rakov je typická túžba po bezpečí, ktorú im poskytujú blízki a domov, preto je pre nich cestovanie občas trochu náročné. Neistota, vzrušenie a spontánnosť nie je nič pre nich a nové miesta radšej spoznávajú pomaly a po dôkladnej príprave. Veľkú pozornosť by mali venovať aj výberu „domáckeho“ ubytovania. Rakovi sa bude páčiť Mníchov s jeho históriou a kultúrou, výnimočné zážitky mu ale môže priniesť aj oddych v lone prírody – napríklad na čarovnom Islande.

 

Lev (23. júl – 22. august)

Pre leva je typická silná osobnosť. Nie je ochotný podriaďovať sa a verí vo svoju výnimočnosť. Aj preto si rád dopriava to najlepšie a tým pravým je preňho luxusná dovolenka plná výnimočných zážitkov. Môže to byť kasíno v Las Vegas, prehliadka Dubaja z paluby vrtuľníka, plavba jachtou po Stredozemnom mori alebo dobrodružná výprava na Severný pól – lev, skrátka, musí mať pocit, že si užíva to, čo iní nie.

 

Panna (23. august – 22. september)

Panna je veľmi praktická a racionálna, na seba aj na ostatných ale kladie vysoké nároky. Ľudia, narodení v tomto znamení, bývajú veľmi dobrými organizátormi a radi plánujú. To sa prejavuje aj pri cestovaní – panny sa priam vyžívajú v príprave presného harmonogramu dopravy, ubytovania aj programu. Skvelou destináciou je Tokio alebo bližšie Švajčiarsko. Obe miesta sú známe tým, že si potrpia na presnosť a poriadok, a práve to panny milujú.

 

Váhy (23. september – 23. október)

Ľudia, narodení v znamení váh, sú veľmi sentimentálni cestovatelia, majú veľký zmysel pre krásu, pohodu a harmóniu. Tie nachádzajú najmä v lone prírody, ale poskytnúť im ich môže aj umenie. Vybrať váham tú správnu destináciu preto nebýva až taká veda. Ak  by to ale malo byť len jediné miesto, zvoľte Paríž. Do tohto mesta a jeho romantických zákutí, priateľských obyvateľov a množstva umeleckých múzeí sa váhy jednoducho zamilujú.

 

Škorpión (23. október – 22. november)

Ľudia v znamení škorpióna neznášajú priemer a radi vyhľadávajú extrémy. Milujú záhady, ktoré pošteklia ich intelekt, a všetko radi intenzívne prežívajú. To sa prejavuje aj pri cestovaní – ideálnou je pre nich destinácia, ktorá ponúka tajomné miesta, vášeň a dobrodružstvo. Nájsť to môžu napríklad v juhoamerickom Peru. Planina Nazca aj Machu Picchu ukrývajú množstvo tajomstiev, no v krajine nie je núdza ani o bujarú zábavu. A to predsa vášnivého škorpióna láka.

 

Strelec (23. november – 21. december)

Strelec je spomedzi všetkých znamení najväčším cestovateľom. Túži po slobode a dobrodružstvách, miluje šport, turistiku a prírodu, preto by dokázal na cestách stráviť aj celý život. Poteší ho akýkoľvek výlet či dovolenka – more aj hory, príroda aj pamiatky, zábava aj oddych... Pri strelcovi sa skutočne medze nekladú, a tak je všetko len otázkou peňazí. Ak by sme ale mali vybrať konkrétnu krajinu, bolo by to Rakúsko. S jeho dokonalou prírodou, pôsobivými historickými pamiatkami aj rušnou metropolitnou Viedňou.

 

Kozorožec (22. december – 20. január)

Kozorožec je najpraktickejším znamením zverokruhu a nohami vždy stojí pevne na zemi. Vo veciach má poriadok a zo všetkého sa snaží vyťažiť maximum. To platí aj pri cestovaní – najviac ho pri srdci zahreje „veľa muziky za málo peňazí“ napríklad v podobe luxusného last minute zájazdu trebárs na Maldivy. Špeciálnym tipom je indonézsky región East Nusa Tenggara, krásny ako Bali, no oveľa lacnejší, vďaka čomu je podľa Lonely Planet najvýhodnejšou destináciou roka.

 

Vodnár (21. január – 19. február)

Vodnári k šťastiu potrebujú dostatok voľnosti a neznesú obmedzovanie. Milujú spoločnosť a spoznávanie nových ľudí. Najlepšie sa preto cítia na cestách, kde získajú nových známych a kamarátov. Priam dokonalé sú pre nich pobyty typu Work & Travel alebo dobrovoľnícke misie, kde spoznajú aj menej navštevované miesta. Skvelým tipom sú napríklad Spojené štáty americké, kde si môžu vodnári za pár dolárov kúpiť auto a cestovať za novými zážitkami, koľko sa im zapáči.

 

Ryby (20. február – 20. marec)

Ľudia v znamení rýb sú tvorivé tvory s bohatou fantáziou. Do veľkej miery sa nechávajú riadiť intuíciou a je im blízke všetko duchovné. Ideálne sú preto pre nich destinácie, kde môžu rozjímať a skúmať veci medzi nebom a zemou. Našim tipom je India, pozor však na to, že rybám chýba pragmatizmus a ten je v tejto krajine mimoriadne potrebný. Určite by sa tam preto nemali vydávať na vlastnú päsť.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images, Thinkstock

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa