Trendy na rok 2020: Airbnb odhalilo, ktoré mestá sú u cestovateľov najpopulárnejšie

2020-01-08 00:00:01 |   |    | 

Trendy v cestovaní môžeme určovať podľa rôznych ukazovateľov. Spoločnosť Airbnb odhalila rebríček tých miest, v ktorých v porovnaní uplynulých rokov najvýraznejšie stúpol počet rezervácií cez ich systém ubytovania v súkromí. Z nich vytvorili dvadsiatku najpopulárnejších, ktoré budú trendovými destináciami aj v roku 2020.



 

1. Milwaukee, Wisconsin, USA, 729 percent

Nečakaným víťazom tohto rebríčka sa stalo americké mesto Milwaukee. Nárast rezervácií až o 729 percent spôsobilo najmä dôležité politické podujatie, ktoré očakávajú v júli budúceho roka. Zasadnutie demokratickej strany spôsobilo, že už počas posledných mesiacov výrazne stúpol počet rezervácií ubytovania v súkromí. Samotné mesto ponúka aj mnoho zaujímavostí na využitie voľného času. Môžete si tam pozrieť niekoľko galérií, v Milwaukee sídli veľa štýlových podnikov a v centre a okolí sa nachádza vyše sto kilometrov cyklistických trás, ktoré ho umožňujú spoznávať aj takýmto zaujímavým spôsobom.

 

2. Bilbao, Španielsko, 402 percent

Španielsko už našlo svoju novú jednotku. Po jeho stáliciach ako Madrid, Barcelona, Valencia a Malorka prichádza do centra pozornosti Bilbao, kde medziročný nárast rezervácií predstavuje 402 percent. To ho zároveň pasuje aj do pozície Európskeho mesta pre rok 2020. Návštevníkov tam láka najmä umenie. Slávne Guggenheimovo múzeum si vybudovalo takú prestíž, že sa tam vďaka tomu združuje množstvo milovníkov obrazov a sôch, ktorí prenášajú vzrušujúce debaty aj do ulíc Bilbaa. Tie ožívajú pod návalom turistov a menia ho na modernú atraktívnu metropolu. Druhú veľkú skupinu turistov tvoria športoví fanúšikovia, ktorí cestujú na zápasy domáceho futbalového klubu.

 

3. Buriram, Thajsko, 383 percent

Cestovatelia presýtení dobre známymi oblasťami často hľadajú niečo nové a unikátne, kde ešte môžu vystihnúť pravú pôvodnú atmosféru tohto regiónu. Tí, ktorí sú už unudení thajskými plážami a preľudneným Angkor Wat, prichádzajú do mestečka Buriram. Tam sa taktiež nachádza khmérsky chrámový komplex, ktorý je po Kambodži druhou najvýznamnejšou pamiatkou tohto druhu. Zároveň sa v tomto regióne pravidelne konajú preteky MotoGP, ktoré taktiež lákajú ešte viac turistov.

 

4. Sunbury, Austrália, 356 percent

Neďaleko mesta Melbourne sa nachádza ďalší cestovateľský hit budúceho roka. Sunbury je známou vinárskou oblasťou, ktorá spopularizovala pestovanie viniča v krajine. Okrem absolvovania vínnych ciest máte k dispozícii ďalšie zaujímavé trávenie voľného času. V blízkosti tohto mesta sa nachádza divočina, kde môžete vidieť v prírode množstvo nádherných zvierat a taktiež tam zažijete pravú viktoriánsku atmosféru tejto oblasti.

 

5. Rumunsko, 298 percent

Airbnb sledovalo aj celkový záujem o niektoré krajiny. Ľuďom sa v uplynulých mesiacoch začalo viac páčiť v Rumunsku. To doteraz stálo na okraji záujmu, ale keďže už skúsení turisti preskúmali veľkú časť Európy, vybrali sa aj do týchto menej známych končín. Vďaka tomu sa zvýšil počet ubytovaní v súkromí o takmer 300 percent. Cestovatelia si pochvaľujú najmä nedotknutú prírodu, nádherné historické mestá a veľkou výhodou sú priateľskí domáci obyvatelia, ktorí ich motivujú na to, aby sa tam často vracali späť.

 

6. Si-an, Čína, 255 percent

Mesto Si-an je vo svete známe ako domov terakotovej armády. Práve tam odhalili legendárne vojsko, ktoré patrí medzi najzaujímavejšie historické diela na svete. No Airbnb upozorňuje na to, že odvtedy sa už Si-an stalo moderným čínskym mestom, ktoré priťahuje turistov aj z iného dôvodu. Za posledné roky sa stal významným kulinárskym centrom v krajine. Vďaka tomu tam rozbehli organizovanie gastronomických tour, ktoré zároveň odhaľujú aj nočnú tvár tohto zaujímavého miesta.

 

7. Eugene, Oregon, USA, 213 percent

Gastronómia je jedným z hlavných dôvodov zvýšenia záujmu aj v prípade amerického mesta Eugene. To sa stalo dôležitým obchodným bodom v krajine, čo si vyžiadalo rozvoj kulinárskeho biznisu. Pribudlo tam niekoľko moderných podnikov, ktoré z neho urobili kuchársku perlu Oregonu. Navyše v súlade s modernými trendmi sa tunajšie podniky špecializujú na organické suroviny a podporujú celkovú myšlienku ekologického zeleného mesta.

 

8. Luxembursko, 167 percent

Iba málo krajín si dokáže uchovať taký šarm ako Luxembursko. Tradície tam chodia stále ruka v ruke s modernými trendmi a ukazujú, ako by mala vyzerať atraktívna destinácia pre každý typ turistov. Môžete sa tešiť na nádherné hrady, úžasnú prírodu, zaujímavé múzeá, ale aj moderné atrakcie, ktoré sú spojené kvalitnými službami. A to všetko navyše na malej ploche, takže sa tam môžete spokojne pohybovať aj miestnymi spojmi.

 

9. Guadalajara, Mexiko, 158 percent

Hipsterské mesto Guadalajara najviac spopularizovali práve jeho obyvatelia. Oproti obrovskému Mexico City pôsobí pokojne a dodáva vám pocit, že sa dokážete s domácimi obyvateľmi viac zžiť a pochopiť ich mentalitu. Pravidelne sa tam koná množstvo zaujímavých festivalov a podujatí, ktoré lákajú stále viac turistov. Okrem toho sa mení na ekologické mesto, ktoré stále viac rešpektuje chodcov a cyklistov a uprednostňuje ich na úkor obmedzení automobilovej dopravy.

 

10. Vanuatu, 140 percent

Airbnb sa už postupne rozmáha aj do exotickejších oblastí, vďaka čomu ponúka lacné možnosti na ubytovanie pre všetky typy turistov. Vanuatu sa umiestnilo na chvoste desiatky najlepších skokanov v tomto rezervačnom systéme. Ľudia si tam začali objednávať nocľah o 140 percent viac ako v minulosti. K dispozícii majú najmä pestré využitie voľného času v prírode. Môžu plávať, opaľovať sa, kajakovať, člnkovať, potápať sa alebo len tak pešo či na bicykli spoznávať niektorý z ostrovov nezabudnuteľného Vanuatu.

 

11. Cali, Kolumbia, 137 percent

12. Cape Canaveral, Florida, 136 percent

13. Aberdeen, Škótsko, 119 percent

14. Courtenay, Kanada, 114 percent

15. Ubatuba, Brazília, 108 percent

16. Les Contamines-Montjoie, Francúzsko, 108 percent

17. Tokio, Japonsko, 103 percent

18. Kerala, India, 95 percent

19. Malindi, Keňa, 88 percent

20. Maastricht, Holandsko, 55 percent

 

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa