Vzrušujúce novinky: 5 najzaujímavejších hotelov Európy, ktoré otvoria tento rok

2021-01-07 08:01:00 |   |    | 

Je tu nový rok a všetci veríme, že bude k cestovaniu priaznivejší. Nádej si zachovávajú aj hotelieri, ktorí pre nás pripravili niekoľko zaujímavých noviniek. V nasledujúcich mesiacoch pribudne na mapu ubytovacích zariadení hneď päť skvostov.



 

Six Senses, Shaharut, Izrael

Shaharut je malá osada v údolí Arava asi 80 kilometrov severne od Ejlatu. Od  ďalších turistických centier ako Tel Aviv, Jeruzalem či jordánska Petra je toto miesto vzdialené vyše troch hodín autom, aj tak však práve tu otvorí v marci 2021 svoj nový rezort so 60 apartmánmi a vilkami renomovaná sieť Six Senses.

Hosťom ponúkne modernú verziu nomádskych obydlí s odkazom na komunitu Nabatejcov, ktorí túto oblasť obývali pred 2000 rokmi. Rezort je vybudovaný v súlade s prírodou a s miestnymi tradíciami. Interiér zdobí kameň, drevo a meď, dvere sú vyrobené z vyše 200-ročného teakového dreva zo starých lodí, domov či mostíkov.

Popri unikátnej architektúre Six Senses Shaharut láka najmä na autentické zážitky z púšte Negev, hôr a pieskových dún. Okrem turistiky či výletov na ťavách rezort ponúkne aj množstvo zážitkových programov ako napríklad joga pri východe slnka, extrémne športy, nočné pozorovanie hviezd či návšteva neďalekého kibucu.

 

Four Seasons, Madrid, Španielsko

Four Seasons je medzinárodná sieť, ktorá prevádzkuje viac ako 100 hotelov a letovísk po celom svete. Po ôsmich rokoch príprav a prác k nim pribudlo aj prvé zariadenie v Španielsku, a to hneď v srdci hlavného mesta. Four Seasons Hotel Madrid je situovaný v nádhernej historickej budove, no jeho cieľovou skupinou sú najmä milovníci luxusu, zábavy a nakupovania.

Hotel a prestížne rezidenčné bývanie pod hlavičkou Four Seasons je totiž súčasťou Centro Canalejas, ktoré sa má stať novým spoločenským centrom obyvateľov, ale aj návštevníkov Madridu. V komplexe siedmich nákladne zrekonštruovaných historických budov sídlia viaceré finančné inštitúcie, ale nachádza sa tu aj exkluzívna nákupná galéria a viaceré reštaurácie pre najnáročnejších.

Samotný hotel ponúka ubytovanie v 200 luxusných izbách a apartmánoch a k päťhviezdičkovým službám čoskoro pribudne aj Spa centrum, ktoré bude s rozlohou 1.400 metrov štvorcových najväčším v meste. 24 hodín denne ponúkne osem miestností, pričom jedna z nich bude vyhradená len pre páry. K dispozícii bude aj 14-metrový bazén s presklenými stenami a čerešnička na torte – terasa na ôsmom poschodí s výhľadom na nádherný Madrid.

 

Hotel Aristide, ostrov Syros, Grécko

Grécky ostrov Syros je súčasťou súostrovia Kyklady a má približne 20.000 obyvateľov. Napriek svojej kráse nepatrí k najznámejším cieľom turistov, vďaka čomu si tu ešte stále môžete užiť nefalšovaný ostrovný pôvab. To najlepšie ponúkne aj hotel Aristide, situovaný v historickom centre mestečka Ermoupoli.

Hotel sídli v starej rezidencii z 19. storočia v aristokratickej štvrti Vaporia, ktorú kedysi obývali bohatí lodiari a priemyselníci. Súčasní majitelia holdujú umeniu - pri renovácii skombinovali moderný dizajn s eleganciou starého sveta a budovu s dominantným mramorovým schodiskom a dórskymi stĺpmi premenili na architektonický skvost.

Hostia majú k dispozícii deväť apartmánov, umeleckú galériu a ateliér, ako aj dva bary. Záhradný v tieni stromov a strešný s výhľadom na more. Pláž ako aj centrum malebného prístavného mesta Ermoupoli sú vzdialené osem minút chôdzou.

 

Ratxó, Malorka, Španielsko

Obľúbený stredomorský ostrov Malorka ponúka množstvo ubytovacích alternatív v rôznych cenových kategóriách. Tento rok k nim pribudne luxusný rezort Ratxó s 25 izbami vo vidieckom štýle, vybudovaný v lone prírodnej rezervácie Puig de Galatzó obklopenej pohorím Serra de Tramuntana.

Aj vzhľadom k okoliu je rezort vybudovaný s maximálnym ohľadom k prírode a pyšní sa prívlastkom „ekologický“. Ten získal nielen vďaka využitým materiálom a zariadeniu, ale aj úzkou spoluprácou s miestnou komunitou. Vyše 70 percent zamestnancov pochádza z blízkeho okolia a lokálne produkty tvoria aj základ menu v reštauráciách a baroch.

V pláne je tiež využitie obnoviteľných zdrojov pre ohrev vody, elektrinu a vykurovanie, kompostovanie, maximálne využitie odpadových potravín, ale aj preprava hostí hybridnými a elektrickými vozidlami.

 

Snowdonia, Conwy, Wales

Na záver potešíme aj milovníkov aktívnej dovolenky. Adventure Parc Snowdonia neďaleko malebného mesta Conwy je im už určite dobre známy. V srdci waleských hôr totiž ponúka množstvo zaujímavých aktivít.

Návštevníci si môžu vyskúšať surfovanie, zipline, cyklistiku, zlaňovanie, horolezectvo, jaskyniarstvo, ale aj extrémne šmykľavky. Niektoré atrakcie sú vhodné aj pre najmenších, iné sú zas šité na mieru fanúšikom adrenalínu. O zábavu je však v každom prípade postarané na niekoľko dní.

Doteraz bolo ubytovanie možné len vo forme glampingu, náročnejší hostia teda od konca marca 2021 určite ocenia otvorenie hotela Hilton Garden Inn, ktorý ponúkne 106 pohodlných izieb s výhľadom na umelú lagúnu a okolité lesy, ako aj wellness centrum, bar a reštauráciu.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa