Deťom vstup zakázaný: Najstaršia lodná spoločnosť ponúka plavby iba pre dospelých

2021-03-18 12:01:00 |   |    | 

Britská lodná spoločnosť P&O Cruises je najstaršou na svete, výletné plavby prevádzkuje už od roku 1837. V súčasnosti do jej flotily patrí sedem lodí a pre mnohých je určite zaujímavé, že dve z nich sú určené výhradne dospelým.



 

Dovolenka na lodi je snom mnohých, a to vrátane rodičov s deťmi, ktoré nájdu na palube nekonečné množstvo zábavy. Džavot najmenších však nie je po chuti každému a čoraz väčšiu popularitu získavajú dovolenky „only adults“, teda len pre dospelých. Tomu sa prispôsobujú aj lodné spoločnosti - najstaršia z nich P&O Cruises má v ponuke hneď dve výletné lode, kde mladších ako 18 rokov nestretnete.

 

Arcadia

Takmer 290 metrov dlhá loď Arcadia má celkovú kapacitu 2.094 hostí, o ktorých sa stará personál v počte 866. Dospelým hosťom je prispôsobené celé zariadenie lode, nenájdete tu žiadne tobogány či detské ihriská.

Zato však môžete presuny medzi zastávkami tráviť relaxáciou v rozľahlom spa centre s kúpeľmi a saunami, umeleckej galérii s 3000 dielami, trojpodlažnom divadle, kine či kasíne. K dispozícii sú rôzne zábavné programy, a tak je len na vás, či sa večer vyberiete na tanečnú zábavu, do kabaretu či na dražbu.

Na svoje si prídu aj gurmáni, ktorí majú na výber tri reštaurácie. Prvá sa zameriava na klasickú gastronómiu, druhá ponúka delikatesy z grilu a v tretej s názvom Singhu môžete ochutnať autentické indické jedlá.

Loď Arcadia sa využíva pri plavbách po Stredozemnom mori, Baltickom mori a nórskych fjordoch a po Karibiku. Najlacnejšou je trojdňová plavba spojená s návštevou vianočných trhov v mestách západnej Európy od 349 libier na osobu, najdrahšia potom začína na 5.549 librách a zahŕňa 28 nocí v Karibiku.

 

Aurora

Druhou alternatívou iba pre dospelých je 270 metrov dlhá výletná loď Aurora s kapacitou 1.874 hostí a 860-členným personálom. Jej srdcom je presklené átrium naprieč štyrmi palubami, ktoré ponúka nádherné výhľady na okolie.

Najlepšie si ich vraj vychutnáte pri dobrom nápoji v tunajšom bare, okrem neho je však k dispozícii aj vináreň a niekoľko originálnych reštaurácií.

Nekonečnú zábavu sľubuje divadlo pre 652 hostí, kde sa konajú predstavenia kabaretu, stand-up komikov, interaktívne hry, kvízy a talentové show. Podobný program ponúka v komornejšom vydaní aj Carmen´s show lounge a milovníci kinematografie zas ocenia menšie kino.

Loď Aurora sa plaví predovšetkým po Európe, naplánované sú však aj cesty do Hongkongu, Dubaja či Austrálie. Najnezabudnuteľnejšie zážitky sľubuje plavba okolo sveta. Za 99 nocí zaplatíte od 11.604 libier na osobu.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: P&O Cruises

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa