Najlepšia pláž Veľkej Británie. Skočte si do Walesu za tým najlepším, čo ostrovy ponúkajú

2014-06-30 13:00:00 |   |    | 

Pláž neznamená pre nás všetkých to isté. Vo Veľkej Británii to platí dvojnásobne, keďže tunajšie pláže nepatria práve do skupiny tradičných dovolenkových destinácií. Príroda tu vytvorila podmienky, ktoré neulahodia všetkým. Avšak tí, čo radi hľadajú nájdu pláž snov aj v chladnejších vodách Keltského mora.



Víťazom britskej ankety sa stalo prístavné mestečko Tenby na juhu Walesu. Tunajšia Prístavná pláž, Harbour beach, sa právom môže radiť medzi tie najkrajšie v Európe. V celom okrese Pembrokeshire sa nachádzajú ohromujúce pláže s dokonalou prímorskou  atmosférou, no práve Tenby si svojimi kvalitami vyslúžilo najvyššie miesto. Istotne za tým nestojí len táto jedna pláž. Tenby je obkolesené hneď troma, severnou, južnou a plážou pod hradom. To zaisťuje, že aj počas veterných dní tu nájdete miestečko, ktoré naplní vašu predstavu dokonalej dovolenky.  Všetky pláže sú dobre vybavené a dá sa na nich venovať rôznym aktivitám. Pozor treba dať len na príliv, ktorý vám môže obrať o veľa priestoru.

Z histórie

Historické jadro postavili už Normani, ktorí sa v okolitých vodách venovali prevažne rybárčeniu. Neskôr tunajšia pokojná atmosféra tak učarovala viktoriánskemu obyvateľstvu, že sem začali prichádzať a odvtedy sa to tu hmýri turistami a rodinami. Pomedzi staré hradby boli vybudované viaceré promenády a chodníčky, ktoré prepájajú jednotlivé pláže a dodávajú Tenby správny nádych prímorského rezortu. Množstvo turistov prilákalo aj obchodníkov a tí tu vytvorili mnoho menších podnikov. Čiže počas prílivu sa môžete poprechádzať mestečkom a pritom sa príjemne občerstviť po dlhom dni na pláži.

Kam sa teda pozrieť?

Aktívnejším turistom má mestečko tiež čo ponúknuť. Športoví nadšenci môžu vyskúšať golf, kajakovanie, prenajať si motorový čln, alebo sa nechať zviesť na klasickom banáne, prípadne menej tradičnom plávajúcom predmete. Návštevníci túžiaci len po pokoji môžu zájsť na rybačku, alebo na výlet po strašidelných domoch mesta Tenby. Prechádzka mestom vás privedie k historickému tudorovskému domu alebo k múzeu s výstavou ako stvorenou pre deti – pirátmi. Zážitkom je aj výlet loďou na neďaleký ostrov obývaný mníchmi, Caldey Island. Mnísi tu vyrábajú v okolí preslávenú čokoládu a voňavky.

 

Zdroj/autor: visitpembrokeshire.com, dailymail.co.uk, SiSa

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa