Lacnejšia alternatíva ubytovania a predsa krása. Najkrajšie hostely Európy, v ktorých sa radi ubytujete.

2014-07-02 09:00:00 |   |    | 

Zrejme každý cestovateľ má s nimi nejakú skúsenosť. Hostely ponúkajú cenovo najprijateľnejšiu ponuku ubytovania. Stačí sa vzdať kúska komfortu a za odmenu dostanete príjemné bývanie, často v spojení s jednoduchými raňajkami a zmesou rôznych kultúr, kde si môžete nájsť nových priateľov. Ako skúsení turisti však istotne viete, že toto ubytovanie často odráža aj obraz krajiny, kde bývate. Nie vždy sú ich služby na rovnakej úrovni a zatiaľ čo niekde dostanete zopár bonusov navyše trebárs v podobe zľavneného cestovného alebo drinku v bare, inde sa musíte uspokojiť s nie príliš čistým prostredím a horšími službami. Anglické noviny The Guardian teda zostavili rebríček tých najlepších hostelov, na aké môžete v Európe natrafiť.



The Independente Hostel, Lisabon, Portugalsko

Hostel, ktorý sa už dlhodobo objavuje v tomto rebríčku. Jeho najväčšou výhodou je špecifický dizajn, ktorým sa snažia zostať nezabudnuteľnými. Zaujímavo riešené izby ponúkajú minimalistické, no veľmi originálne doplnky. Väčšina z nich je vyrobená z dreva. V ponuke sú viacposteľové izby, ale aj súkromné luxusnejšie apartmány. Jeho súčasťou je bar, kvalitná reštaurácia, otvorená záhrada a terasa pre hostí.

Plus, Berlín, Nemecko

Sieť hostelov Plus sa nachádza na viacerých miestach v Európe. Nájdete ich dokonca aj v susedných Čechách. Ten najvyšší štandard si však udržala nemecká pobočka. Nie je totiž samozrejmosťou, aby súčasťou hostelov bol aj bazén. Maximálne šesťposteľové izby ponúkajú aj viac súkromia. Okrem bazéna je veľkou výhodou aj niekoľko bonusov k ubytovaniu. Jedným z nich sú aj hodiny jogy, ktoré sa zadarmo konajú v určené dni v týždni.

Gallery Hostel, Porto, Portugalsko

Ako už napovedá samotný názov, tento hostel je baštou pre všetky umelecky založené duše. Jeho chodby vás totiž neprekvapia nepríjemnou špinou, ale pozdvihnú vašu náladu obrazmi, ktoré sú ich súčasťou. Pestré maľby od rôznych umelcov nájdete rozmiestnené po celej ploche a tvoria aj súčasť malého nádvoria, kde sa nachádza relaxačná zóna s veľkým gaučom. Hostel sa nachádza v historickej budove a tak odvšadiaľ dýcha úžasná atmosféra.

U Hostel, Madrid, Španielsko

Tento hostel sa chcel zamerať na to, čo väčšinou týmto ubytovacím zariadeniam vyčítajú. A to je nedostatok priestoru. Ich izby sú preto rozľahlé, štýlové a nebudete sa v nich cítiť ako v malej unimobunke. Každá z nich je cielene štýlovo zdobená. Na stenách sa nachádzajú maľby, ženské izby sú štylizované do ružových farieb. Opäť máte viacero možností ubytovania od dvojposteľových izieb vyššie.

Safestay Hostel, Elephant and Castle, Londýn, Anglicko

Aj samotní tvorcovia článku priznávajú, že s hostelmi v ich krajine býva malý problém. Ich kvalita totiž nedosahuje v niektorých prípadoch európsky štandard. A tak boli hrdí aspoň na to, že našli jeden z novších hostelov, ktorý síce vznikol v historickej budove, no ponúka vysoký štandard s úžasnou kvalitou služieb. V závislosti od cenovej relácie ponúkajú aj izby s televízormi a vlastnou kúpeľňou. Všetky izby sú štýlovo zariadené a ku každému typu ubytovania získavate automaticky aj raňajky.

Cocomama, Amsterdam, Holandsko

Nešťastím dovolenkárov je, ak natrafia na zlé počasie. V amsterdamskom hosteli sa však nemusia tejto situácie obávať. Jeho súčasťou je aj miestnosť, kde si môžete vypožičať rôzne knihy a filmy a urobiť si tak náhradný program. Navyše sa nachádza veľmi blízko viacerých galérií a múzeí, takže skrytí pod dáždnikom sa k nim dostanete veľmi pohodlne.

Stay Inn, Lisabon, Portugalsko

Jedným z hlavných tromfov je personál. V hodnoteniach hostelov zaujal Stay Inn popredné priečky hlavne vďaka ich srdečnosti a ústretovosti. Okrem toho má nádherné interiéry s čistými líniami. Milo vás prekvapí i ich kuchyňa, ktorá vyzerá, ako keby ste vkročili do nejakej domácnosti a ihneď vás svojou komfortnosťou prinúti uvariť si niečo chutné.

Dream Hostel, Tampere, Fínsko

Príjemné prostredie, moderné interiéry a vysoko kvalitné služby. Osmičku najlepších hostelov uzatvára fínsky zástupca, ktorý sa navyše nachádza len pár metrov od hlavných dopravných spojov, takže určite nebudete mať problematickú dopravu. Cena je v porovnaní s inými hostelmi o niečo vyššia ako v ostatných krajinách, no odvíja sa od celkových cien vo Fínsku. Komfortné bývanie však osloví aj náročnejších klientov.

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.8/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa