V Slovinsku budete bývať vo vínnych sudoch. Víno nahradili postele a turisti.

2014-07-08 13:00:00 |   |    | 

Netradičný zážitok prežijete ak sa vydáte na výlet do Slovinska, do mestečka Ptuj. Oblasť známa termálnymi prameňmi a tiež vínom ponúka ozaj netradičné ubytovanie. Priamo v 15 tisíc litrových sudoch, v ktorých pred rokmi dozrievalo víno.



Mestečko Ptuj nájdete na severovýchode krajiny. Leží pri rovnomennom jazere a doteraz si zachovalo tradičný nádych. Veď z diaľky sa na jazere odrážajú len červené škridle. Ptuj má dlhú históriu, ktorú prvýkrát významne poznačili Rimania. Cestovať sa sem dá rôznymi spôsobmi, no pokojne to zvládnete aj autom s deťmi.

O kultúrny program tu v Ptuji nie je núdza. Na kopci sa týči hrad, v meste sú zase umelecké galérie, kláštory a kúsok za hranicami nájdete golfové ihrisko a termálny park. Hrad sa po roky zmietal medzi viacerými vlastníkmi, ktorí na ňom zanechali svoje stopy. Ak sa vám podarí mestečko preskúmať skôr ako vám vyprší predplatené ubytovanie, pokojne sa vydajte do prekrásneho okolia. Navštívte hospodárske statky, najväčší strom v Slovinsku sekvoju Hinca, alebo prírodnú rezerváciu Šturmovec, v ktorej prebýva veľa zaujímavých druhov vtákov a vážok.

N brehu jazera stojí termálny park. Okrem teplých prameňov treba vyskúšať aj vodné športy na jazere. Kanoe, windsurfing, kajakovanie aj rybárčenie. Zaujímavosťou tunajšieho parku je ubytovanie, ktoré sme už v nadpise spomenuli. V kempe totiž nájdete veľmi netradičné izby. Ide o staré sudy na víno prerobené na útulné dvojposteľové izbičky. Veľa priestoru v nich nie je, ale za to spájajú v sebe pohodlie hotela a ubytovania vonku. Takmer ako v stane, len v sude. Luxusná verzia kempovania má aj svoje vlastné pomenovanie, ide o glamping. V tomto anglickom názve sa spája slovo kemping so slovom „glamour,“ ktoré znamená pôvab. S čím sa dá súhlasiť. Dokonca je v nich aj pripojenie na internet a elektrickú sieť. 8 sudov bolo prerobených na izby a v deviatom bude sauna.

Zdroj/autor: ptuj.info, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa