Deťúrence na starosti tak kam sa vybrať? NAJlepšie destinácie pre rodiny s deťmi

2014-07-10 09:00:00 |   |    | 

Požiadavky dovolenkárov sa môžu odlišovať podľa špecifických potrieb, ktoré majú v danej situácii. Niekomu vyhovujú rušnejšie rezorty, iní chcú byť čo najbližšie k moru. Ďalšiu skupinu tvoria rodiny s deťmi. Nechcú cestovať ďaleko, dbajú na bohatý animačný program a bonusom sú rôzne vodné atrakcie. Mnoho závisí aj od samotného hotela, no o danej destinácii vám napovie viac aj samotná oblasť. A tuto sú tie najzaujímavejšie, kde si môžete užiť oddych s celou rodinkou.



Korfu

Grécko je veľmi obľúbenou destináciou pre rodiny s deťmi. Dostanú sa tam pohodlne letecky, presun trvá do dvoch hodín, takže vaši drobci nebudú ani zbytočne nervózni. No táto krajina nám ponúka hneď niekoľko možností na dovolenku. Z desiatok ostrovov by ste sa mali rozhodovať medzi Rhodosom a Korfu. A z nich je častejším víťazom druhá alternatíva. Korfu totiž ponúka pokojnú dovolenku, počas ktorej sa navyše môžete vybrať hneď na niekoľko fakultatívnych výletov, ktoré zaujmú aj deti. Voda je počas celého leta príjemne teplá a v okolí hotelov nie je príliš veľa barov, takže rodiny nebudú veľmi rušené.

Maďarsko

Na dovolenku nemusíte chodiť iba priamo k moru. Pokiaľ sa vám nechce dlho cestovať, vyberte sa do Maďarsko. Dokonca z južných častí Slovenska sa robievajú aj denné zájazdy, na ktoré sa s deťmi môžete vybrať aj viackrát cez prázdniny. Veľmi sympatické je aj mestečko Hévíz, kde majú aj celoročné termálne kúpalisko. Čiže i keby vám nevyšlo počasie, môžete sa vybrať aspoň tam. Bonusom navyše je jeden z rodinných hotelov, ktorý ponúka naozaj pestré služby pre malé deti. Vnútorné a vonkajšie bazény majú viacero tobogánov. Obrovský areál má niekoľko preliezok a atrakcií pre deti a v prípade zlého počasia sa vo vnútri nachádza veľké bludisko.

Turecko

Z hľadiska služieb je mnohými zákazníkmi veľmi pozitívne oceňované. V tomto prípade však nejde iba o samotný luxus, ktorý ponúkajú hotely a pestrosť all inclusive ponuky. Turecko totiž ponúka rezorty, ktoré sú hotovým rajom pre deti. Množstvo bazénov a pri tom nespočetne veľa tobogánov a rôznych iných atrakcií je presne to, po čom počas prázdnin najviac túžia. Ak by sa im zunovali tieto zaujímavosti, môžu ísť potom k moru alebo sa s nimi prejdite na fantastickú zmrzlinu.

Chorvátsko

Slováci dovolenku v tejto krajine priam milujú. Nevychádza draho a chorvátske more je určite nádherné. Ešte pred objednaním ubytovania by ste si však mali dobre premyslieť jednu vec. Trasa k moru je veľmi dlhá a pre deti môže byť príliš náročná. Takže buď si túto destináciu nechajte v zálohe, až keď budú staršie, alebo si naplánujte cestu vlastným autom a zastavte sa pomedzi to na pár dní v Maďarsku, aby vám cesta nebola príliš dlhá. Makarská riviéra a ostrov Krk sú pre rodiny s deťmi jednou z najlepších volieb.

Česká republika

Ak hľadáte lacnejšie alternatívy, skúste sa vybrať do susedných Čiech. I tam nájdete krásnu prírodu a s deťmi môžete zájsť aj na rôzne túry. Keď im chcete dať iný zážitok, vyberte si jeden z desiatok krásnych hradov a zámkov. Tie sú rozmiestnené tak, že sú v ich okolí vždy aj iné prírodné krásy alebo ostatné zámky. Spomedzi všetkých spomenieme napríklad rozprávkovú Hlubokú alebo blízke Lednice. Pekným výletom je spoznanie Prahy. Určite nevynechajte ich ospevovanú ZOO, prejdite sa po Karlovom moste a ukážte im zaujímavý orloj.

Portugalsko

Finančne približne rovnaká dovolenka ako v Španielsku. Veľmi sa nelíši ani dĺžka cestovania. Čo je však pre vás veľkou výhodou, do Portugalska sa nehrnie až toľko turistov. Pokojne si tak môžete vychutnať dni voľna a nemusíte sa obávať ani toho, že by ste nemali ako vyplniť program pre vaše deti. Bonusom je nádherná príroda, ktorej sa vyrovná len málo ostatných európskych kútov.

Maurícius

Ak predsa len túžite po kúsku exotiky, odporúčame vám nádherný Maurícius. More a pláže ako vystrihnuté z propagačných pohľadníc a k tomu mnoho kvetov, ktoré dopĺňajú jedinečnú atmosféru. Veľkou výhodou pre rodiny s deťmi je fakt, že je tu pomerne plytké more. Ľahšie sa tak naučia plávať a nemusíte sa obávať ani veľkých vĺn. Či sa už rozhodnete pre Maurícius, alebo pre inú exotickú krajinu, myslite vopred na očkovanie, ktorým ochránite celú svoju rodinu. Informujte sa o jeho potrebe v cestovnej kancelárii, ale aj u vášho lekára.

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa