Putovanie za F1-tkou: Naplánujte si dovolenku podľa kalendára rýchlych monopostov

2015-05-04 08:00:00 |   |    | 

Silné motory, vzrušujúce preteky a k tomu aj výborná dovolenka. Formula 1 neláka len mužov, veľa nadšencov si našla i medzi ženami. Tomuto trendu sa prispôsobili i slovenské cestovné kancelárie, ktoré ponúkajú zájazdy špeciálne na tieto podujatia. Ak chcete tento rok zažiť dovolenku inak, naplánujte si ju práve podľa pretekov F1. Tie sa konajú v zaujímavých lokalitách a okrem splnenia jedného sna si môžete zároveň vychutnať aj novú krajinu a spoznať nové pamiatky.



 

Španielsko, 10. mája

 

Okruh Catalunya sa nachádza len 30 kilometrov od Barcelony. Takže spojenie tejto veľkej ceny s dovolenkou je viac ako jasné. Z Bratislavy navyše pravidelne lieta linka do blízkej Girony, takže si pokojne môžete naplánovať predĺžený májový víkend. V Barcelone sa nachádza niekoľko múzeí, na ktoré môžete využiť aj kartu so zľavami Barcelona card. Okrem toho istotne nevynechajte výlet lanovkou, ktorá prechádza ponad prístav a more a končí na kopci, z ktorého je fantastický výhľad na mesto. Večer si zájdite do centra a zatancujte si v niektorom z barov. Barcelona je neustále živé mesto, takže ak máte dostatok síl, pokojne môžete flámovať až do rána a potom si zájsť rovno na preteky.

Mohlo by vás zaujímať: FC Barcelona alebo Picasso? Top múzeá v Barcelone, ktoré by bolo hriechom obísť!

 

Monako, 24. mája

 

Jedna z najočakávanejších a najpopulárnejších cien v roku. U fanúšikov je veľmi populárna i z toho dôvodu, že práve okolo týchto pretekov sa združuje najviac celebrít a pri troške šťastia môžete stretnúť aspoň niektoré z nich. Keďže ide o mestský okruh, vyžaduje si mimoriadnu pozornosť jazdcov, pretože poriadne preverí ich šoférske schopnosti. Najpohodlnejším spôsobom prepravy je ísť letecky z Viedne do Nice. Celá lokalita okolo Monaka je skutočne nádherná. Príroda a typická prímorská architektúra sú úžasné. Môžete si oddýchnuť pri mori, no zároveň preskúmať aj pár pamiatok a zájsť aj do menších dediniek v okolí. Taktiež si však môžete na vlastné oči pozrieť, ako vyzerá luxus a život boháčov, čo je pre mnohých zaujímavým nahliadnutím do iného sveta. I keď sa i v týchto končinách dajú nájsť aj cenovo prijateľné alternatívy, predsa len si pripravte väčšie vreckové.

 

Rakúsko, 21. júna

 

Red Bull Ring v Spielbergu sa nachádza približne 2 a trištvrte hodiny cesty od Bratislavy. Keď sa chcete vybrať na tieto preteky, tak si ich istotne spojte s aktívnou dovolenkou v Alpách. Zájdite si do niektorej z blízkych horských lokalít a naplánujte si niekoľko turistických výletov. Ak nemáte takú kondičku, tak v tom prípade si pohľadajte výlety lanovkam,i alebo si taktiež môžete požičať bicykel a vybrať sa po niektorej z fantastických cyklotrás. V blízkosti trate sa nachádza aj termálne kúpalisko Aqualux vo Fohnsdorf. V areáli sa nachádzajú vnútorné aj vonkajšie bazény a nájdete tam skvelé miesto pre relax. Otvorený je celoročne a môžete si kúpiť aj zvýhodnené vstupenky pre rodiny.

 

Maďarsko, 26. júla

 

Podľa niektorých fanúšikov formuly je toto jeden z najnudnejších okruhov, pretože ponúka len málo možností na predbiehanie. Napriek tomu sa medzi našimi priaznivcami teší veľkej obľube, pretože je najbližšie k našim hraniciam. Od Bratislavy je to približne 2 hodiny 10 minút cesty. Navyše mnoho cestovných kancelárií ponúka možnosť jednodňových výletov za veľmi priaznivé ceny. Keď sa však vyberiete do Hungaroringu na vlastnú päsť, istotne si nenechajte ujsť možnosť navštíviť počas tréningov vedľajší aquapark. Z jeho atrakcií totiž môžete vidieť priamo na okruh a sledovať tak formulu z naozaj jedinečnej perspektívy. Túto veľkú cenu si môžete nechať navyše len ako jednu zo zastávok z alebo na dovolenku. Len hodinu a dvadsať minút od okruhu sa nachádza Balaton, kde si môžete urobiť skvelú letnú zastávku a oddýchnuť tam aj na predĺženom víkendovom pobyte.

 

Taliansko, 6. septembra

 

Pokiaľ patríte medzi fanúšikov Ferrari, táto veľká cena je nutnosťou vo vašom cestovateľskom itinerári. Monza je totiž domovským okruhom, ktorý ponúka tú najlepšiu atmosféru zo všetkých pretekov. Ak navyše vyhrá jeden z domácich monopostov, môžete sa tešiť na nezabudnuteľný zážitok. Keď sa vyberiete na veľkú cenu autom, istotne si to naplánujte ako dovolenku na viac dní, pričom si urobíte zastávku aj niekde v Rakúsku. V okolí sa do dvoch hodín cesty od Monzy nachádzajú mestá Turín a Bologna. Do Ríma je to až šesť hodín autom, no môžete si to naplánovať tiež ako poznávací zájazd severom Talianska a prepraviť sa postupne z Ríma až k Monze a urobiť si pár zastávok na vidieku.

 

Abú Zabí, 29. novembra

 

Keď nie sú vaše finančné možnosti obmedzené, tak istotne si odložte cestovateľské plány spojené s F1 až na samotný koniec sezóny. Jedinečný okruh, ktorý má ako jednu z výnimočností, že sa priamo pri ňom nachádza hotel, popod ktorého časť prechádzajú samotné monoposty. Pri výlete na túto F1 nezabudnite navštíviť ani susedný areál, v ktorom nájdete zábavný park Ferrari World. Naše cestovné kancelárie ho ponúkajú často v spojení s výletom po Arabských Emirátoch. V akciových ponukách si však môžete vyhľadať aj vlastnú lacnú letenku a znížiť tak náklady.

Čítajte tiež: Ako ušetriť za dovolenku v Dubaji. Neotrieskajte výplatu a užite si skvelý výlet

Ste fanúšikom pretekov rýchlych monopostov? Sledujte najnovšie informácie zo sveta Formuly 1

 

Zdroj/autor: formula1.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa