TOP 8 najkrajších gréckych ostrovov: Vyberte si to najlepšie pre vašu letnú dovolenku

2015-05-10 09:00:00 |   |    | 

Grécko patrí trvalo k obľúbeným dovolenkovým miestam Slovákov. Vďaka veľkému počtu ostrovov si môžu stále vychutnávať inú dovolenku a obdivovať iný krásny kus tejto krajiny. I keď v hlavnom meste možno nepanuje tak pokojná atmosféra, práve na ostrovoch sa sústredia na turizmus a ponúkajú svojim hosťom príjemné dovolenkové zážitky. Ak sa neviete rozhodnúť, kam si objednať dovolenku tento rok, ponúkneme vám osem tipov, ktoré vám prezradia výhody jednotlivých lokalít.



 

Santorini

 

Podľa viacerých dovolenkárov to najkrajšie miesto v Grécku. Santorini je aj ich najčastejšou voľbou pre fakultatívne výlety. Dopriať si dovolenku práve v tejto lokalite je snom mnohých ľudí. Krásne uličky a vynikajúce podniky s netradičnými plážami ponúkajú úplne iné Grécko, na aké ste zvyknutí. Toto však so sebou nesie aj pár nevýhod. V prvom rade je to cena, pretože Santorini patrí k najdrahším destináciám v tejto krajine. No a taktiež sú to obmedzené možnosti na využitie voľného času. Pokiaľ neplánuje po celý čas len leňošiť a túlať sa uličkami a chcete navštíviť viacero atrakcií, budete musieť neustále platiť lístky na lodnú dopravu, pretože v opačnom prípade by ste sa mohli trošku nudiť. Santorini je preto lepšie na kratšie pobyty.

 

Čítajte tiež: Dovolenka na ostrovoch: TripAdvisor ponúka rebríček najlepších európskych ostrovov

 

Kréta

 

Naopak, nudiť sa istotne nebudete na Kréte. Ide o najväčší grécky ostrov, ktorý ponúka množstvo alternatív na vyplnenie voľného času. Je tam veľa historických pamiatok a za zmienku istotne stoja aj krásne dedinky. Tie si obzriete aj keď si prenajmete auto, keďže po ostrove sa môžete pokojne presúvať i sami. Zároveň si tak môžete každý deň zaplávať na inej pláži. Keďže je tam turizmus tak vyvinutý, ponúka sa široká paleta hotelov rôznych cenových kategórií. To so sebou nesie aj nevýhodu. Neustále je tam veľa turistov a v spojení s faktom, že je to najviac obývaný ostrov v Grécku, musíte sa pripraviť na veľké množstvo ľudí a menej pokojnú dovolenku.

 

Paros

 

Ak sa spýtate domácich, tak podľa nich je tento ostrov najgréckejší. Ešte stále má mnoho tradičných prvkov a nepoznačil ho ani rastúci príliv turistov. Vhodný je pre dve skupiny dovolenkárov. Keďže sa tam nachádza viacero prístavov, je výborne prepojený s inými ostrovmi a ponúka mnoho možností na fakultatívne výlety. Ak ste radi v pohybe, toto bude ideálna voľba. Popri pobreží sa nachádza aj veľa barov a diskoték. Má čulý nočný život a vyhľadávajú ho mladí dovolenkári. Z toho dôvodu nie je veľmi vhodný pre rodiny s deťmi, ktorým by takéto partie mohli prekážať.

 

Korfu

 

Má nádhernú prírodu. Môžete sa vybrať na niekoľko peších túr a veľkým bonusom sú následné úžasné výhľady na okolie a dedinky. Taktiež má príjemné historické mesto s pevnosťami, múzeom a krásnou atmosférou. Doprava na ostrove je veľmi dobrá, takže si aj sami vybavíte kratšie výlety po okolí. Vládne tam pokojná atmosféra a väčšinou sú v ponuke cenovo prijateľnejšie rezorty. Je to taktiež obľúbené stredisko pre rodiny s deťmi. Ak máte radšej aj bohatý nočný život, vyberte si radšej iný ostrov.

 

Mykonos

 

Veľmi populárny ostrov aj medzi celebritami. Nájdete tam vysoko kvalitné služby a môžete si dopriať aj luxusnejšiu dovolenku. Taktiež tam vládne čulý spoločenský život. Odporúčame vám nespoliehať sa na all inclusive ponuky. Na ostrove sa totiž nachádza mnoho fantastických reštaurácií a bola by veľká škoda, ak by ste ich nemohli práve pre toto všetky vyskúšať. Večer tam nájdete mnoho štýlových barov a diskoték. Nevýhodná je pre ľudí hľadajúcich cenovo prijateľnejšie alternatívy.

 

Rhodos

 

Tento ostrov ponúka najširšie možnosti pre turistov. Množstvo zaujímavých alternatív na výlety vám dá stále dôvody vrátiť sa späť. Oproti iným lokalitám sa vám tak skoro nezunuje a navyše vás potešia aj príjemné piesočné pláže. Patrí k najnavštevovanejším ostrovom, takže priveľa turistov môže byť niekedy malou nevýhodou. Odporúčame ho navštíviť radšej na jeseň, keď je už atmosféra pokojnejšia. Opäť je možné preskúmať ho pohodlne aj s prenajatým autom.

 

Čítajte tiež: Zo Slovenska aj na Ukrajinu. Nové letecké linky nás zavedú do Kyjeva aj na Rhodos

 

Hydra

 

V našich končinách menej známy ostrov. Napriek tomu ponúka nádhernú jedinečnú architektúru, ktorú si môžete vychutnať za rozumnú cenu. Nie je natoľko prepchatý turistami, takže sa pokojne môžete vydať na jeho skúmanie bez toho, aby ste boli na každom kroku rušený. Stále tam ako atrakciu ponúkajú aj tradičnú prepravu na muliciach. V niektorých častiach je voda veľmi hlboká, takže je vhodná iba pre lepších plavcov. Ak ste nároční dovolenkári, môže vás otravovať, že nebudete mať k dispozícii až takú širokú paletu služieb.

 

Zakynthos

 

Môže sa pochváliť najkrajším morom a plážami. Má aj jednu dobre ukrytú pláž, ku ktorej vás môžu priviezť lode a kde si môžete vychutnať pokojný piknik alebo sa len tak opaľovať a kúpať. Na Zakynthose milujú tunajší obyvatelia hudbu. Tak tradičnú, ako aj modernú a je tam neustále veľa dobrej zábavy. Často tam dovolenkujú mladí ľudia a tí, ktorí sa chcú zabaviť. Nevhodný je pre aktívnych dovolenkárov vyhľadávajúcich pestrú ponuku výletov a pre starších ľudí hľadajúcich oddych.

 

Zdroj/autor: theguardian.com, inyourpocket.com, tripadvisor.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.0/5 (27 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa