Nechajte sa nalákať na lyžovačku mimo tradičných destinácií. Neoľutujete

2015-12-07 08:00:00 |   |    | 

Počuli ste už o najvyššej hore Nemecka? A o lyžiarskom stredisku, ktoré sa tam nachádza? Nie? Tak potom si rozšírte obzory a zistíte, že aj lyžovačka v tejto krajine môže byť rozprávkovým zážitkom.



 

Garmisch – Partenkirchen nie je len lyžiarske stredisko, ale aj mesto ležiace v Nemeckej spolkovej republike Bavorsko. Na mape by ste ho našli približne 100 kilometrov na juh od Mníchova. Mesto je výnimočné i tým, že sa nachádza pod najvyšším vrchom Nemecka, Zugspitze (2962 m n. m.). Dostať sa naň môžete práve odtiaľto tzv. zubačkou. V nadmorskej výške takmer 3000 metrov nad morom si môžete vychutnať jedinečný výhľad až do štyroch európskych štátov: Nemecko, Rakúsko, Taliansko a Švajčiarsko. Zaujímavosťou je, že na najvyššom mieste Nemecka sa môžete i zosobášiť. Veľmi ochotne vám v tomto pomôžu v Garmisch – Partenkirchene pracovníci matriky. Okolité Bavorské Alpy (táto časť sa volá Wettersteingebirge) sú prekrásne počas celého roka, ale pre milovníkov zimných športov samozrejme hlavne v zime.

 

V tomto období je tu vždy najviac turistov, a nie je sa čomu čudovať GAPA (aj tak sa toto stredisko označuje) patrí medzi top lyžiarske centrá nielen v Európe, ale i na svete. Preto nie je vôbec prekvapivé, že práve GAPA je v Nemecku voľbou číslo 1. Či sú to lyžiari alebo snowboardisti, obe skupiny sa potešia 60 perfektne upraveným kilometrom zjazdoviek určeným pre všetky kategórie náročnosti, pre „klasikov“ i freeriderov. Len na samotnom Zugspitze nájdete až 21 kilometrov upravených zjazdoviek. Ste pripravení na snehové šialenstvo? To tu trvá už od novembra až do mája. Ak patríte medzi milovníkov adrenalínu, zároveň však máte radi krásnu prírodu, tak tu určite nájdete to čo hľadáte. Skialpinisti tu nájdu ideálne podmienky na brázdenie Bavorských Álp. Podobne ako inde na svete i tu sa udomácnili tzv. Segway, ide sa o malý podvozok s dvoma kolesami a riadiacim kormidlom. Vďaka nim môžete spoznať mesto odpredu dozadu, sprava aj zľava. Jednoducho super pomôcka na čo najrýchlejšie preskúmaie okolia, bežne sa používa i v zime. Chceli by ste sa naučiť nejaký nový zimný šport a čo tak napríklad biatlon? V Garmisch – Partenkirchene vás ho budú učiť rovno svetoví olympionici ako napríklad Magdaléna Neunerová. Ešte stále sa chcete nechať presvedčiť? K tomu vám teda pridáme 28 kilometrov tratí, na ktorých môžete dokonale preveriť svoje fyzické schopnosti.

 

Ak si budete chcieť oddýchnuť po namáhavom dni spoločne so svojou rodinou, tak navštívte Hausberg. Nájdete tu 5 kilometrov dlhú sánkarsku dráhu, ktorá vaše deti zaručene poteší. Ak uprednostňujete romantiku, vyberte sa na nočné sánkovanie. To je vždy v stredu a piatok a dokonalý pohľad na hviezdnu oblohu predsa nič nevynahradí. Po poriadnej zábave je čas na sladké ničnerobenie, to si vychutnáte v miestnych hoteloch. Tie vám ponúkajú bohatú wellness ponuku, od rôznych bazénov, sauny cez masáže a vírivky. Keď už navštívite Nemecko, zaručene musíte vyskúšať bavorskú kuchyňu. Jej základom je švábska plná úžasných plnených taštičiek (Maultaschen), halušiek (Spatzle) a cibuľových koláčov (Zweibelkuchen).

 

Ak túžite po prvej tohtoročnej lyžovačke v Nemecku zažiť ju môžete v Garmisch – Partenkirchene. Nájdete tu všetko čo patrí k dokonalej a neopakovateľnej zimnej dovolenke.

 

Zdroje/autor: gapa.de, wikipedia.sk/Mária Janková

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Mária Janková

Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa