Aké romantické! Toto sú najkrajšie zimné miesta v Alpách

2020-12-13 00:00:00 |   |    | 

Zima je nepochybne najkrajšia v horách. Tam si môžete užiť veľké kopy snehu, dopriať si romantické prechádzky v zasneženom lese, vychutnáte si dobrú lyžovačku a dožičíte si relax pri horúcom nápoji. To všetko vám ponúkajú úžasné dedinky a mestečká v Alpách, ktoré máme roztrúsené po viacerých krajinách.



 

Wengen, Švajčiarsko

Dalo by sa povedať, že sa po docestovaní do Wengenu ocitnete na konci sveta. Do tohto švajčiarskeho mestečka sa totiž nedostanete autom, keďže tam nevedú klasické cesty. Jedinou možnosťou je sadnúť na vlak, ktorý vás na konečnej vysadí uprostred tejto úžasnej romantiky. Mesto obklopené horami v lete ponúka ideálnu pozíciu na organizovanie túr rôznych obtiažností. No v zime sa mení na rozprávkovú krajinu, v ktorej sa môžete tešiť na niekoľko možností na prechádzky v krásnom okolí. Úžasne pôsobí už aj pohľad na samotnú stanicu, ktorá vyzerá ako z príbehov o Harrym Potterovi. Väčšina budov má historický charakter a boli postavené podľa pravidiel tradičnej alpskej architektúry.

 

Cortina D`Ampezzo, Taliansko

Pre milovníkov lyžovačky v Taliansku je toto overená klasika. Cortina D`Ampezzo patrí medzi najkrajšie horské oblasti v tejto krajine. Počas zimy tam vládne príjemná rušná atmosféra, pretože oddychujúci dovolenkári vdýchnu tomuto kraju nový život. Navôkol budete počuť smiech, cítiť vôňu fantastického jedla a všade okolo vás bude nádherná horská príroda, ktorá bude pripomínať atmosféru vianočných dediniek. Nezabudnite na množstvo doplnkových služieb na využitie voľného času, fantastické hotely, v ktorých si oddýchnete po náročnom dni a potom sa už môžete pustiť aj do spoznávania historických zaujímavostí tohto regiónu. Práve vďaka tejto rozmanitosti sa Cortina D`Ampezzo stala aj obľúbeným miestom pre zimné dovolenky európskych monarchov.

 

Canazei, Taliansko

Val di Fassa je druhým dôležitým lyžiarskym regiónom v Taliansku. Na rozdiel od Cortiny D`Ampezzo je známy pokojnejšou atmosférou a ešte krajšou prírodou. Jeho centrom je mestečko Canazei. To vyhľadávajú turisti najmä v období pred vianočnými sviatkami. Vtedy je nádherne vyzdobené a v jeho centre sa nachádza veľký vianočný stromček s betlehemom. V meste sa držia najmä starej pôvodnej architektúry, ktorá dominuje väčšine domov. Zatiaľ čo v centre sú to väčšinou vyššie poschodové vily, na okrajoch sa môžete ubytovať v malých alpských domčekoch s očarujúcou atmosférou.

 

Annecy, Francúzsko

Pokiaľ milujete mesto Colmar, na prvý pohľad sa zamilujete aj do Annecy. Niektoré budovy v centre vyzerajú ako perníkové chalúpky. V kombinácii so zasneženou krajinou v ich okolí pôsobia dokonale romanticky. Doprajte si pokojné prechádzky popri brehoch rieky Thiou a pokiaľ sa vám zachce viac divočiny, vyberte sa do okolitých lesov. Výhodou Annecy je, že tam máte aj množstvo tipov na spoznávanie zaujímavých múzeí a historických pamiatok. Mestečko je skryté pred okolitým svetom, preto je často navštevované aj známymi osobnosťami, ktoré hľadajú ideálne miesto so súkromím, ale zároveň aj skvelými službami.

 

Sölden, Rakúsko

Pokiaľ patríte medzi fanúšikov Jamesa Bonda, stačí vám len spomenúť názov Sölden a už istotne balíte kufre. Toto rakúske mestečko sa spája s legendárnou sériou hneď z niekoľkých dôvodov. Viaceré lokácie v okolí použili pri natáčaní filmu Spectre a odohrala sa tam aj jedna z hlavných naháňačiek. No a v neposlednom rade si toto miesto vybrali aj na vytvorenie najväčšieho múzea venovanému slávnemu agentovi anglickej kráľovnej. K nemu sa dostanete pomocou lanovky a môžete sa tam tešiť na rôzne rekvizity z jednotlivých dielov, oboznámia vás s pozadím viacerých trikov a keď budete mať čas, môžete si pozrieť aj samotné filmy.

 

Jazero Königsee, Nemecko

Na jeden z výletov sa vyberte do Nemecka, tesne za hranice s rakúskymi Alpami. Tam sa nachádza nádherná oblasť Königsee, ktorá je vyhľadávaná počas letných mesiacov, pretože ponúka množstvo tipov na túry do okolitých hôr. V zime na vás namiesto toho čakajú plavby po samotnom jazere a prechádzky popri jeho brehoch. Opäť sa môžete tešiť na dokonalú kombináciu prírody, alpských domčekov a svetielok, ktoré toto miesto rozžiaria v podvečerných hodinách.

 

Hallstatt, Rakúsko

Keď sa povie alpská zimná dedinka, nepochybne sa vám v hlave vynorí predstava domčekov pri jazere, nad ktorými vyčnieva kostol a na pozadí sú krásne hory. Hallstatt je totiž ikonickým miestom z rakúskych propagačných materiálov, ktoré vďaka tomu zažíva každoročne v adventnom období obrovský nápor turistov. No ani to neodrádza ďalších dovolenkárov, ktorí sa tam s obľubou vyberajú nasať pravú vianočnú atmosféru. Ideálne je vyhnúť sa víkendom, aby ste mali viac súkromia a priestoru na pokojné prechádzky, pretože počas pracovných dní tam chodieva výrazne menej zájazdov. Hallstatt je od Bratislavy vzdialený štyri hodiny jazdy autom, takže ideálne je spojiť si výlet aj s návštevou Salzburgu alebo Grazu a naplánovať si tak dlhšie spoznávanie Rakúska.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa