Aktívna dovolenka v Grécku: Vyberte si destináciu podľa svojich záujmov

2022-07-07 11:00:00 |   |    | 

Športovo založení dovolenkári nemajú chuť iba polihovať na lehátku na pláži a užívať si výhľad na more. Či uý milujete vodné radovánky, alebo radi skúšate nejaké iné zaujímavé aktivity, aj počas vašich výletov si nájdete veľa možností na aktívne trávenie voľného času. Grécko je na takéto dovolenky ako stvorené. Vyberte si tohtoročnú destináciu presne podľa vašich kritérií.



 

Kréta – dovolenka pre cyklistov

Vášniví cyklisti neurobia pri voľbe dovolenky v Grécku žiadnu chybu. Jednotlivé ostrovy sú totiž úplne ideálne práve na takýto typ aktívneho oddychu a zo sedla dostanete tú najlepšiu možnosť spoznať ich jednotlivé zákutia. Na bicykli budete lepšie prepojení s okolitou prírodou a skôr nájdete zaujímavejšie miesta, ktoré si môžete v pokoji obzrieť. Takže či chcete podávať skutočné športové výkony a zdolávať dlhšie trasy, alebo si radšej vyberiete pomalšie spoznávanie danej destinácie, budete istotne spokojní. Tou najlepšou voľbou je podľa Grékov ostrov Kréta. Jedným z dôvodov je, že má veľkú rozlohu a vďaka tomu máte k dispozícii veľa zaujímavých trás. Dlhšie trate pozdĺž ostrova budú vyhovovať tým, ktorí si chcú viac zašportovať. Navyše tam máte rozmanité terény, takže sa môžete otestovať v kopcovitej časti, ale zároveň si môžete vybrať oddychovejšie dni pri skúmaní dediniek a mestečiek.

 

Limnos – dovolenka pre surferov

Čoraz viac mladých ľudí prepadá vášni surfovania. I keď u nás na tento šport nemáme podmienky, radi kvôli tomu cestujú k moru častejšie a vychutnávajú si leto pri svojej obľúbenej aktivite. Keďže je pri viacerých ostrovoch veterné počasie, tak si môžete užiť aj takéto športy. Pre surfistov je však najlepší Limnos. Domáci upozorňujú na to, že sa ku nim môžu pokojne vybrať aj úplní začiatočníci. Stačí zájsť na správnu pláž, kde sú miernejšie vlny. Výborná je napríklad tá s názvom Keros, ktorá pre surferov ponúka skvelé možnosti na zdolávanie ďalších levelov ich zručností a ostatní z partie zatiaľ môžu oddychovať na krásnom piesočnom pobreží. Okrem surfovania si tam môžete vyskúšať aj windsurfing a kitesurfing.

 

Kalymnos – dovolenka pre lezcov

Grécko si možno nespájame s predstavou ideálnej dovolenky pre lezcov, lenže aj tam nájdete niekoľko pohorí, ktoré sú na to ako stvorené. V tomto prípade si pokojne môžete vybrať lokality pri Aténach alebo Solúne, odkiaľ sa ľahko dostanete do hornatejších oblastí a môžete sa medzi nimi pohodlne presúvať. Ak by ste však radšej túžili relaxovať niekde na ostrove, vyberte si Kalymnos. Tam máte dokonca aj priamo pri pobreží skaly rôznych obtiažností, ktoré môžete zdolávať takýmto spôsobom. Veľkou výhodou je, že bralá majú viacero technicky náročnejších úsekov, takže na nich môžu trénovať profesionálni lezci. So zvukmi mora v pozadí to bude pre vás jeden z najzaujímavejších zážitkov. Keď si budete chcieť oddýchnuť od zdolávania skál, môžete zase zavítať k vode a vyskúšať šnorchlovanie.

 

Santorini – dovolenka pre kajakárov

Ani v tomto prípade neurobíte zlé rozhodnutie. Všetky grécke ostrovy majú totiž mierne pobrežie a môžete popri ňom pokojne preplávať aj na kajaku. Veľkou výhodou je, že si postupne prejdete nejakú inú pláž a môžete počas celej dovolenky vyhľadať nejaké iné zákutie. Pri takomto plavení sa držte v blízkosti brehu, aby ste si mohli v prípade potreby oddýchnuť. Najčastejšou voľbou pre kajakárov býva Santorini - nielen kvôli väčšej rozlohe a väčšiemu počtu možností, ale najmä kvôli výletom kajakmi počas západu slnka. Ak by ste chceli zdolávať skôr rieky, v tom prípade je to opäť voľba medzi Solúnom a Aténami, odkiaľ vyrazíte do prírodných parkov.

 

Kefalónia – dovolenka pre paraglidistov

Zatiaľ čo sa niekto venuje skôr klasickým športom, iní radi skúšajú adrenalín. Paragliding je podľa viacerých úplná závislosť. Preto keď nájdete nejaké miesta s úžasnými vyhliadkami, z ktorých sa môžete spustiť a trochu si zalietať, tak ani na chvíľku nezaváhate. V Grécku je to najmä Kefalónia. Pri pobreží sa nachádzajú kopce, z ktorých sa pri lete dostanete k moru a užijete si tento jedinečný pocit. Na plážach sú zase k dispozícii volejbalové ihriská a môžete si tu zajazdiť aj na koňoch. Takže možností na využitie voľného času máte neúrekom.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa