Cez deň šport, v noci žúr: Najlepší silvester pripravujú v týchto lyžiarskych strediskách

2022-12-12 09:45:00 |   |    | 

Keby sme mali hlasovať o ideálnej predstave Silvestra, mnohí by zrejme volili chatu v zasneženej prírode a lyžovačku v nejakom dobrom zimnom centre. Aj tento rok ešte máte šancu splniť si svoj sen. V Európe si môžete vybrať z mnohých zaujímavých stredísk, kde si užijete novoročné oslavy vo veľkom štýle.



 

Ischgl, Rakúsko

Pre Slovákov je najlepšou možnosťou stráviť Silvester v rakúskych Alpách. Nemajú to totiž ďaleko, k dispozícii sú vynikajúce služby a spoľahnúť sa môžu aj na skvele upravené zjazdovky. Jednou z alternatív sú novoročné oslavy v Ischgli. Ten sa síce nachádza na opačnom konci krajiny, ale za dlhšie cestovanie sa vám odmení skvelými lyžiarskymi podmienkami. Navyše je situovaný v blízkosti hraníc so Švajčiarskom, takže v jeden deň môžete zamieriť aj do Davosu.

Priamo v Ischgli vás poteší výborný aprés ski servis. Množstvo podnikov so širokou ponukou lokálnych i svetových špecialít alebo horúcich nápojov ponúka aj špeciálne silvestrovské posedenia. Rezort je tiež dobre známy vďaka veľkolepým ohňostrojom. Večer sa môžete tešiť aj na bohatý hudobný program, takže sa pripravte na výbornú party na snehu.

 

Mayrhofen, Rakúsko

Presne šesť hodín cesty od Bratislavy nájdete stredisko Mayrhofen. Hlavnou atrakciou tohto zimného rezortu je novoročný vlak. Ten vychádza zo stanice Jenbach a vedie priamo do Mayrhofenu. Počas cesty sa môžete tešiť na fantastickú hudbu a zábavu, ktoré sú pre vás pripravené na každej zastávke. Hlavná diskotéka sa odohráva v blízkosti svahov. Ak chcete zažiť niečo nezvyčajné, rezervujte si miesta v Ľadovom bare.

Tou najväčšou výhodou tohto zimného mestečka je však samotná lyžovačka. K dispozícii máte až 159 kilometrov zjazdoviek, o ktoré sa pravidelne starajú aj zasnežovaním. Takže čo by bolo lepšie, ako rozlúčiť sa so starým rokom na svahu a privítať ho fantastickou lyžovačkou? Ak máte chuť, zájdite aj do Innsbrucku, ktorý je vzdialený len 70 kilometrov a prináša rozprávkovú atmosféru koncoročných sviatkov.

 

Verbier, Švajčiarsko

Čo tak užiť si Silvester v tom najlepšom z  najlepšieho? Verbier pravidelne víťazí v hodnotení lyžiarskych stredísk a domáci sú preslávení tým, že v službách ponúkajú len ten najvyšší štandard. Najľahšie sa tam dostanete zo Ženevy, ktorá je vzdialená 160 kilometrov. Lyžovačku tak môžete spojiť s návštevou tohto zaujímavého mesta. Na skok to máte aj do strediska Chamonix, kam sa dostanete za hodinu a užijete si zimnú atmosféru pod Mont Blancom.

No vráťme sa späť do Verbier. Tam každý rok prichádza niekoľko známych dídžejov, ktorí zabávajú hostí. Na hlavnom námestí na domácich i návštevníkov už tradične čaká ohňostroj a Nový rok môžete privítať aj vo veľkom štýle napríklad večerou v michelinovskej reštaurácii alebo v tunajšom slávnom nočnom klube. Okrem zábavy je k dispozícii viac ako štyristo kilometrov tratí na lyžovanie a taktiež iné zimné aktivity.

 

Tignes, Francúzsko

Pokiaľ si chcete dopriať novoročné oslavy vo veľkom štýle, istotne vás zaujme alternatíva krátkej dovolenky vo Francúzsku. Rezort Tignes je známy vďaka veľkým party, ktoré tam robievajú. Môžete sa spoľahnúť na to, že v ich nočných kluboch vám zahrajú tí najlepší dídžeji na svete. Polnočný ohňostroj patrí k najväčším v krajine a po jeho skončení sa môžete vybrať do niektorého z barov.

Na druhý deň po zobudení už môžete ísť na svahy a zlyžovať niektorú z desiatok zjazdoviek. Pokiaľ si trúfnete, vyskúšajte aj niektoré z adrenalínových atrakcií. Odvážne, ale zároveň aj veľmi obľúbené je kúpanie sa v zamrznutom jazere. Ak máte chuť, tak sa vyberte aj do susedného a rovnako známeho strediska Val d`Isére, kde si vychutnáte spojenie luxusu s pravou zimnou rozprávkou. Aj na tomto mieste sa môžete tešiť na bohatý silvestrovský program.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa