Dobrá správa: Letohrádok Dardanely opäť sprístupnia verejnosti

2016-05-13 10:00:00 |   |    | 

Obľúbený kaštieľ v Markušovciach je oddnes pre návštevníkov ešte atraktívnejší. Po rekonštrukcii tu môže verejnosť znova obdivovať letohrádok Dardanely.



 

Letohrádok Dardanely v obci Markušovce, okres Spišská Nová Ves, po rekonštrukcii opäť sprístupnia pre verejnosť. Aj takto si Múzeum Spiša pripomenie 65. výročie svojho vzniku. Letohrádok bude pre návštevníkov prístupný od dnes, 13. mája.

Kaštieľ v Markušovciach ponúka expozíciu historického nábytku doplnenú o výstavu historických klávesových nástrojov. „Múzeum v priebehu roka predstaví výstavy s názvom Letohrádok Dardanely v čase a výstavu Štefan Máriássy a jeho doba,“ informovala kultúrna referentka múzea Eva Čarnogurská. V sobotu 14. mája po dvojročnej prestávke odznie v letohrádku koncert Jaroslava Dvorského a jeho hostí.

Výročie Múzea Spiša sa počas tohto roka nesie v znamení veľkých udalostí, ktoré nielen novou infraštruktúrou, ale aj kvalitou kultúrnych služieb poskytovaných návštevníkom zaradia múzeum na vyššiu úroveň,“ uviedla Čarnogurská. V auguste bude V Spišskej Novej Vsi sprístupnený aj rekonštruovaný objekt Provinčného domu, sídlo Múzea Spiša. Podľa Čarnogurskej ide nielen o jedinečnú architektonickú pamiatku na Spiši, ale aj o dôstojný kultúrny stánok. Na návštevníkov čakajú moderné priestory, expozície a zaujímavé výstavy.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj a
Foto: TASR
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa