Neprekonateľná slovenská príroda v najkrajšej časti roka: FOTO, ktoré nám môže svet závidieť!

2016-09-22 00:00:01 |   |    | 

Dnes sa na Slovensku oficiálne začína jeseň. V niektoré dni možno trochu pochmúrne obdobie, no keď sa počasie vydarí, príroda nám ukazuje jednu zo svojich najkrajších podôb. My sme pre vás pripravili výber fotografií, ktoré to jednoznačne dokazujú.



 

Jeseň sa v roku 2016 na Slovensku podľa astronomických výpočtov začne dnes, 22. septembra o 16:21 hod. stredoeurópskeho letného času. Práve vtedy nastane rovnodennosť, kedy má Slnko voči rovníku tzv. nulovú deklináciu a slnečné lúče dopadajú v mieste rovníka kolmo na zemský povrch. Na severnej pologuli sa začína jeseň a na južnej jar. U nás nastáva čas babieho leta, vzduch je čerstvý a vonia lístím, dni sa začínajú skracovať, ubúda prirodzeného svetla. Príroda sa ukladá na zimný spánok, stromy v záhradách ponúkajú posledné plody. Je to zvyčajne čas vzdávania vďaky za dobrú úrodu, čas oberačiek a nového vína.

Hoci k jeseni patria aj sychravé a ponuré dni, keď je jasná obloha, príroda sa nám ukazuje v tých najkrajších farbách. Ak máte aj vy vo svojom archíve fotografie, o ktoré by ste sa radi podelili, pošlite nám ich na dromedar@dromedar.sk. Tie najkrajšie obrázky jesenného Slovenska odmeníme.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.8/5 (46 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa