Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zúfalá mamička si nevedela dať rady s úlohou pre druhákov: Ľudia neveriacky krútia hlavami, veď pozrite

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Keď si žiak nedokáže urobiť domácu úlohu, obvykle poprosí o pomoc rodičov. Niekedy sú však úlohy také zložité, že si s nimi nevedia dať rady ani rodičia. Na vlastnej koži to zažila zúfalá matka, ktorá nedokázala vyriešiť slovnú úlohu svojej sedemročnej dcéry.

Britská internetová mediálna spoločnosť Unilad uverejnila na Instagrame zadanie úlohy, ktorá potrápila nielen sedemročnú žiačku druhej triedy, ale aj jej mamu Angie Warnerovú. Otázka znie: „Na výstavu sa prihlásilo 49 psov. Do súťaže sa prihlásilo o 36 malých psov viac ako veľkých. Koľko malých psov je prihlásených do súťaže?“

Zúfalá mamička sa obrátila na skupinu na Facebooku Breastfeeding Mama Talk Privately, kde ostatných prosila o pomoc. Každý, kto videl jej príspevok, bol rovnako zmätený matematickou otázkou. Správnej odpovede sa dočkala až po tom, čo sa príspevok objavil na Instagrame.

Na tejto sociálnej sieti sa takmer okamžite stal virálnym a získal množstvo komentárov. Jeden z používateľov napísal: "X + (X + 36) = 49… takže X = 6,5… 6,5 veľkých psov a 42,5 malých psov. Ľahká algebra, ale nie pre druháka a strašne napísaná úloha." Mnohí sa zhodli na tom, že znenie otázky je mimoriadne mätúce.

Viac o téme: Domáca úlohaSlovná úloha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu